Linser er en bælgfrugt, som menes at komme fra Mellemøsten. Der er blevet fundet rester af uspiste linser, som er 10.000 år gamle i Mellemøsten.
Linser er fedtfattige og rige på kulhydrater, protein, calcium, jern, fosfor og B- vitaminer. Tørrede linser indeholder hele 26,2 gram protein pr. 100 gram, hvorimod spirede linser indeholder 9 gram protein pr. 100 gram. I forbindelse hermed kan jeg fortælle, at en bøf lavet af oksekød, har mellem 18-20 gram protein pr. 100 gram.*
Kogte eller spirede linser er et godt alternativ til kød og en fuldgyldig måde at få sine proteiner på som vegetar eller rawfoodist.
Spirede linser har også et højt indhold af vitamin C.
Spiret Linsesalat
Til 2 personer
3 dl. spirede linser**
2 hjertesalat, i tern
2 tomater, i tern
½ agurk, i tern
½ presset citron
1 håndfuld persille, dild eller basilikum
Lidt cayennepeber
Knust spidskommen alt afhængig af smag
½ dl. olivenolie
Salt og evt. peber
Sådan gør du:
Alle ingredienser blandes sammen.
Velbekomme!
**Spirede linser: 1-2 dl. linser lægges i blød natten over i rigeligt med vand. Om morgenen skylles linserne og puttes i en spirekasse, – glas eller -pose. Et dørslag kan også sagtens bruges. Skyl linserne morgen og aften. Allerede efter halvanden dag, kan man se små haler på linserne. Lad linserne spire i 3 dage.