Disse cookies bliver bare så bløde og lækre. Sprøde udenpå og bløde indeni. De er lavglykæmiske da de er lavet på kokospalmesukker i stedet for brun farin.

DSC_14031

Cookies med chokolade eller kakaonibs

10 stk.

1 tsk. vaniljepulver

125 g kokosolie med eller uden smag

200 g kokospalmesukker

1 æg

225 g sigtet speltmel eller groft speltmel, sigtet så de groveste dele er sigtet fra (for glutenfri mel, brug denne melblanding)

1 tsk. natron

1 tsk. salt (havsalt) evt. mindre salt, hvis man ikke vil have den gode chokolade med salt smag

100 gram hakket mørk chokolade eller 1 dl. kakaonibs

Sådan gør du:

Kom vaniljepulver, kokosolie og palmesukker i en skål og rør det godt sammen. Rør så ægget i. Bland speltmel, natron og salt sammen i en anden skål og sigt det i kokosolieblandingen. Tilsæt til sidst den hakkede chokolade eller kakaonibs og rør rundt.

Rul dejen ud til en pølse på 15 cm. Pak pølsen ind i husholdningsfilm og lad den ligge i køleskabet til den er nogenlunde gennemkold. Hvis helt kold, kan dejen være svær at skære ud.

DSC_1389

Skær herefter pølsen i skiver og læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Hold god afstand, for dejen flyder en del ud.

DSC_1396 DSC_1399

Bag kagerne ved 180 grader i 12-15 minutter. Afkøl dem på en bagerist.

Tip: Du kan fryse den rå cookiedej i en frysepose. Når der kommer uventede gæster, tøs dejen op og skæres i skiver, som i opskriften.

Hvis kagerne får mere end 12 minutter, bliver de sprøde. Det kommer jo an på om du kan lide bløde eller sprøde kager.

UHM!

Cookies med chokolade eller kakaonibs
 
Forfatter:
Til: 10 stk.
Ingredienser
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 125 g kokosolie med eller uden smag
  • 200 g kokospalmesukker
  • 1 æg
  • 225 g sigtet speltmel eller groft speltmel, sigtet så de groveste dele er sigtet fra (for glutenfri mel, brug denne melblanding)
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 100 gram hakket mørk chokolade eller 1 dl. kakaonibs
Sådan gør du:
  1. Kom vaniljepulver, kokosolie og palmesukker i en skål og rør det godt sammen. Rør så ægget i. Bland speltmel, natron og salt sammen i en anden skål og sigt det i kokosolieblandingen. Tilsæt til sidst den hakkede chokolade eller kakaonibs og rør rundt.
  2. Rul dejen ud til en pølse på 15 cm. Pak pølsen ind i husholdningsfilm og lad den ligge i køleskabet til den er gennemkold.
  3. Skær herefter pølsen i skiver og læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Hold god afstand, for dejen flyder en del ud.
  4. Bag kagerne ved 180 grader i 12-15 minutter. Afkøl dem på en bagerist.
  5. Tip: Du kan fryse den rå cookiedej i en frysepose. Når der kommer uventede gæster, tøs dejen op og skæres i skiver, som i opskriften.
  6. Hvis kagerne får mere end 12 minutter, bliver de sprøde. Det kommer jo an på om du kan lide bløde eller sprøde kager.