For to år siden udkom Caroline Fibæk med en bog der hedder RawCAKE – magiske sunde kager. Jeg er helt vild med Carolines bøger om lækre søde og sunde kager, så jeg har efterhånden lavet dem alle sammen. Yndlingskagen, som jeg dog altid vender tilbage til, er After Eight kagen med pebermynte og pebermynteblade. Den smager virkelig godt og kan anbefales som en delikat dessert til gæster. Der er dog den situation, at nogen ikke må få agavesirup/dadler og stadig gerne vil have lidt sødt til dessert. Derfor har jeg eksperimenteret med denne kage i en candidavenlig/sukkerfri version.

Candidavenlig After Eight-kage – baseret på Carolines Fibæks After Eight-kage

Til ca. 6 personer

Der skal bruges en lille springform på 16 cm. i diameter foret med bagepapir i bunden eller en rund/firkantet halvlitersbøtte med låg, foret med film hele vejen rundt, så man kan løfte kagen op, når den er færdig.

 

Kagebunden

1 spsk. kakaosmør eller 1 spsk. kokosolie i stedet (med eller uden smag)

1 dl. paranødder eller pekannødder

2 spsk. kokosolie (med eller uden smag)

1 tsk. vaniljepulver

3 ½ spsk. carobpulver*

En anelse salt

Hæld kogende vand over nødderne. Dræn dem og fyld dem i en foodprocessor eller minifoodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne og blend grundigt. Hæld cremen op i formen og fordel den. Bank eventuelt formen blidt i bordet, så cremen bliver mere jævn. Sæt formen i fryseren imens myntecremen laves.

Myntecremen

3 dl. cashewnødder

1 ¼ dl. vand – eventuelt ¼ dl. mere, hvis blenderen ikke vil tag fat.

½ spsk. kakaosmør eller kokosolie

2 spsk. kokosolie

1 tsk. vaniljepulver

1 tsk. solsikkelecithin eller 1 spsk. lecithin Granulat (Lecithin Granulat er smagløs. Solsikkelecithin kan have en lille bismag af solsikkekerner)

½ dl. sammenpressede pebermynteblade (jeg bruger schweizisk mynte fra Irma)

3 dråber japansk pebermynteolie eller 10 dråber pebermynteessens (kun en dråbe ad gangen med pebermynteolien!)

Hvis der skal være sødme i, så kan Birkesød(lidt under ¾ dl.), Sukrin(lidt under ¾ dl.), Sukrin+(ca. ¼ dl.) eller Stevia (ca. 1 ½ tsk. Stevia Hermesetas dråber) bruges.

Hæld kogende vand henover cashewnødderne og dræn dem. Fyld dem over i en kraftig blender og kværn dem, så godt du kan. Hæld vand, kakaosmør, kokosolie, vaniljepulver og lecithin i blenderen. Blend alt, til du har en cremet, hvid masse. Der skal blendes længe og det kræver at kanterne bliver skrabet ned undervejs. Tilsæt pebermynteblade og pebermynteolie. Blend til massen er jævn og grønlig. Smag til med pebermynteolie eller essens.

 

Carobbunden er cremet, men bliver mere hård i fryseren.
Myntecreme i blender.
Klar til fryser/køleskab.

Tag formen ud ad fryseren og fyld den grønne myntecreme ovenpå kagebunden. Bank forsigtigt formen i bordet, så luftbobler undgås og massen bliver jævn. Stil kagen tilbage i fryseren i minimum en time. Når kagen er fast, fjernes springformens sider og bagepapiret. Sæt kagen på et fad og server den. Bruges en bøtte, tages kagen op med hjælp fra filmen og sættes på et fad, mens filmen fjernes.

Pynt eventuelt med pebermynteblade inden servering.

Velbekomme!

*Jeg bruger carobpulver, da det er sødt i sig selv og fordi visse candidakureentusiaster ikke bruger kakaopulver/chokolade. Kakaosmør kan dog bruges, medmindre man har fået at vide, at al chokolade skal undgås.