Inspireret af brødmix fra Funktionel Food / Funksjonell mat. Hvis du har en foliebakke/aluminiumsform fra den rigtige Brødmix blanding, passer dette brød hertil. Ellers kan man fordoble mængden og lave et brød på 1 liter, men det skal bage i noget længere tid og brødet bliver bedst i aluminiumsform. Brødet kan også bages uden form, men flyder en smule ud.
Prøv også at fylde rosiner, nødder, hakkede dadler, figner eller abrikoser i dejen. Drys med vaniljepulver og ekstra sødemiddel og put dejen i muffinforme. Hurtig snack efter en lang dag.
Lavkarbo Brødmix / LCHF brød
Til et brød på 15 x 10 x 10 cm
Ingredienser
40 g solsikkekerner (kværnes)
35 g chiafrø/ 70 g hørfrø (kværnes)
30 g sesamfrø (kværnes)
30 g græskarkerner (kværnes)
1 spsk. proteinpulver (valle-, ris-, soja-, ærte- eller hampeprotein)
1 spsk. FiberHUSK
1 spsk. fedtreduceret mandelmel eller fint kokosmel/fibre
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kokospalmesukker, agavesirup, Sukrin, Birkesød
¼ tsk. himalayasalt eller havsalt
15 g hele blandede frø/kerner – solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø, hørfrø/chiafrø
1 stort æg (kan udelades, men brødet bliver mindre luftigt)
300 ml vand
Sæt ovnen på 175 grader. Smør formen med kokosolie eller olivenolie. Kværn chiafrø/hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner og sesamfrø i en tør, god blender eller kaffekværn. Hæld de kværnede kerner/frø i en skål og tilsæt proteinpulver, FiberHUSK, mandelmel/kokosmel, bagepulver, sødemiddel, salt og de hele frø/kerner. Rør det hele sammen. Tilsæt 1 æg og vandet. Rør dejen godt sammen med en ske. Dejen vil samle sig og blive mere fast, jo længere tid det røres. Hæld dejen op i formen og drys eventuelt med græskarkerner, sesamfrø eller solsikkekerner.
Bag brødet på nederste rille i 1 time og 10 minutter (70 minutter). Muffins skal have 45 minutter.
Det originale Brødmix brød til højre. Mit hjemmelavede brød er grønt og mørkt, fordi jeg har brugt hampeprotein og knuste chiafrø. Derudover har jeg ikke så mange hele frø i, men det er en smagssag. |
Opbevar brødet i køleskabet.
Brødet kan fryses ned i skiver med bagepapir imellem.
- 40 g solsikkekerner (kværnes)
- 35 g chiafrø/ 70 g hørfrø (kværnes)
- 30 g sesamfrø (kværnes)
- 30 g græskarkerner (kværnes)
- 1 spsk. proteinpulver (valle-, ris-, soja-, ærte- eller hampeprotein)
- 1 spsk. FiberHUSK
- 1 spsk. fedtreduceret mandelmel eller fint kokosmel/fibre
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kokospalmesukker, agavesirup, Sukrin, Birkesød
- ¼ tsk. himalayasalt eller havsalt
- 15 g hele blandede frø/kerner – solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø, hørfrø/chiafrø
- 1 stort æg (kan udelades, men brødet bliver mindre luftigt)
- 300 ml vand
- Sæt ovnen på 175 grader. Smør formen med kokosolie eller olivenolie. Kværn chiafrø/hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner og sesamfrø i en tør, god blender eller kaffekværn. Hæld de kværnede kerner/frø i en skål og tilsæt proteinpulver, FiberHUSK, mandelmel/kokosmel, bagepulver, sødemiddel, salt og de hele frø/kerner. Rør det hele sammen. Tilsæt 1 æg og vandet. Rør dejen godt sammen med en ske. Dejen vil samle sig og blive mere fast, jo længere tid det røres. Hæld dejen op i formen og drys eventuelt med græskarkerner, sesamfrø eller solsikkekerner.
- Bag brødet på nederste rille i 1 time og 10 minutter (70 minutter). Muffins skal have 45 minutter.
- Tag brødet ud ad formen og afkøl det helt inden det skæres i skiver.
- Opbevar brødet i køleskabet.
- Brødet kan fryses ned i skiver med bagepapir imellem.
Velbekomme!
