MMM! Jeg er helt vild med denne dessert. Det er en dessert, jeg fandt for få år tilbage, da jeg rigtig blev introduceret til rawfood. Desserten er super simpel. Man behøver ikke andet end en god blender eller en minihakker. Man kan slet ikke smage avocadoen, men den giver en god konsistens til moussen, som bliver meget let og luftig; nærmest buddingsagtig.
Denne dessert er fyldt med gode sunde cellefedtstoffer. Desserten mætter godt og en portion er ofte rigeligt.
Første billede, som jeg ikke nænner at slette. |
Chokolademousse – med avocado – RAW
1-2 portioner
1 avocado – jeg bruger sorten hass
½ spsk. carobpulver (giver også lidt sødme)
½ spsk. kakaopulver
2 spsk. agavesirup eller mere, hvis du har en sød tand
½ dl. vand (eller mandelmælk, hvis du har dette)
Evt. vaniljepulver
Udhul avocadoen med en ske og skær den i grove stykker, som passer i minihakkeren eller blenderen. Har du ikke en blender eller minihakker, kan du bruge en foodprocessor (dobbelt mængde) eller en gaffel til at mose med.
Tilsæt carob, kakao, agavesirup, vand og vaniljepulver til avocadoen og blend grundigt. Måske skal der tilsættes lidt mere vand undervejs. Smag til.
Hæld chokolademoussen op i et fint glas eller i en skål og pynt med kokosflødeskum.
Kokosflødeskum
Ca. 1 dl.
En dåse kokosmælk (gerne økologisk, så der ikke er alle mulige fyldstoffer med)
Agavesirup efter smag
Vaniljepulver efter smag
Evt. en knivspids salt
Lad være med at ryste dåsen. Åbn dåsen og skrab det øverste tykke lag ud (kokoscreme). pisk kokoscremen grundigt sammen med agavesirup og vaniljepulver. Hvis blandingen er for tynd, så sæt cremen på køl. Ellers har du nu en kokosflødeskum. Hæld blandingen op i en plasticpose og klip et hul i det ene hjørne. Pres nu massen ud på chokolademoussen. Voila!
Tip: Jeg har altid en dåse kokosmælk stående på køl, hvis trangen nu melder sig.
Brug det tynde lag i dåsen til madlavningen, fx i en karryret. Eller til denne lækre Piña Colada Smoothie.
Tilsæt også frosne eller friske jordbær, melon, hindbær, appelsin mm. for en kokosmousse med bær.
Blend 2-5 jordbær (eller anden frugt) med kokoscremen, agavesirup efter smag, vaniljepulver efter smag og en knivspids salt. Opbevares i køleskabet.
Den er super god, selv min kæreste som normalt ikke er til søde sager, er vild med den.
Tusind tak. Hvor er det dejligt at høre.
Hej Karina,
Først tak for super opskrifter og videoer, dejligt for en nybegynder som mig udi det gluten og laktosefrie liv.
Hvad er carobpulver som du bruger i denne opskrift og hvor kan man købe det?
Mvh. Lone
Hej Lone
Fantastisk:)
Carob smager lidt hen af kakao, men indeholder mindre fedt, færre kalorier og er koffeinfrit. Carob er naturligt sødt, men uden at give udsving i blodsukkeret.
Carob er fremstillet af johannesbrød, som er tørret og knust.
Carob kan købes i helsekostbutikker eller over helsam.dk
Kærligst Karina