Opskriften på dette brød, har jeg haft liggende i lang tid, men jeg fik ikke taget mig sammen til at prøve den. Så en dag fandt jeg den igen og tænkte, at det egentlig lød meget godt. Havde jeg alle ingredienserne til brødet mon? Jeg manglede mandelmel, men havde nogle mandler, som jeg smuttede og blendede til mel i stedet for.
Det gode ved dette brød er, at det er glutenfrit, og der intet mel er i.
Brødet er lavet af mandelmel, kokosmælk, kokosfibre (meget fint kokosmel) og æg, hvilket gør brødet luftigt, men mættende i lang tid. Man kan vist godt kalde det et LCHF (Low-carb-high-fat) brød, men jeg går ikke så meget op i den diæt.
Bare vent til brødet har bagt. Det smager super godt og kan laves helt hvidt, så man kan snyde børn eller barnlige sjæle, der ikke ”tåler” groft brød.
Kokos/mandel Brød
Uden mælk eller gluten
Giver et brød til en 1 liters form
Sæt ovnen på 180 grader.
For en 1-liters form med bagepapir.
Bland de tørre ingredienser sammen:
5 dl. mandelmel – hjemmelavet mandelmel kan bruges. Smut eventuelt mandlerne, så brødet ikke bliver mørkt
1 ¼ dl. fint kokosmel (sælges også som kokosfibre)
2 spsk. FiberHUSK
1 tsk. havsalt/himalayasalt
¾ tsk. natron eller 1 ½ tsk. bagepulver
Bland de våde ingredienser sammen:
2 ½ dl. kokosmælk*
4 æg
¾ dl. smeltet kokosolie
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. honning, agavesirup eller Sukrin
Bland de tørre ingredienser med de våde ingredienser og bland det godt sammen med en elmikser med dejkroge eller i en røremaskine.
Hæld først halvdelen af dejen i formen og tryk det ned. Hæld derefter resten af dejen i formen og glat toppen ud.
Bag brødet i en time i ovnen. Efter en halv time kan det være en god idé at lægge et stykke sølvpapir over formen, så brødet ikke bliver for mørkt på toppen.
Lad brødet køle af i formen.
*Brug eventuelt det tynde lag i bunden af en kokosmælk, hvis du bruger en kokosmælk med minimum 55% kokosekstrakt i. Kokoscremen kan nemlig bruges til disse kokosbarereller denne flødeskum.
Tips:
Forslag til variationer: Brødet kan laves til en kage ved at tilsætte endnu mere honning eller andet sødemiddel, samt appelsin eller citronsaft. Desuden kan der tilsættes kakaopulver eller carob, for at gøre brødet mørkt eller give mere smag. Lav eventuelt halvt hvidt brød og halvt kakao/carob og bland det sammen som en marmorkage.
Græskarkerner, hørfrø, chiafrø, solsikkekerner, andre hakkede nødder kan også bruges. Kakaonibs eller rosiner hører også hjemme i brødet.
Velbekomme!
Tak for et godt indlæg – det er helt sikkert en opskrift jeg snart skal prøve:) Hilsen Emilie.
Selv tak. Det glæder mig, at du kan bruge det.
Hvad smager det af? Minder det om noget kendt?
: )
Hej Snullemor
Det smager lidt hen ad lyst franskbrød. Men det har en smule mere tyngde og en mere kageagtig konsistens.
Hvis man tilsatte nogle rosiner, noget Sukrin/sukker af en slags, lidt appelsinskal og nogle krydderier, kunne man lave en form for lovcarb/lavkarbo kage.
🙂
Uuuh, hvor lyder det bare lækkert ;-). Som PCO-pige er jeg altid på jagt efter brød jeg kan tåle, og det her skal da i hvert fald prøves! Kan det fryses tror du?
Hilsen Maja
Hej Maja
Ja, det kan det godt. Det bliver en smule mere porøst efter optøning dog.
Hilsen Karina
Hæver dit brød overhovedet heller ikke?
Jeg trykkede dejen flad, som der stod (dog var min dej slet ikke ligeså høj som din på billedet). Havde dog regnet med at den ville hæve lidt, men den er ligeså flad, som da jeg hældte dejen op (ca. 2 cm høj måske).
Min dej havde en meget kage-agtig konsistens. Lidt ligesom vaniljekransedej.
Det er dog det første glutenfrie brød jeg har bagt, som ikke er blevet klægt indeni (hurra), så det kan godt spises. Det er meget bastant – minder måske mere om en kage end brød 🙂
Hej
Mit brød hævede. Jeg trykkede ikke dejen flad, men jeg trykkede dejen ned, så resten af dejen kunne være der.
Dejen vil være kageagtig i konsistensen, grundet mandlerne. Det kan man nok ikke undgå. Men jeg skriver også, at man som en idé kan lave dejen sødere og tilsætte appelsin eller citron.
Jeg er dog glad for, at det ikke belv klægt – HURRA! 🙂
Super lækkert brød, og har man ikke mandelen så er boghveden mel også godt.
Super! Tak for info 😀
Super godt brød,har lige bagt/smagt det. luftigt og meget mættende.ikke sidste gang jeg skal bage det, Tak 🙂
Fantastisk! Tak for info 😀
Og selv tak.
Hej 🙂
Er det nødvendigt at bruge eddiken? Hvad gør den?
Hejsa
Eddiken hjælper natronen med at give den et boost, så den hæver. Hvis du bruger bagepulver, er det ikke nødvendigt altid.
Kærligst Karina
Hej,
Hvordan opbevares brødet bedst?
Hej Camilla
Broedet opbevares bedst i koeleskabet. Derefter er det allerbedst, naar man skaerer det i skiver og varmer paa en broedrister.
Kaerligst
Karina