Denne bar er candidavenligt. Den er fyldt med kerner og frø som solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø og hampefrø. Frøene indeholder sunde cellefedtstoffer og proteiner, så baren kan i sig selv gøre det ud for et gavnligt mellemmåltid. Da baren er candidavenlig, er der ikke tilsat nogen for m for sukker. Det eneste der søder lidt er carob, som smager lidt hen ad kakao. På forhånd sagt, så er dette ikke en sød bar, men den smager nu dejligt alligevel og tro mig, når man har været på kur længe, så er denne bar lige sagen.

Omega 3-6-9 bar – candidavenlig

Giver 9 tern eller 6 flade barer

¾ dl. solsikkekerner

¾ dl. græskarkerner

¾ dl. sesamfrø

Hæld kernerne/frøene sammen i en skål og tag halvdelen fra.

I en tør blender eller kaffekværn kværnes kernerne/frøene sammen med:

¼ tsk. salt

¼ tsk. vaniljepulver

Hæld de blendede kerner tilbage i skålen med de hele kerner og tilsæt

¾ dl. hampefrø

Carobcreme

I en kasserolle smeltes:

2 spsk. kokosolie (med eller uden smag)

1 spsk. lecithin granulat eller solsikkelecithin

1 spsk. carob pulver

1 tsk. citronsaft

Ingredienserne til carobcremen skal kun lige smeltes. Det behøver ikke være tyndflydende.

Tip. Hvis baren ikke behøver at være candidavenlig, kan man tilføre et par spsk. agavesirup til carobcremen.

Bland alle ingredienserne sammen til en tyk masse.

Cremen smøres ud i en bøtte eller et lille firkantet fad, og sættes i køleskabet eller fryseren hvis det skal gå hurtigt.

Når massen er hård, kan den skæres i skiver til barer eller i firkanter. Man kan også lave flade stænger af massen. Når stængerne er kolde, holder de formen.

Barerne holder sig bedst i køleskabet og skal helst spises indenfor en uges tid. Kan holde op til en måned i fryseren.

Velbekomme!