Jeg har nu haft brødet i ovnen i næsten 2 timer, og det er stadig flydende inden i, og skorpen er hård. Jeg har fulgt opskriften slavisk, så jeg kan ikke helt se hvad der er gået galt.
Hejsa!
Det er godt nok mærkeligt. Bruger du varmluft eller almindelig ovn?
Er der meget fugtigt i dit køkken?
Var ovnen varm, da du satte brødet ind?
Brødet kan godt virke lidt klistret, lige når det kommer ud, men man skal helst lade det køle lidt af, før man skærer i det.
Håber det hjalp…
Hilsen
Karina
Hej.
Fin opskrift. Har prøvet den og fandt ud af at der kun skal bruges 150ml. vand.
så flott at en person har funnet ut at det skal være kun 150 ml vann.Eg har tenkt å bake det iløpet av denne dag.sisteg bakte det hadde eg 300 ml(3 dl)vann,og ble ikke stekt tiltross for at eg stekte det ca 1,5 t.Eg måtte bruke brøldristeren for at brødet skulle bli godt.Håper det blir bedre lykke når eg idag skal prøve på nytt å bake dette brødet.sikkert ett år siden sist eg bakte det,nettop fordi det ble et mislykket brød.
idag bakte eg først ett brød for å se hvordan det ble.Eg brukte 0,9 liters aluminiums former.eg hadde ikke proteinpulver som skulle være i deigen,men eg hadde noe som heter glutenmel som inneholdt 79% protein,så eg brukte 1 ss av glutenmelet,ellers alt som skulle være i oppskriften.etter at eg hadde blandet deigen inkludert med 1 egg og 3 dl vann,så hellte eg røren/deigen i ei aluminiumsform 0,9,og deigen såg fin ut,passe tykk i formen.Da hadde den stått i ca 10 min.Brødet ble stekt på 175 grader celcius som oppskriften lød,og eg prøvde først med 1,10 min,men økte til 15 min ekstra.En god regel er at når brødet slipper kantene i formen,er det et gegn på at brødet er stekt,men for sikkerhets skyld,tok eg en kakepinne og stakk med i brødet på et par plasser,og det kom ikke deig ut på pinnen.Da er brødet stekt.Avkjølte det heltpå rist etter å ha tatt dem ut av formen,og skar i det,og det så helt ok og ferdig stekt ut.Gleder meg til å smake imorgen tidlig.EG BAKA 3 BRØD EKSTRA DA EG SÅG AT DET FØRSTE BRØDET BLE VELLYKKET,MEN EG BRUKTE 3 DL VANN=300 ML ,I ALLE 4 BRØDENE,SÅ OPPSKRIFTEN ER NOK RIKTIG,MEN SIST EG BAKTE DEM BLE DE MISLYKKET.Da doblet eg oppskriften og da rannt brødet,ble ikke stekt.Når eg ser tilbake nå så var det nok at eg hadde for stor deig per form med samme steketid som for 1 brød her.
Brødskive fra brødet lchf brødmix var noe av det beste eg har smakt,og ordentlig stekt ble det også.Først 1 time og 10 minutter,men for sikkerhets skyld stekte eg det i 15 minutter lengre.Eg bakte 4 brød der eg hadde hver deig i hver liters former.De ble litt lav siden formene eg hadde rommet mer enn deigen.Eg fant ikke tak i mindre aluminiumsbakker enn 1 liters.Proteinpulver som skulle være i oppskriften,hadde eg ikke,men noe som hete glutenmel som innehold 79 gram protein(fås kjøpt på “Sunkost ” (Helsekostbutikk i Norge)..I dag har eg bakt flere brød av samme sorten.Her fordoblet eg hver deig per form ,og hadde hele deigen i 5 liters former pågrunn av den store deigen.Det eg her såg,var at disse brødene trengte dobbel så lang tid for å bli ordentlig stekt.Først stekte eg de 1 time+30 minutt,men ikke stekt.Da forlenget eg tiden med 1 time + 20 min.tok de ut av ovnen og delte de,og eg såg da at de heller ikke var stekt nå.Tilslutt satte eg brødene på stekeplate med bakepapir,stekte på midterste rille på 170 grader celcius,og satte tiden på 30 min,og etter det,ENDELIG stekt,og ble veldig fine.Men måtte faktisk bruke dobbel så lang tid,men ikke rart,for eg fordobla jo oppskriftene til hvert brød i de egentlige 4 former,men fordi det ikke skulle bli for mye deig i hver form,tok eg ei extra form å hadde resten av deigen.Det ble 5 former med like store deiger.og i ovnen ble det plass til 5 liters aluminiums former,2 bak og 3 fremst i ovnen..
