Efter efterspørgsel har jeg nu lavet denne pebermynte is. Den grønne farve får isen af friske pebermynteblade og spinat. Spinaten kan man ikke smage, tro mig, og de friske pebermynteblade giver lige lidt ekstra til isen. Jeg bruger helst schweiziske pebermynteblade, da de er mere parfumerede.
Serveres evt. med guf skum, chokoladesauce og pleskner
Pebermynte Is – mælkefri, sukkerfri, glutenfri, sojafri
Ca. 750 ml.
1 dåse kokosmælk – Se tidligere.
3 ¾ dl cashewmælk eller hampemælk – se tidligere.
1 ¼ dl honning eller agavesirup. Eller erstat den ¼ dl. med kokossukker/palmesukker
1 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
3 plader gelatine opløst i ½ dl. kogende vand (se også andre muligheder)
1 dl friske pebermynteblade, presset godt sammen.
1-2 kugler frossen spinat (kan udelades)
6-10 dråber pebermynteolie (kun 2 dråber med japansk pebermynteolie!)
Blend ingredienserne i en god blender, indtil cremen er fint pureret og cremet.
Fyld derefter iscremen i en enliters form med låg, eller fyld iscremen i en isterningebakke.
Når isen er frosset, efter cirka 8 timer eller natten over, tøs den så meget op, at kanterne let slipper siderne af formen. Knæk isen over i tre dele og blend delene i en foodprocessor. Det kan være isen først bliver grynet, men derefter vil den samle sig.
Carob ”chokolade” stykker
Ca. fire muffinforme eller 1 stor plade carob”chokolade”
1 ½ dl. carobpulver
½ dl. lucuma pulver
2 ½ dl. smeltet kokosolie (gerne med smag)
½ tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
Smelt kokosolien over svag varme i en lille kasserolle. Bland carob, lucuma, vaniljepulver og salt sammen i en skål og pisk kokosolien i blandingen. Blandingen er ret grynet nu, men når den fryses ned, bliver den glat.
Hæld carobmassen i muffinforme eller i en pose og gør posen flad. Stil muffinformene i fryseren eller læg posen derind, og lad carobmassen blive stiv.
Når massen er stiv, tages den ud ad fryseren og hakkes med en kniv, så der kommer store carob stykker ud af det. Drys, med let hånd, carobstykkerne udover pebermynteisen ved servering.
Du kan også lade være med at fryse carobmassen ned, og bruge den som flydende sauce i stedet. Denne sauce kan også bruges til at dyppe ispinde i.
Ser virkelig lækkert ud. Det må prøves – hvor køber du mynte henne?
Anne Marie
Hej Anne Marie.
Jeg køber min pebermynte i Irma.
Den jeg køber hedder schweizisk mynte, som har en meget lækker, rigtig pebermynte smag, men du kan også bruge æblemynte fra haven. Mynten skal helst ikke smage af citronmelisse, hvilken den gør de fleste steder.
Schweizisk mynte kan bestilles i Irma, hvis de ikke har den.
Spørg hvis du ellers har sprøgsmål og held og lykke med fremstillingen.
Venligst Madgudinden
Hej Madgudinden.
Isen ser helt fantastisk ud, men jeg er desværre intolerant over for kokos. Jeg tænkte, om man kan erstatte kokosmælken med ris- eller sojafløde, eller noget andet?
TAK for denne blog. Den er fantastisk, og jeg benytter mig jævnligt af den – den er enestående for en multiallergiker som mig 🙂 Du er stor inspiration!
Mvh. Sarah Emilie
Hej Sarah Emilie
Jeg har med succes brugt både risflødeskum, havre- og mandelfløde. Isen bliver en smule mere krystalliseret efter optøning, men den smager stadig lækkert.
Og TUSIND TAK! Det er jeg så glad for at høre.
Kærligst
Karina