På en af mine mange rejser til Frankrig, fandt jeg en mysli med spelt, havre, abrikoser og figner. Jeg har prøvet at finde en lignende blanding herhjemme, men det er ikke lykkedes endnu. Derfor tog jeg skeen i egen hånd og begyndte at blande havre og spelt sammen med abrikoser og figner. Resultatet er meget lig myslien fra Frankrig.
Denne mysli kan også blive glutenfri. Brug da boghvedeflager, risflager eller hirseflager. Man kan godt købe glutenfri grov havre. I stedet for cornflakes kan man købe risflakes, hirseflakes og boghvedeflakes. Jeg har lagt et link ind til diverse flakes, man kan skaffe hjem i helsekostbutikker. De fleste cornflakes er glutenfri, men nogle gange kan der være hvede i.
Da der også er solsikkekerner, græskarkerner og chiafrø i myslien, er der lagt op til en god mæthedsfornemmelse indtil frokost.
Grov mysli til 2 personer
I alt ca. 245 g.
100 g. grove havregryn – kan være glutenfrie
30 g. speltflager – for glutenfri version brug boghvede- eller risflager i stedet
10 g. cornflakes
10 g. speltflakes – for glutenfri version brug risflakes, boghvedeflakes eller hirseflakes i stedet (Se her for muligheder)
5 tørrede abrikoser
2 tørrede figner (eller 5 små figner)
1 spsk. rosiner – eller tranebær, incabær, morbær eller gojibær
1 spsk. solsikkekerner
1 spsk. græskarkerner
1 spsk. chiafrø
Hak abrikoser og figner. Hæld alle ingredienser sammen i en skål. Fordel myslien i to skåle og hæl mælk/vegetabilsk mælk på. Her kan bruges havremælk, rismælk eller mandelmælk.
En helt naturlig måde at få omega 3 og 6 på, er at lave sin egen mælk af hampefrø:
Andre former for vegetabilsk mælk – se her
Og så kan man også bruge myslien til søde mysli cookies til om eftermiddagen, når blodsukkeret begynder at falde.
Mysli Cookies
Ca. 24 stk.
125 g. kokosolie
75 g. palmesukker (Eller brug 150 g. palmesukker rent, hvis du ikke har Sukrin)
35 g. Sukrin+ eller 70 g. Sukrin eller Birkesød
2 æg
250 g. groft speltmel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljepulver
200 g. mysli
I en skål piskes kokosolie med æg, palmesukker og Sukrin+. Tilføj derefter under omrøring med en ske; mel, bagepulver vaniljepulver og mysli.
Læg bagepapir på en bageplade og læg ved hjælp af en spiseske små klatter dej på pladen. Tryk dejklatterne lidt flade med hånden. Bages i forvarmet ovn ved 180 ° i ca. 10-15 min.
Velbekomme!