Denne opskrift stammer fra Chocolate Covered Katies Blog. Jeg har dog lavet en del om på opskriften og oversat den til dansk. Opskriften kan også bruges som glasur.
Hjemmelavet krymmel
Til ca. ¾ dl krymmel
Ingredienser
1 ¼ dl Sukrin flormelis, Birkesød flormelis eller kokospalmesukker flormelis (Hvis du har en god blender, kan man blende 1 dl Sukrin, Birkesød eller kokospalmesukker til flormelis)
1 ½ tsk. majsstivelse
4 dråber citronolie, pebermynteolie (1 dråbe ved japansk pebermynteolie), appelsinolie eller flødekaramelaroma*
2-4 tsk. ren vodka**
–
Farve:
Naturlig rød, blå***, grøn, gul, orange, brun, sort fra Urtegaarden. Bruges kokospalmesukker, er det svært at lave helt klare farver!****
–
Sigt flormelis og majsstivelse sammen, så der ingen klumper er. Tilføj smag og rør vodkaen i med 1 teskefuld ad gangen. Glasuren skal være tyktflydende og blød. Skal der farve i glasuren tilsættes dette nu.
Glasuren kan også bruges til kager. Her er det kokospalmesukkerglasur ovenpå æblesnegle. |
*Tuttifruttiaroma, colaaroma, hindbæraroma, jordbæraroma kan også bruges – købes via Helsam.dk/Urtegaarden.dk)
**Vodka tilsættes fordi det fordamper hurtigere end vand- Bruges vand, rødbedesaft, gulerodssaft, spinatsaft eller anden væske, skal glasuren tørre i længere tid.
****For en helt naturlig blå farve kan man koge et halvt rødkålshoved i en time i en gryde med lidt vand. Brug det overskydende væske i bunden af gryden og tilsæt en lille smule bagepulver til væsken. Dette gør væsken lyseblå og kan nu bruges i stedet for blåt farvestof i kager/glasur. Brug mængde som i opskriften.
***I stedet for farver fra Urtegaarden kan der bruges rødbedesaft, gulerodssaft eller spinatsaft for helt naturlige farver. Husk at glasuren skal tørre i endnu længere tid, hvis der bruges saft.
Held og lykke!