Anette Harbech Olesen har omtalt min bog i hendes seneste nyhedsbrev – hun skriver:

Har du udfordringer med at tåle komælksprodukter, men vil du stadig gerne kunne nyde lidt god ost, yoghurt og creme fraiche, blot uden komælk og dermed undgå laktose og kasein, så har Karina Villumsen skrevet en bog, fyldt med opskrifter på netop dette. I bogen “Ost, yoghurt og creme fraiche – uden mælk…” guider Karina Villumsen dig igennem gode erstatningsmuligheder, fremstillingsmetoder og tilbyder et væld af brugbare og velsmagende opskrifter på mælkefri mad. De fleste opskrifter er også glutenfri, ligesom der ikke er anvendt raffineret sukker i nogle af opskrifterne.

Vi hører til blandt de mest mælkedrikkende og ostespisende folkeslag i verden, men flere og flere danskere oplever reaktioner på komælk. Også mange børn oplever gentagne infektioner, eksem og øreproblemer, når fordøjelsen af komælksprodukter halter. Derfor er det dejligt med sådan en bog, der viser, at et liv uden komælksprodukter ikke behøver at være besværligt og endda kan være velsmagende.

Komælk er ikke vanskeligt at erstatte, for i de fleste opskrifter kan der anvendes vand istedet for mælk, men når det kommer til ost, creme fraiche og mayonnaise etc., så skal der andre råvarer på banen end blot vand for at opnå den rette cremede effekt og smag. Disse redskaber samt masser af fif og bud på gode erstatningsmuligheder finder du i “Ost, yoghurt og creme fraiche – uden mælk…”.

Det er en dejlig brugbar bog, som Karina Villumsen har skrevet. Der er god viden at hente og masser af anvendelige opskrifter. Du kan finde to af dem herunder, nemlig på hjemmelavet ost uden komælk og på mayonnaise, ligeledes mælkefri. Rigtig god fornøjelse.

Du kan købe e-bogen HER

Du kan købe bogen i boghandlere landet over eller fx via SAXO.
Du kan læse mere om Karina Villumsen HER
Du kan læse læge Per Bennickes artikel om mælk og ørebørn HER

Mayonnaise

Tåler du mælkeprodukter dårligt, så kan du her finde gode mælkefri erstatninger til cremede mayonnaiser, creme fraicher, oste og yoghurter. Herunder får du opskrifterne på mayonnaise uden mælk, hjemmelavet ost uden mælk og på kokosyoghurt. De to førstnævnte opskrifter stammer fra Karina Villumsens bog “Ost, yoghurt og creme fraiche – uden mælk…”.

Du kan finde opskriften på mayonnaise uden mælk HER

Du kan finde opskriften på hjemmelavet ost uden mælk HER

Du kan finde opskriften på kokosyoghurt HER

Produkter i butikken med mælkefri opskrifter: