Her er en nem opskrift på glutenfri knækbrød. Knækbrødene bliver meget sprøde og har alligevel et lækkert bid. De smager skønt som de er, eller med cashewnøddesmør eller kokosfedt på.

Nu med video på Youtube.

Glutenfri knækbrød

En pladefuld

1 dl chia- eller  1 ½ dl hørfrø lægges i blød i 1 dl vand i en time. Chiafrø plejer kun at skulle lægges i blød i 5 minutter.

1 dl sesamfrø

½ dl solsikkefrø

½ dl græskarkerner

1 ½ dl rismel

1 ½ dl majsmel

1 dl olivenolie

2 dl vand

1 tsk. salt – gerne havsalt eller himalayasalt

Når chia- eller hørfrøene har ligget i blød længe nok, tilsættes sesamfrø, solsikkekerner, og græskarkerner. Rør blandingen rundt. Tilsæt rismel og majsmel. I en kande blandes vand med olivenolie og salt. Hæld væsken over resten af ingredienserne, og bland godt.

Dejen rulles flad imellem to stykker bagepapir. Skær dejen ud i firkanter, hjerter, stjerner, trekanter eller hvad du nu synes, og bag knækbrødene ved 180 grader i ca. 20 minutter på varmluft.

Jo tyndere dejen rulles ud, jo sprødere bliver knækbrødene. Der er til cirka 1 ½ pladefuld dej.

Chiafrøbobler

Det er meget vigtigt at lægge chia- eller hørfrø i blød inden bagning, ellers vil knækbrødene ikke hænge sammen. Knækbrødene bliver mest sprøde ved varmluft. Har du ingen problemer med gluten, kan du benytte 3 dl speltmel, rugmel eller hvedemel i stedet for rismel og majsmel.

Boghvedemel, quinuamel, hirsemel, amarantmel eller lignende kan også bruges.

Velbekomme!