Her er en snack, som jeg har lavet rigtig meget det sidste halve år.
Opskriften stammer fra bogen Sundt Sødt af Pia Krøyer.
I stedet for mandler bruger jeg cashewnødder, men du kan også bruge andre nødder. Fx ristede hasselnødder, pekannødder eller hvad der falder dig ind.
FiberHUSK er ikke nødvendig, men det giver en længere mæthedsfølelse.
Hvis du bruger glutenfri havregryn, kan glutenallergikere også være med.
Kuglerne smager skønt og minder om gammeldags havregrynskugler.
Havre- og chokoladekugler/-barer
Kan være glutenfrie
10-12 kugler eller 6-8 barer
100 g. dadler uden sten
50 g. cashewnødder
50 g. glutenfri havregryn eller almindelige havregryn*
2 spsk. kakaopulver – gerne rå
1 tsk. FiberHUSK
2 spsk. kokosolie (med eller uden smag)
½ tsk. vaniljepulver
Kakaonibs eller hakkede nødder som knas – tilsættes til allersidst og kør med en gang eller to.
Kan rulles i finvalsede havregryn, lige efter kuglerne eller barerne er trillet.
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til massen er cremet og nem at trykke sammen med fingrene. Rul kugler eller barer af massen. Lad kuglerne eller barerne hvile i køleskabet i 30 minutter, før de serveres.
Velbekomme!
*Glutenfri havregryn bliver valset på en mølle, hvor man har fuldstændig tjek på, at der ikke er andre former for kornsorter, der kan have gluten i sig. Almindelige havregryn vokser op på en mark, hvor der kan være hvede, rug eller byg, som vokser sammen med havren. Hvede, rug og byg kan også være valset på samme mølleri, så man kan aldrig vide sig sikker på krydskontaminering. Har du cøliaki, bør du først nænsomt prøve glutenfri havregryn af, i det tilfælde at du ikke kan tåle dem, eller reagerer kraftigt på den meget lille mængde gluten, som ikke kan undgås i glutenfri havregryn.