Jeg har her, i anledningen af julen, eksperimenteret med forskellige snackkugler/-barer. Jeg holder selv meget af cashewnødder, som fyld i kuglerne, men eksperimenter gerne med mandler, pekannødder, paranødder eller hasselnødder. Prøv også at bruge abrikoser i stedet for dadler, hvis du ikke har nok, eller erstat rosinerne med morbær, gojibær, khorog rosiner (grønne rosiner) eller sultana rosiner. Sultana rosiner er dog meget søde, så der skal ikke så mange i.

Hvis du ønsker at lave kuglerne sukkerfrie – altså uden dadler eller rosiner, kan du tilsætte 2-3 spiseskeer kokosolie i stedet. Massen bliver mere glat og kan ikke rulles på samme måde. Hæld den flydende masse i en bøtte med låg. Stil bøtten i køleskabet og skær den nu faste masse i firkanter. Dette duer ikke med eksotiske kugler, da der skal diverse tørrede bær i, medmindre det kun er abrikoser og dadler, du skifter ud.

 

Snackkugler/-barer

Browniekugler – Nøddefri

200 g. dadler – gerne friske dadler – ca. 18 små dadler.

25 g. kakaopulver – 3 ½ spsk.

½ tsk. vanilje

Blend i foodprocessor til alt er blandet sammen. Trilles til kugler med det samme, brug kokosolie på hænderne, eller sæt klumpen i køleskabet i en times tid. Dejen kan godt være lidt klistret, hvis der er brugt friske dadler. Tril kuglerne i kakaopulver, hvis de er for klistrede, eller hvis det skal være ekstra festligt.

Myntekugler

100 g. dadler

60 g. cashewnødder

35 gram rosiner

15 g. carob/kakaopulver

10 dråber pebermynteessens eller 1 dråbe japanske pebermyntedråber

Blend i foodprocessor til alt er samlet. Tril til kugler med det samme, eller lad massen stå i køleskabet i ca. en time.

Jordbærkugler

100 g. dadler

35 g. rosiner/abrikoser

70 g. cashewnødder

10 g. jordbærsaft (kan udelades)

4-5 dråber jordbæraroma fra Urtegaarden

Blend i foodprocessor til alt er samlet. Trilles til kugler med det samme, brug kokosolie på hænderne, eller sæt klumpen i køleskabet i en times tid. Dejen kan godt være lidt klistret, da der tilsættes saft.

Flødekaramelkugler

80 g. dadler

80 g. cashewnødder

10 g. rosiner – kan erstattes af khorog rosiner eller dadler

½ tsk. vaniljepulver

Max. 10 dr. flødekaramelaroma fra Urtegaarden eller 1 spsk. lucumapulver

Blend i foodprocessor til alt er samlet. Tril til kugler med det samme, eller lad massen stå i køleskabet i ca. en time.

Eksotiske kugler

50 g. abrikoser

50 g. dadler

80 g. cashewnødder

10 g. tørrede tranebær eller incabær

10 g. tørrede kirsebær

10 g. tørrede morbær (mulberry)

½ tsk. vanilje

Blend i foodprocessor til alt er samlet. Tril til kugler med det samme, eller lad massen stå i køleskabet i ca. en time.

 

 

Se også Hybenkugler og Havre-/chokoladekugler.

For candidavenlige/sukkerfrie barer se Lakridsfirkantereller Omega 3-6-9 barer.

Velbekomme!