Canadaboller
½ pakke gær/ ½ pose tørgær
½ liter havremælk, rismælk eller hvilken mælk du foretrækker
200 g. kokosolie, med eller uden smag (jeg foretrækker uden)
½ dl. agavesirup eller 1 dl. sukker af en art (Birkesød, Sukrin eller rørsukker)
1 tsk. salt
4 æg (kan undværes, men de giver god farve og sprødhed i dejen)
Ca. 500 g. sigtet speltmel og 500 g. groft speltmel. Det kan godt være at der skal bruges mere eller mindre speltmel. Det kommer an på hvor fugtigt melet er.
200 g. chokoladeknapper/eller hakket chokolade uden mælk – gerne 55 % eller mere.
Lun kokosolien i en gryde og tilsæt mælken. Det skal være lillefingerlunt.
Bruges almindeligt gær, skal gæren smuldres i en skål. Hæld olie og mælkeblandingen udover og opløs gæren heri. Tilsæt æg og sukker, salt, 250 g. sigtet speltmel og 250 g. groft speltmel. Rør det hele sammen til det bliver en lind grød.
Ved tørgær: Kom tørgær, sukker, salt, 250 g. sigtet speltmel og 250 g. groft speltmel i en skål. Lav en fordybning i melet og tilsæt olie og mælkeblandingen samt æg. Rør det hele sammen til det bliver en lind grød.
Bag bollerne i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. Når bollerne er færdige, lyder de hule, når man banker i bunden på dem.
Velbekomme!