Linser er en bælgfrugt, som menes at komme fra Mellemøsten. Der er blevet fundet rester af uspiste linser, som er 10.000 år gamle i Mellemøsten.

Linser er fedtfattige og rige på kulhydrater, protein, calcium, jern, fosfor og B- vitaminer. Tørrede linser indeholder hele 26,2 gram protein pr. 100 gram, hvorimod spirede linser indeholder 9 gram protein pr. 100 gram. I forbindelse hermed kan jeg fortælle, at en bøf lavet af oksekød, har mellem 18-20 gram protein pr. 100 gram.*

Kogte eller spirede linser er et godt alternativ til kød og en fuldgyldig måde at få sine proteiner på som vegetar eller rawfoodist.

Spirede linser har også et højt indhold af vitamin C.


DSC_83901

Spiret Linsesalat

Til 2 personer

3 dl. spirede linser**

2 hjertesalat, i tern

2 tomater, i tern

½ agurk, i tern

½ presset citron

1 håndfuld persille, dild eller basilikum

Lidt cayennepeber

Knust spidskommen alt afhængig af smag

½ dl. olivenolie

Salt og evt. peber

Sådan gør du:

Alle ingredienser blandes sammen.

DSC_83601 DSC_83861

Velbekomme!

**Spirede linser: 1-2 dl. linser lægges i blød natten over i rigeligt med vand. Om morgenen skylles linserne og puttes i en spirekasse, – glas eller -pose. Et dørslag kan også sagtens bruges. Skyl linserne morgen og aften. Allerede efter halvanden dag, kan man se små haler på linserne. Lad linserne spire i 3 dage.