Let og lækker dessert med god chokoladesmag. Selvom det ser lidt krævende ud, er det faktisk let at lave chokoladefondant.

DSC_156411

Chokoladefondant (wannabe chokoladebrownie i skål)

Mælkefri, glutenfri, nøddefri

4 stk. i 9 cm ramekiner (2 ½ dl) eller 6 stk. i ca. 6 cm (1 ½ dl)

Ingredienser

50 gram kokosolie – gerne med smag

200 gram smeltechokolade 55-70 % (fx Plamil, Vivani, Seed and bean, Biogans chokoladedråber eller raw chokolade)

100 gram ahornsirup eller 80 gram kokospalmesirup

3 store æg eller 4 små – delt i hvider og blommer

Sådan gør du:

Sæt ovnen til 200 grader almindelig ovn.

Smør ramekinformene med kokosolie.

Hak chokoladen groft og smelt 2/3 af den i tykbundet kasserolle på lav varme, eller over et vandbad.

Når chokoladen er smeltet, tages kasserollen af varmen. Tilsæt resten af chokoladen sammen med kokosolien. Lad det hele smelte sammen.

Pisk æggehviderne helt stive. Sæt dem til side.

Pisk ahornsirup og æggeblommer sammen til en lind creme. Vend den lune chokolade i med en dejskraber. Vend herefter æggehviderne i massen.

Fordel massen i ramekinerne.

Sæt ramekinerne i er ildfast fad. Hæld kogende vand i fadet, så det når 2,5 cm op ad siden på ramekinerne. Pas på med ikke at hælde vand i ramekinerne. Sæt fadet i ovnen – det er varmt!

Bag i 20-25 minutter, eller til toppen er hævet op og har fået en fast struktur, når man trykker på den.

DSC_1560

Tag kagerne ud – de vil falde lidt sammen, og det er helt som det skal være, da det inderste stadig skal være lettere flydende/blødt.

Servér med hjemmelavet mælkefri cremefraiche, creme fraiche fra oatly, mælkefri vaniljeis, sorbet eller “flødeskum” – fx kokosflødeskum eller Schlagfix flødeskum.

Chokoladefondant (wannabe chokoladebrownie i skål)
 
Let og lækker dessert med god chokoladesmag. Selvom det ser lidt krævende ud, er det faktisk let at lave chokoladefondant.
Forfatter:
Opskrift kategori: Mælkefri, glutenfri, nøddefri
Til: 4 stk. i 9 cm ramekiner (2 ½ dl) eller 6 stk. i ca. 6 cm (1 ½ dl)
Ingredienser
  • Ingredienser
  • 50 gram kokosolie – gerne med smag
  • 200 gram chokolade 55-70 % (fx Plamil, Vivani, Seed and bean eller raw chokolade)
  • 100 gram ahornsirup eller 80 gram kokospalmesirup
  • 3 store æg eller 4 små – delt i hvider og blommer
Sådan gør du:
  1. Sæt ovnen til 200 grader almindelig ovn.
  2. Smør ramekinformene med kokosolie.
  3. Hak chokoladen groft og smelt ⅔ af den i tykbundet kasserolle på lav varme, eller over et vandbad.
  4. Når chokoladen er smeltet, tages kasserollen af varmen. Tilsæt resten af chokoladen sammen med kokosolien. Lad det hele smelte sammen.
  5. Pisk æggehviderne helt stive. Sæt dem til side.
  6. Pisk ahornsirup og æggeblommer sammen til en lind creme. Vend den lune chokolade i med en dejskraber. Vend herefter æggehviderne i massen.
  7. Fordel massen i ramekinerne.
  8. Sæt ramekinerne i er ildfast fad. Hæld kogende vand i fadet, så det når 2,5 cm op ad siden på ramekinerne. Pas på med ikke at hælde vand i ramekinerne. Sæt fadet i ovnen – det er varmt!
  9. Bag i 20-25 minutter, eller til toppen er hævet op og har fået en fast struktur, når man trykker på den.
  10. Tag kagerne ud – de vil falde lidt sammen, og det er helt som det skal være, da det inderste stadig skal være lettere flydende/blødt.
  11. Servér med hjemmelavet mælkefri cremefraiche, creme fraiche fra oatly, mælkefri vaniljeis, sorbet eller "flødeskum" – fx kokosflødeskum eller Schlagfix flødeskum.

 

Velbekomme!