Omega 3-6-9 bar – candidavenlig
Giver 9 tern eller 6 flade barer
¾ dl. solsikkekerner
¾ dl. græskarkerner
¾ dl. sesamfrø
Hæld kernerne/frøene sammen i en skål og tag halvdelen fra.
I en tør blender eller kaffekværn kværnes kernerne/frøene sammen med:
¼ tsk. salt
¼ tsk. vaniljepulver
Hæld de blendede kerner tilbage i skålen med de hele kerner og tilsæt
¾ dl. hampefrø
Carobcreme
I en kasserolle smeltes:
2 spsk. kokosolie (med eller uden smag)
1 spsk. lecithin granulat eller solsikkelecithin
1 spsk. carob pulver
1 tsk. citronsaft
Ingredienserne til carobcremen skal kun lige smeltes. Det behøver ikke være tyndflydende.
Tip. Hvis baren ikke behøver at være candidavenlig, kan man tilføre et par spsk. agavesirup til carobcremen.
Bland alle ingredienserne sammen til en tyk masse.
Cremen smøres ud i en bøtte eller et lille firkantet fad, og sættes i køleskabet eller fryseren hvis det skal gå hurtigt.
Når massen er hård, kan den skæres i skiver til barer eller i firkanter. Man kan også lave flade stænger af massen. Når stængerne er kolde, holder de formen.
Barerne holder sig bedst i køleskabet og skal helst spises indenfor en uges tid. Kan holde op til en måned i fryseren.
Velbekomme!