GUF! SMASK! LÆKKERT! Karamelcreme på sprød bund med chokolade ud over. Sød, sprød og fyldig chokoladebar på én gang.
Hjemmelavede Twix-barer
Inspireret af denne opskrift
Ca. 12 barer
Bunde
1 ¼ dl hirsemel, rismel eller boghvedemel
1 ¼ dl arrowroot eller tapiokamel
2 spsk. kokospalmesukker eller 1 spsk. agavesirup
3 spsk. mandelsmør, cashewsmør eller smeltet kokossmør (ikke kokosolie!)
2 spsk. blødt kokosolie
1 spsk. knuste chiafrø eller hørfrø opblødt i hhv. 3 eller 2 spsk. vand i 5 minutter
1 tsk. vaniljepulver
2-3 spsk. vand
Sæt ovnen til 180 grader.
Hæld mel, arrowroot og kokospalmesukker sammen i en skål. Tilsæt mandelsmør, kokosolie, chiafrøblandingen, vaniljepulver og vand. Saml dejen med hænderne. Føles dejen tør, skal der lidt mere vand i.
Del dejen i 12 stykker, og rul hvert stykke ud til en lang rulle på ca. 10-12 cm. Pres dejen flad, og form en aflang firkant. Alternativt kan man rulle dejen ud til en ½ cm, og skære firkanter ud med en kniv. Sæt firkanterne/bundene på en bageplade med bagepapir, og bag kagerne i 10-15 minutter på 180 grader. Bundene skal være let gyldne. Lad bundene køle af, ved at sætte dem ind i fryseren, mens karamelcremen laves.
Karamelcreme
100 g udstenede friske dadler – ca. 6 store medjool dadler (bruges tørre dadler, røres vand i til karamelagtig konsistens opnås)
3 spsk. mandelsmør eller cashewsmør – for nougatcreme bruges hasselnøddesmør
1-3 tsk. vand – måske mere, hvis foodprocessoren har svært ved at køre rundt
1 tsk. lucumapulver (kan udelades)
Lidt salt
Blend det hele sammen i en foodprocessor. Med en gaffel smøres karamelcremen på hver enkel bund. Sæt bundene i fryseren på et bagepapir med et skærebræt under i 15 minutter, mens chokoladen laves. – Hvis karamelcremen bliver fast, så den kan rulles med hænderne, rulles karamellen ud, og trykkes ned på bundene i stedet.
Overtrækschokolade
1 dl. kakaosmør eller kokosolie
¾ dl. kakaopulver
½ dl. kokossukkersirup (1 dl kokospalmesukker + ½ dl vand koges sammen til en tynd sirup. Mål af!) eller agavesirup
Lidt vaniljepulver
Lidt salt
Smelt kakaosmørret på lav varme i en kasserolle. Tag gryden af varmen, og sigt kakaopulver i. Rør kokossukkersiruppen i, samt lidt vanilje og salt.
Nydes som eftermiddagssnack.
TIP: Denne lyse overtrækschokolade eller denne carobchokoladekan også bruges.
Jordnøddesmør kan bruges i stedet for mandel- eller cashewsmør, men smagen bliver mere som snickers. Samtidig gør jordnøddesmørret dejen og karamelcremen mere hård og tør, så det kan ikke anbefales.
UHM!
Hold da op…hvor lyder det lækkert. Det bliver jeg da bare nødt til at prøve. Er de fryse egnede? Og hvor lang tid kan de ca. holde sig på køl?
Kh lena
Hej Lena
Ja, de er fryseegnet. Jeg har haft et par stykker liggende i fryseren og tøet dem op efterhånden. De er stadig vildt gode.
De kan snildt holde sig en måned på køl. Jeg har ikke prøvet længere.
Hilsen Karina