Let og lækker ret til aftensmaden. Kyllingekødet kan erstattes af en dåse hvide butterbeans, hvis man er vegetar eller ikke lige har kyllingekødet liggende.
DSC_90341

Hvid kyllingethaigryde

400 g. kyllingefilet – skåret i tern

1 ds. Ananas

1 ds. Vandkastanjer – skåret i kvarte

1 ds. Bambus

1 ds. Kokosmælk

1-2 bladselleri – skåret i tern

1 håndfuld cashewnødder – lagt i blød i 1 time

½ tsk. tørrede koriander

2 tsk. med top arrowroot/kuzu eller majsstivelse

Salt og peber

Brune ris – følg anvisningen på pakken.

Sådan gør du:

Sæt risene over.

Hæld ananassaften i en gryde. Svits kyllingen i gryden. Hæld væsken fra vandkastanjer og bambus fra og hæld dem i gryden. Tilsæt bladselleri og cashewnødder sammen med koriander, salt og peber. Hæld ananas i og rør rundt. Når kyllingen er klar, røres arrowroot i dåsen med kokosmælk og hældes i gryden. Rør rundt og lad saucen blive tyk på svag varme.

Server ris til og chutney.
DSC_70121

Chutney – raw

Ca. 3 dl.

1 banan – skrællet og skåret i grove bidder

1 æble – skrællet og uden kernehus

2 tørrede mangoskiver (eller ½ frisk mango)

1 håndfuld tørrede abrikoser (ca. 6 stk.)

1 dl. æbleeddike

Evt. 1 spsk. agavesirup

1 tsk. citronsaft

Lidt vaniljepulver

Salt

Evt. 1 tsk. ingefærpulver

Blend alle ingredienser i en blender, til du har en tyk creme. Cremen kan holde sig op til en uge i køleskabet.

 

Velbekomme!