Inspireret af brødmix fra Funktionel Food / Funksjonell mat. Hvis du har en foliebakke/aluminiumsform fra den rigtige Brødmix blanding, passer dette brød hertil. Ellers kan man fordoble mængden og lave et brød på 1 liter, men det skal bage i noget længere tid og brødet bliver bedst i aluminiumsform. Brødet kan også bages uden form, men flyder en smule ud.

Prøv også at fylde rosiner, nødder, hakkede dadler, figner eller abrikoser i dejen. Drys med vaniljepulver og ekstra sødemiddel og put dejen i muffinforme. Hurtig snack efter en lang dag.


Lavkarbo Brødmix / LCHF brød

Til et brød på 15 x 10 x 10 cm

Ingredienser

40 g solsikkekerner (kværnes)

35 g chiafrø/ 70 g hørfrø (kværnes)

30 g sesamfrø (kværnes)

30 g græskarkerner (kværnes)

1 spsk. proteinpulver (valle-, ris-, soja-, ærte- eller hampeprotein)

1 spsk. FiberHUSK

1 spsk. fedtreduceret mandelmel eller fint kokosmel/fibre

1 tsk. bagepulver

1 tsk. kokospalmesukker, agavesirup, Sukrin, Birkesød

¼ tsk. himalayasalt eller havsalt

15 g hele blandede frø/kerner – solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø, hørfrø/chiafrø

1 stort æg (kan udelades, men brødet bliver mindre luftigt)

300 ml vand

Sæt ovnen på 175 grader. Smør formen med kokosolie eller olivenolie. Kværn chiafrø/hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner og sesamfrø i en tør, god blender eller kaffekværn. Hæld de kværnede kerner/frø i en skål og tilsæt proteinpulver, FiberHUSK, mandelmel/kokosmel, bagepulver, sødemiddel, salt og de hele frø/kerner. Rør det hele sammen. Tilsæt 1 æg og vandet. Rør dejen godt sammen med en ske. Dejen vil samle sig og blive mere fast, jo længere tid det røres. Hæld dejen op i formen og drys eventuelt med græskarkerner, sesamfrø eller solsikkekerner.

 
 

Bag brødet på nederste rille i 1 time og 10 minutter (70 minutter). Muffins skal have 45 minutter.

Tag brødet ud ad formen og afkøl det helt inden det skæres i skiver.

 

Det originale Brødmix brød til højre. Mit hjemmelavede brød er grønt og mørkt, fordi jeg har brugt hampeprotein og knuste chiafrø. Derudover har jeg ikke så mange hele frø i, men det er en smagssag.

Opbevar brødet i køleskabet.

Brødet kan fryses ned i skiver med bagepapir imellem.

4.0 from 2 reviews
Lavkarbo Brødmix / LCHF brød - glutenfrit, melfrit, mælkefrit
 
Til et brød på 15 x 10 x 10 cm (brug en aluminiumsbakke)
Forfatter:
Opskrift kategori: Brød, LCHF, lavkarbo, Palæo, glutenfrit
Ingredienser
  • 40 g solsikkekerner (kværnes)
  • 35 g chiafrø/ 70 g hørfrø (kværnes)
  • 30 g sesamfrø (kværnes)
  • 30 g græskarkerner (kværnes)
  • 1 spsk. proteinpulver (valle-, ris-, soja-, ærte- eller hampeprotein)
  • 1 spsk. FiberHUSK
  • 1 spsk. fedtreduceret mandelmel eller fint kokosmel/fibre
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kokospalmesukker, agavesirup, Sukrin, Birkesød
  • ¼ tsk. himalayasalt eller havsalt
  • 15 g hele blandede frø/kerner – solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø, hørfrø/chiafrø
  • 1 stort æg (kan udelades, men brødet bliver mindre luftigt)
  • 300 ml vand
Sådan gør du:
  1. Sæt ovnen på 175 grader. Smør formen med kokosolie eller olivenolie. Kværn chiafrø/hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner og sesamfrø i en tør, god blender eller kaffekværn. Hæld de kværnede kerner/frø i en skål og tilsæt proteinpulver, FiberHUSK, mandelmel/kokosmel, bagepulver, sødemiddel, salt og de hele frø/kerner. Rør det hele sammen. Tilsæt 1 æg og vandet. Rør dejen godt sammen med en ske. Dejen vil samle sig og blive mere fast, jo længere tid det røres. Hæld dejen op i formen og drys eventuelt med græskarkerner, sesamfrø eller solsikkekerner.
  2. Bag brødet på nederste rille i 1 time og 10 minutter (70 minutter). Muffins skal have 45 minutter.
  3. Tag brødet ud ad formen og afkøl det helt inden det skæres i skiver.
  4. Opbevar brødet i køleskabet.
  5. Brødet kan fryses ned i skiver med bagepapir imellem.

Velbekomme!