Brownie med chokolade og … sorte bønner
Bruges glutenfrie fine havregryn, kan kagen blive glutenfri.
Ca. 9-12 stykker i et 20x20cm. ovnfast fad
250 g. kogte sorte bønner eller azuki bønner*. Hvide bønner kan også bruges. (Eller 1 dåse bønner)
2 spsk. kakaopulver
1 ¼ dl. fine havregryn (kan være glutenfri)
¼ tsk. salt
1 ¼ dl. agavesirup, ahornsirup eller honning
½ dl. kokosolie, med eller uden smag
1 tsk. vaniljepulver
½ tsk. bagepulver
1 ½ dl. chokoladeknapper eller hakket chokolade (Chokolade med et kakaoindhold på 55 % egner sig udmærket til denne kage. 70 eller 80 % kakao bliver nok for stærkt for nogen)
Evt. chokolade til at drysse ovenpå kagen under bagning eller lige efter.
Sæt ovnen på 180 grader. Tilsæt alle ingredienser, undtagen chokoladeknapper/hakket chokolade, til foodprocessoren. Blend det hele, så det bliver meget blødt og cremet. Sørg for at alle bønner er helt blendet. Rør chokoladen i dejen og hæld den derefter ned i et smurt ovnfast fad. Bag kagen i 15-18 minutter eller indtil du kan stikke en strikkepind ned i kagen, uden der sider noget fast, når du hiver den op igen. Lad kagen køle af i mindst 10 minutter, før den skæres ud.
Velbekomme!
Hej Madgudinde,
har lige lavet dine brownies i formiddag til gaester i morgen, proevede et lille stykke, uhmmm…. saa meget mums! naesten konfektagtig… 😉
Tak for en super opskrift… jeg puttede hakkede hasselnoedder i ogsaa for lidt crunch.
Hilsner fra Henriette i Tyskland
Hej Henriette.
Hvor er jeg glad for at høre, du kan bruge opskriften.
Tusind tak!
De hakkede hasselnødder lyder som en rigtig god idé.
Venligst
Madgudinden
Mon man kan pynte med en kaffemousse?
Det tror jeg bestemt man kan.
🙂