Ligesom at spise en spandauer – bare uden alt det usunde. Lyder det lækkert?

I USA kaldes denne kage for en Ooey Gooey Butter Cake. Altså en kage som er cremet, klistret, men alligevel delikat. Kagen ser ikke ud af meget, men jeg har serveret den for flere personer, som synes kagen er yderst delikat, cremet og lækker.

Jeg fandt denne opskrift på en af mine yndlingshjemmesider The Spunky Coconut. Hun laver opskrifter uden mælk, gluten eller sukker. Samtidig har hun også et udvalg af æggefri og melfri kager, så der er lidt at tage af.

Jeg har oversat ovenstående opskrift og byttet de ting ud, vi alligevel ikke kan finde i Danmark.

Kagen er æggefri, glutenfri, melfri og mælkefri.

 

Spandauerkage eller Ooey Gooey Kage

Nok til en mellem tærteform.

Den cremede topping:

1 ¾ dl. kokosmælk eller Dr. Martins kokosmælktil madlavning.*

1 ¼ dl. cashewnødder

½ dl. kokosolie med eller uden smag – muligvis smeltet, hvis blenderen har svært ved at køre rundt.

2 spsk. honning – gerne akaciehonning

1 spsk. cashewsmør eller mandelsmør

½ tsk. vaniljepulver

1 tsk. HUSK loppefrøskaller

1/8 tsk. salt

Sæt ovnen til 160 grader.

Blend først cashewnødderne til et fint mel i en tør blender. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en fin creme. Sæt cremen til side.

*Man kan også bruge det tynde lag i en kokosmælk, hvis man har brugt den øverste cremede masse til Bountybarereller hjemmelavet is.

Bund

Tørre ingredienser:

5 dl. mandelmel eller kværn 5 dl. mandler i en tør blender*. Gerne smuttede.

½ dl. arrowroot eller majsstivelse

1 tsk. bagepulver

½ tsk. natron

Bland ingredienserne sammen i en skål og hæld dem ned i en foodprocessor.

Våde ingredienser:

½ dl. kokosolie, med eller uden smag

½ dl. plus 2 spsk. honning

1 spsk. cashewsmør eller mandelsmør

½ tsk. vaniljepulver

2 spsk. HUSK loppefrøskaller

Hæld de våde ingredienser op i foodprocessoren sammen med de tørre ingredienser og blend det sammen til en porøs masse. Blend ikke for meget, da dejen ikke må blive for fast.

Smuldr massen ud i en smurt tærteform, uden at trykke dejen ned.

Hæld toppingen udover.

 

Sæt formen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til toppen begynder at blive lysebrun.

Lad kagen køle lidt af, inden den nydes. Bliver der noget tilovers, kan dette holde sig i køleskabet i op til en uge. Kan også spises kold.

Ps. Det er en bastant kage, så vær forberedt på, at der er kage til lang tid, medmindre I er mange om at dele den.

Velbekomme!