Kender du I Love Kookies af Martyn Brook?

Vi har lige fået dem i butikken og jeg synes de er superlækre. Desværre er jeg ikke særlig glad for hasselnødder, så jeg måtte finde en måde at lave kagerne på selv, så jeg kunne få en super sprød Kookie med cashewnødder i stedet. Jeg har også prøvet at lave en opskrift til de ”almindelige” kager.

Prøv dig også frem med andre nødder; mandler, pekannødder, paranødder eller lignende. Græskarkerner kan også bruges, men de skal stå i blød i hvert fald natten over. Tranebær, morbær, gojibær eller tørrede kirsebær kan også bruges. Det er blot vigtigt, de får lov til at ligge i blød, så de bliver bløde og samtidig afgiver lidt sødme til væsken.

Kagerne skal tørre i minimum 24 timer, ellers blive de ikke supersprøde. Det er denne sprødhed, der gør kagerne lækre. Spørgsmålet er, om det så er det værd at lave kagerne selv jf. elregning, tiden man bruger på at lave kagerne, samt ingredienserne…

 

Knasende rå kokos-/rosinkager

4 store kager

2 dl. rosiner – lagt i blød i minimum en time

1 ½ dl. solsikkekerner – lagt i blød i minimum en time

1 dl. hasselnødder – lagt i blød i minimum en time

1 ½ dl. groft kokosmel

½ tsk. vaniljepulver

Alle ingredienser, undtagen kokosmel og vaniljepulver, lægges i blød i minimum en time. Rosinerne skal blot lige overhældes med vand, så de kan suge det meste til sig. Der må gerne være 1-2 spsk. vand ved siden af, når rosinerne har stået lidt.

Hæld vandet fra solsikkekernerne og nødderne.

I en foodprocessor tilsættes solsikkekerner, hasselnødder og halvdelen af rosinerne. Blend til massen er cremet. Hæld massen over i en skål og fordel resten af rosinerne i massen. Bland massen grundigt med kokosmelet, indtil den er samlet.

Læg bagepapir på en plade til din tørreovn/dehydrator. Fyld 2 spiseskefulde af massen i en rund, firkantet eller trekantet form. Pres massen godt sammen, så man kan tage formen op uden problemer. Fyld resten af massen i forme, så der bliver 4 kager ud af det.

Jo større kagerne er, jo længere skal de tørre i tørreovnen.

Sæt kagerne ind i tørreovnen og sæt temperaturen på 40 grader. Efter 2 timer, kan bagepapiret fjernes og kagerne sættes direkte på bagepladens net i tørreovnen.

Tør kagerne i minimum en dag. Så bliver de helt tørre og knasende.

 

 

 

 

Knasende rå kokos-/abrikoskager

4 store kager

2 dl. abrikoser – lagt i blød i minimum en time

1 ½ dl. solsikkekerner – lagt i blød i minimum en time

1 dl. cashewnødder – lagt i blød i minimum en time

1 ½ dl. groft kokosmel

½ tsk. vaniljepulver

Alle ingredienser, undtagen kokosmel og vaniljepulver, lægges i blød i minimum en time. Abrikoserne skal blot lige overhældes med vand, så de kan suge det meste til sig. Der må gerne være 1-2 spsk. vand ved siden af, når abrikoserne har stået lidt.

Hæld vandet fra solsikkekernerne og nødderne.

I en foodprocessor tilsættes solsikkekerner og abrikoser. Blend til massen er cremet. Hæld massen over i en skål. Bland massen grundigt med kokosmelet, indtil den er samlet.

Læg bagepapir på en plade til din tørreovn/dehydrator. Fyld 2 spiseskefulde af massen i en rund, firkantet eller trekantet form. Pres massen godt sammen, så man kan tage formen op uden problemer. Fyld resten af massen i forme, så der bliver 4 kager ud af det.

Jo større kagerne er, jo længere skal de tørre i tørreovnen.

Sæt kagerne ind i tørreovnen og sæt temperaturen på 40 grader. Efter 2 timer, kan bagepapiret fjernes og kagerne sættes direkte på bagepladens net i tørreovnen.

Tør kagerne i minimum en dag. Så bliver de helt tørre og knasende.

Cookies med mælk?

Hvad med Kookies med vegetabilsk omega 3 ’mælk’?

 

 

Vegetabilsk Omega 3 ’Mælk’

1 dl. hampefrø med skaller – gerne økologiske. De må gerne have stået i blød natten over, men det er ikke partout nødvendigt.*

1 liter vand

2 medjool dadler uden sten

½ tsk. vaniljepulver

1 knsp. salt

Hæld halvdelen af vandet over hampefrøene i en blender og blend med dadlerne. Tilsæt resten af vandet og blend. Hæld væsken igennem en meget finmasket si eller en nøddemælkspose.

Rens blenderen for småskaller og hæld væsken tilbage i blenderen, nu uden skaller. Blend væsken med vaniljepulver og salt. Hæld væsken i en bøtte med låg eller drik en tår.

Kan bruges til smooties og morgenmad. ’Mælken’ smager godt og indeholder sunde cellefedtsyrer som omega 3, 6 og 9.

Hampefrø indeholder desuden 30 g protein pr. 100 g. samt alle essentielle aminosyrer.

Og nej – denne type hampefrø er ikke euforiserende.

*Afskallede hampefrø kan også bruges. Da behøver man ikke si mælken.

Velbekomme!