Grovbrød, naturligt fri for gluten og gær
1 stk.
150 g hørfrø
8-10 abrikoser
5 dl vand
1 kapsel probiotika (mælkesyrebakterier fx Udo’s Choice eller Symbioflor) eller en spsk. A38
100 g boghvedegryn
50 g solsikkekerner
50 g boghvedemel
50 g fint majsmel
150 g hirseflager/risflager eller boghvedeflager
100 g groft majsmel
2 tsk. sukker/kokospalmesukker
2 tsk. salt
Blend hørfrøene og abrikoserne. Hæld vandet i blenderen og blend til hørfrø, abrikoser og vand giver en tyktflydende masse. Vej de øvrige ingredienser i en skål, vend det rundt og bland hørfrøblandingen i. Tilsæt evt. mere vand, dejen skal have en konsistens som blød sandkagedej. Kom dejen i en slip let-form eller en form beklædt med bagepapir. Lad den stå natten over, så den bliver let syrlig og lugter svagt af nødder.
Bag brødet i en 230°C varm ovn i 10 minutter. Skru ned til 170°C, og bag videre i 45-50 minutter.
Tag evt. brødet ud af formen 10 minutter før, det er færdigt, og bag det videre på risten.
Pak evt. brødet ind i et rent, opvredet viskestykke, når det kommer ud af ovnen, og lad det køle af i viskestykket.
Brødet kan smuldre, hvis det fryses.
Tip: Boghvedemel og boghvedegryn kan udskiftes med henholdsvis fint og groft majsmel.
Velbekomme!
LowFODMAP: Erstat evt. abrikoser med en anden tørret frugt du kan tåle, eller udelad dem.