GUF! SMASK! LÆKKERT! Karamelcreme på sprød bund med chokolade ud over. Sød, sprød og fyldig chokoladebar på én gang.

Hjemmelavede Twix-barer

Inspireret af denne opskrift

Ca. 12 barer

Bunde

1 ¼ dl hirsemel,  rismel eller boghvedemel

1 ¼ dl arrowroot eller tapiokamel

2 spsk. kokospalmesukker eller 1 spsk. agavesirup

3 spsk. mandelsmør, cashewsmør eller smeltet kokossmør (ikke kokosolie!)

2 spsk. blødt kokosolie

1 spsk. knuste chiafrø eller hørfrø opblødt i hhv. 3 eller 2 spsk. vand i 5 minutter

1 tsk. vaniljepulver

2-3 spsk. vand

Sæt ovnen til 180 grader.

Hæld mel, arrowroot og kokospalmesukker sammen i en skål. Tilsæt mandelsmør, kokosolie, chiafrøblandingen, vaniljepulver og vand. Saml dejen med hænderne. Føles dejen tør, skal der lidt mere vand i.

 

Del dejen i 12 stykker, og rul hvert stykke ud til en lang rulle på ca. 10-12 cm. Pres dejen flad, og form en aflang firkant. Alternativt kan man rulle dejen ud til en ½ cm, og skære firkanter ud med en kniv. Sæt firkanterne/bundene på en bageplade med bagepapir, og bag kagerne i 10-15 minutter på 180 grader. Bundene skal være let gyldne. Lad bundene køle af, ved at sætte dem ind i fryseren, mens karamelcremen laves.

 

 

Karamelcreme

100 g udstenede friske dadler – ca. 6 store medjool dadler (bruges tørre dadler, røres vand i til karamelagtig konsistens opnås)

3 spsk. mandelsmør eller cashewsmør – for nougatcreme bruges hasselnøddesmør

1-3 tsk. vand – måske mere, hvis foodprocessoren har svært ved at køre rundt

1 tsk. lucumapulver (kan udelades)

Lidt salt

Blend det hele sammen i en foodprocessor. Med en gaffel smøres karamelcremen på hver enkel bund. Sæt bundene i fryseren på et bagepapir med et skærebræt under i 15 minutter, mens chokoladen laves. – Hvis karamelcremen bliver fast, så den kan rulles med hænderne, rulles karamellen ud, og trykkes ned på bundene i stedet.

 

 

 

Overtrækschokolade

1 dl. kakaosmør eller kokosolie

¾ dl. kakaopulver

½ dl. kokossukkersirup (1 dl kokospalmesukker + ½ dl vand koges sammen til en tynd sirup. Mål af!) eller agavesirup

Lidt vaniljepulver

Lidt salt

Smelt kakaosmørret på lav varme i en kasserolle. Tag gryden af varmen, og sigt kakaopulver i. Rør kokossukkersiruppen i, samt lidt vanilje og salt.

 

 

Tag bundene med karamelcremen ud ad fryseren. Dyp hver enkel bar i chokoladen med en gaffel under. Hvis chokoladesaucen bliver for tyk, kan den sættes tilbage på meget svag varme, mens barerne overtrækkes. Sæt twix-barene tilbage på bagepapiret, og sæt dem i fryseren eller køleskabet.

 

Nydes som eftermiddagssnack.

TIP: Denne lyse overtrækschokolade eller denne carobchokoladekan også bruges.

Jordnøddesmør kan bruges i stedet for mandel- eller cashewsmør, men smagen bliver mere som snickers. Samtidig gør jordnøddesmørret dejen og karamelcremen mere hård og tør, så det kan ikke anbefales.

 

UHM!