Så uimodståelige! Super smagfulde, karamelliserede popcorn.
Disse popcorn klistrer ikke og hvis man ønsker en ekstra forfinet oplevelse, kan man tilsætte chokoladenibs, hakkede saltede mandler, jordnødder, cashewnødder, pinjekerner, tørrede frugter eller lignende.
Se film på youtube, sammen med 3 andre måder at lave popcorn på.
Karamelliserede popcorn
1 dl. upoppede popcorn (fx Popmajs fra Urtekram)
1 spsk. kokosolie – gerne med smag, da det giver en smøragtig smag til popcornene
—
½ dl. kokospalmesukker, Sukrin eller Birkesød/Xylitol
½ dl. agavesirup eller honning
Ca. ¼ tsk. salt
For en mere smøragtig smag tilsættes 2 spsk. kokosolie, Ghee, Nutana* eller Vitaquell* margarine
Ekstra: Chokoladenibs, hakkede saltede mandler, jordnødder, cashewnødder eller pinjekerner, tørrede frugter med mere.
Først poppes popcornene. Dette gøres lettest i en stor gryde, med plads til 3 liter vand.
Varm olien op, til der begynder at komme små render i olien. Læg et enkelt majskorn derned. Hvis olien er varm nok, begynder majskornet at syde og blive lysere. Når majskornet popper, er olien klar, og resten af popkornene hældes i gryden. Læg låg på gryden og sluk for varmen. Nu begynder alle popcornene at poppe. Ryst gryden indimellem, så popcornene ikke brænder på i bunden. Når alle popcornene er poppede, sættes gryden til side.
OBS: Olien må ikke ryge. Hvis olien ryger, er den allerede ødelagt og ny portion olie skal bruges!
I en kasserolle, på mellem varme, smeltes kokospalmesukker, agavesirup og lidt salt sammen. Det går hurtigere, hvis kokosolie eller Ghee tilsættes. Rør i blandingen indtil sukkeret er helt opløst. Hæld saucen hen over ca. halvdelen af popcornene, eventuelt sammen med kakaonibs eller hakkede nødder. Rør det hele sammen, så alle popcorn bliver dækkede.
Vent i hvert fald 10 minutter, før popcornene spises, idet de er alt for varme nu. Man kan let brænde tungen på dem.
Drys eventuelt med ekstra salt, hvis dette er nødvendigt.
*Margarinen skal først tilsættes til allersidst, så det ikke når at blive alt for varmt, grundet planteolierne, der ikke tåler opvarmning.