Glutenfrie, melfrie og ægfrie kanelsnegle. Lavet med æblemos, guarkernemel, kokosmel/-fibre og aroowroot eller tapiokamel. Lyder de forskellige meltyper for eksotiske?

Gode råd inden: Man kan IKKE lave sit eget fine kokosmel – om din blender er nok så god. Fint kokosmel kan købes i helsekostbutikker eller bestilles over helsam.dk.

Arrowroot og tapioka er rødder med meget stivelse. De suger væske til sig og binder godt.

Tapiokamelkan købes igennem Naturkost og helsekostbutikker, der forhandler naturkosts varer. Hvis det ikke er muligt at få tapiokamel, bruges arrowroot. Hvis det ikke er muligt at få arrowroot kan Kuzubruges i stedet.

Guarkernemelgør dejen elastisk og nem at arbejde med. Det binder dejen sammen lidt ligesom gluten.

 


Opskriften er inspireret af Kelly Brozyna’s Cinnamon Rolls fra The Spunky Coconut Cookbook.

Kanelsnegle – uden mel, mælk, æg og gluten – LCHF/Lavkarbo

8-12 stykker

Dejen

2 ½ dl æblemos

3 spsk. kværnede chiafrø (1 ½ spsk. hele) eller ¾ dl. kværnede hørfrø

1 ½ tsk. guarkernemel

2 spsk. æbleeddike eller anden eddike

2 spsk. vand, cashewmælk, mandelmælk eller rismælk

1 tsk. vaniljepulver

4 spsk. honning, kokospalmesukkereller 2 spsk. agavesirup

1 ¼ dl kokosolie, ghee eller 1 dl olivenolie

2 ½ – 3 dl kokosmel/-fibre– hvis dejen er meget fugtig, tilsættes ekstra mel

2 – 2 ½ dl arrowroot– eller tapiokamel eller halvt af hver

2 tsk. bagepulver

2 tsk. natron

Sæt ovnen til 180 grader.

Rør de 6 øverste ingredienser sammen i en skål. Tilsæt derefter de resterende 6 ingredienser, og rør det sammen til en dejklump. Hvis dejen virker meget fugtig og klistret, kan der tilsættes ekstra kokosmel og arrowroot-/tapiokamel.

 

 

Rul dejen til en kugle med hænderne, der er smurt i kokosolie. Sæt dejkuglen på et stykke bagepapir og rul den ud til en firkant med et andet bagepapir henover. Dejen skal være ½ til 1 cm tyk.
Lav fyldet (se nedenfor) og smør det ud på den udrullede dej.

 

Brug bagepapiret til at rulle dejen sammen om sig selv.

Skær dejen ud i 8 eller 12 stykker, og fold endesnippen ind under sneglen, inden den sættes på et fad med bagepapir.

 

Bag sneglene i 28-30 minutter på 180 grader.

Fyld

1 ½ dl æblemos

1 spsk. kanel

½ dl kokospalmesukker, honning eller ¼ dl agavesirup

Bland ingredienser i en skål og smør det ud på den udrullede dej.

 

Cremet skum til kanelsnegle

4 spsk. majsstivelse

2 ½ dl vand, rismælk, mandelmælk eller anden vegetabilsk mælk

½ dl palmesukkersirup, agavesirup eller honning – afkølet

½ tsk. vaniljepulver

1 ½ dl mellemhård kokosolie – gerne med smag eller halvt af hver

Rør først majsstivelse, palmesukkersirup, vaniljepulver og vand sammen i en kasserolle og kog det op. Rør i det hele tiden. Når det begynder at blive tykt, skrues ned for varmen og der røres, til det bliver en tyk creme. Cremen må ikke smage melet. Den skal være jævn og glat. Hæld cremen op i en lille skål og sæt skålen i fryseren indtil cremen er hel kold. Dette er meget vigtigt, da kokosolien kan skille, hvis den er for varm.

  

I en skål piskes kokosolie, sammen med den nu kolde creme, og piskes op til skum. Skummet kan bruges med det samme, men bliver ekstra fast ved køleskabstemperatur.

Palmesukkersirup laves ved at koge 1 dl palmesukker sammen med ½ dl vand på svag varme til blandingen bliver til sirup.

Velbekomme!