Hvid kyllingethaigryde
400 g. kyllingefilet – skåret i tern
1 ds. Ananas
1 ds. Vandkastanjer – skåret i kvarte
1 ds. Bambus
1 ds. Kokosmælk
1-2 bladselleri – skåret i tern
1 håndfuld cashewnødder – lagt i blød i 1 time
½ tsk. tørrede koriander
2 tsk. med top arrowroot/kuzu eller majsstivelse
Salt og peber
Brune ris – følg anvisningen på pakken.
Sådan gør du:
Sæt risene over.
Hæld ananassaften i en gryde. Svits kyllingen i gryden. Hæld væsken fra vandkastanjer og bambus fra og hæld dem i gryden. Tilsæt bladselleri og cashewnødder sammen med koriander, salt og peber. Hæld ananas i og rør rundt. Når kyllingen er klar, røres arrowroot i dåsen med kokosmælk og hældes i gryden. Rør rundt og lad saucen blive tyk på svag varme.
Chutney – raw
Ca. 3 dl.
1 banan – skrællet og skåret i grove bidder
1 æble – skrællet og uden kernehus
2 tørrede mangoskiver (eller ½ frisk mango)
1 håndfuld tørrede abrikoser (ca. 6 stk.)
1 dl. æbleeddike
Evt. 1 spsk. agavesirup
1 tsk. citronsaft
Lidt vaniljepulver
Salt
Evt. 1 tsk. ingefærpulver
Blend alle ingredienser i en blender, til du har en tyk creme. Cremen kan holde sig op til en uge i køleskabet.
Velbekomme!