Jeg var forbi en hjemmeside med en chokoladekage med hvid chokolade. Jeg kom til at tænke på, at der er mange som gerne vil have hvid chokolade, men som ikke kan tåle dette. Man kan godt købe en hvid chokolade med rismælk, men den er fyldt med sukker, så nu har jeg taget udfordringen op og lavet en hvid chokolade uden mælk og med agavesirup i stedet. Dog kan man i stedet for agavesirup også bruge stevia, Sukrin eller Birkesød, men det er helt op til dit humør.
I stedet for skummetmælkspulver, som ofte findes i hvid chokolade, har jeg brugt kokosmælkepulver, som kan bestilles hjem og købes via helsekostbutikker, der får varer fra Helsam.dk. Man kan sikkert også bruge kokosmælk på dåse, men jeg er ikke så sikker på doseringen. Rismælk er for vandigt og vil ødelægge kakaosmørret. Opdatering d. 4.9.2013: Da man ikke kan få kokosmælkepulver mere, er det svært at lave hvid chokolade med denne opskrift. Jeg vil tro at 30 gram cashewsmør kan puttes i chokoladen i stedet, eller 30 gram kokosmælk. Opdatering d. 28.06.2022 – det er nu muligt igen at få kokosmælkepulver i Danmark. Find det her.
I chokoladen her bruger jeg solsikkelecithin eller lecithin granulat, som er meget vigtig for at få alt til at hænge sammen. Når agavesirup blandes sammen med kokosmælkepulveret og kakaosmørret, deler det sig i to. Når lecithinen kommer i, emulgerer blandingen og kan forblive ensartet.
Mælkefri hvid chokolade – sukkerfri
Til to plader eller 12 stykker chokolade
75 g. kakaosmør
60 g. kokosmælkepulver – se opdatering længere oppe
40 g. agavesirup*
1 tsk. lecithingranulat eller solsikkelecithin
½ tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
Smelt kakaosmørret på svag varme i en kasserolle. Tag kasserollen af varmen. I en minihakker eller blender hældes nu kakaosmørret. Sigt kokosmælkepulveret i sammen med vaniljepulver og salt. Blend det sammen. Hæld agavesirup og solsikkelecithinen i og blend grundigt. Hvis blandingen deler sig, så hæld lidt mere lecithin i. Sådan er det med kemi, nogle ting samler, andre deler.
Hæld blandingen i en frostpose og læg posen fladt ned i fryseren, så blandingen fryser jævnt og ikke løber ud, eller hæld blandingen i chokoladeforme og frys dem ned. Du kan også bruge blandingen direkte på en kage uden at fryse den.
Når chokoladen er frosset, bankes chokoladen ud på et spækbræt.
Voila – mælkefri og sukkerfri hvid chokolade.
Velbekomme!
Hvid chokolade med sukker og rismælk – købes her
Kokosmælkepulver kan købes her
* 40 g. agavesirup svarer til 80 g. sukker eller ca. 65 g. Birkesød (xylitol) eller Sukrin Melis (Erytritol). Blend sukkeret til fint pulver/flormelis inden brug. På den måde kommer der ikke ”knas” i chokoladen, hvis sukkeret ikke når at smelte helt.
Tak for en inspirerende opskrift.
Prøvede at lave hvid chokolade ud fra din opskrift i dag. I min lokale helsebutik fik jeg at vide at det nok var kokosmel du mente med kokosmælkpulver, da man også kan lave kokosmælk ud af det – og da de aldrig havde hørt om kokosmælkpulver. Chokolademassen blev dog slet ikke væsket da alle ingredienserne var i, så skulle nok have brugt det rigtige kokosmælkpulver – eller har du nogen ide om hvad der ellers kan være galt? De har i øvrigt ikke kokosmælkepulver længere hos dem du linker til.
Smager den hvide chokolade som rigtig hvid chokolade?
Hejsa
Ja, jeg ved faktisk godt, at Rømer/Helsam er stoppet med at forhandle kokosmælkepulver, da der var en del leveringsvanskeligheder. Du kan bruge det tykke cremede lag i en dåse økologisk kokosmælk (55-60% fedt), efter den har stået på køl. Jeg ved ikke helt, hvor meget du skal bruge, men du kunne prøve med det samme antal gram først.
Nej, kokosmel dur ikke, da det ikke smelter som kokosmælkepulveret.
Prøv eventuelt denne opskrift i stedet: http://madgudinden.blogspot.dk/2012/10/hvid-pebermynte-chokolade.html
Den hvide kokoschokolade smager meget hen af hvid mælkechokolade ja. Men jeg kender ikke smagen med kokosmælken og om det bliver stift nok.
Håber det lykkes for dig 🙂 og tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.