Denne bar indeholder glutenfri havregryn. Når man køber havregryn, skal der stå, at de er certificerede glutenfri. Havregryn bliver normalt valset på samme valse som hvedeflager, så almindelige havregryn er ikke glutenfri!
Har du prøvet glutenfri havregryn og ikke kan tåle dem, kan man substituere med boghvedeflager eller hirseflager.
Granolabarene her kan bages eller de kan spises som de er efter nedkølning.

Se video på YOUTUBE her.

 
Første billede af granolabarer.

Glutenfri granolabar / kondikage

Ca. 12. barer
2 ½ dl glutenfri havregryn
¼ tsk. bagepulver (udelades, hvis du ikke bager baren)
¾ dl risflager (giver knas) ellers kan man bruge poppede ris.
1 dl havremel (hirsemel, rismel eller boghvedemel kan også bruges) – se tip
½ tsk. vaniljepulver
2 spsk. smeltet kokosolie (med eller uden smag)
¾ dl agavesirup, honning eller lignende
¼ tsk. salt
2 spsk. æblemos uden sukker, eller bananmos (bruges bananmos, bruges kun ½ dl sødemiddel)
Kan tilføjes som ekstra: kakaonibs, rosiner, kokoschips, tørrede frugter som abrikoser, kirsebær, dadler mm. Hakkede valnødder, pekannødder, hasselnødder, mandler eller lignende. Bipollen klæder også baren godt.
Fremgangsmåde: Hvis du vælger at bage barerne, sæt da ovnen til 170 °C. Kombiner alle de tørre ingredienser og rør dem grundigt sammen (undlad bagepulveret, hvis du ikke bager granolabaren).

I en anden skål kombineres de våde ingredienser. Rør grundigt de tørre og de våde ingredienser sammen. Sæt blandingen på et stykke bagepapir, der kan være i en firkantet form. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Du må meget gerne trykke hårdt sammen, så barerne bliver karamelagtige i konsistensen efter bagning.

Bag den flade kage i en form i 18 minutter i ovnen, eller sæt dejen på køl. Efter bagning må du gerne trykke hårdt på dejen igen, så den ”falder lidt sammen”.

Sæt “kagen” i køleskabet efter nedkøling. Når den er kold, skæres barerne ud i ønsket størrelse.

Nyd dem til eftermiddagsteen. På vej til arbejde. På vej fra arbejde. Inden eller efter sport, med mere.

Opbevar kagerne i køleskabet.

Bagte til højre – bliver lidt mere tørre.
Tip: Her er det bedst at bruge havregrynene og blende dem til mel i en tør blender. Hvis der bruges en anden glutenfri erstatning, er det også bedst at bruge hirseflager, boghvedeflager eller risflager og så blende dem, da de allerede er dampet og lettere fordøjelige end melet, hvis du ikke bager barerne.
Velbekomme!