Fantastisk at du blev glad for brødene. Må sige, at du efterhånden har prøvet opskriften et par gange <3
Ja, det er mange brød i ovnen på én gang. Husk at jo flere brød, der er i ovnen, jo længere tid skal de have.
Hav en skøn dag.
Kærligst Karina
Hold da op, det var noget af en mængdeforskel. Brugte du hørfrø i stedet for chiafrø?
Jeg tror, det er der, det går galt.
Tak for info!
No har eg mine Brød i ovnen.eg laga deig/røre,til 2 bræd,til 1,5 liters brædformer,så eg dobla hver deig i forhold til oppskrifta som står her,er et lite brød som bare passer til den oppgitte aluminiumspakken.Mine Brødformer er på 1,5 l derfor måtte det dobles.Videre hadde eg ikke proteinpulver,så eg brukte fibrex isteden,og litt fiberfin.Eg e veldig spent på korsn brødene blir.Foreløpig ser de veldig fine ut,inne i steikovnen..
Kære Berit
Det lyder godt. Jeg håber brødene bliver fine.
Hav en skøn søndag.
Kh
Karina
Hei! Brødene ble kjempefine,og utrulig gode.Så no skal eg bake ny forsyning litt senere idag.Eg forstørrer oppskriften sånn at eg får 3 brød til 1,5 liters brødformer per brød.Det gjorde eg sist også..
Hvor dejligt at høre Berit!
Tusind tak for dit feedback. Det gør mig altid så glad, når noget lykkes <3
Hav en skøn dag.
Kærligst
Karina
No har eg brødene i ovnen.eg firdoblet posjonene.Det ble da 2 posjoner i hver brødform som rommer 1,5 liter hver brødform.Brødene blir store,så eg lurer på hvor lang tid steking de trenger.Eg har satt ovns klokka på 1 time og 30 min,så får eg kontrollere med en trepinne om det er nok lang tid,men hvor mange karbohydrater inneholder brødskive/brødskiver,som veier foreksempel 100 gram.Eg fant ikke noen plass hvor antall karbohydrater står..
En ting eg lurer på er hvor mange karbohydrater det er /100 gram skive/skiver,for eg finner ingen plass hvor det er oppgitt?
Hej Berit
Der er 2111 kalorier i hele brødet.
101,7 g protein
39,3 g kulhydrater
168,6 g fedtstoffer
Det er ca. 14 g kulhydrater pr. 100 g skive.
Hav en dejlig dag.
Kærligst Karina
Ps. Cronometer.com er en fantastisk hjemmeside til at udregne kalorier mm. 😉
Brødene ble ikke stekte.De var råe inni tiltross for at eg stekte de 2,5 timerEg la de på rist og stekte videre etter de var tatt ut av ovnen..De ble rett og slett vanskapt.Det ble sprø skorpe,men under var det bare deig.Eg hadde altfor mye deig inni de 1,5,men ble en luftlomme under hele skorpen,tomrom.NO PRØVER EG PÅ NYTT,GIR MEG IKKE,SÅ NO HAR EG KJØPT MEG ALUMINIUMSFOLIE FORMER PÅ 0,9,OG DET STO I OPPSKRIFTEN AT DENNE OPPSKRIFTEN KUNNE FORDOBLES,OG DET HAR EG GJORT.Eg har no deig i 3 former,a,0,9,og no står brødene i ovnen.Eg e veldig spent på hvordan de blir.Men det e jo av feilene man lærer,selv om de koster..
De siste brødene ble kjempefine.Eg fordobla oppskrifta til begge formene,altså til 0,9 fordelt på 2 aluminiumsbakka,men eg fikk enda deig igjen etter å ha fordelt deigen opp til randen i de to bakkene,så eg tok like gjerne enda en bakke på 0,9,så da ble det 3 totalt.Brødene ble gjennomstekt,og no skal eg ta meg ei skive.Eg brukte kakepinne for å undersøke om brødet var stekt.Men Apropo karbohydrater.Det kan ikke bli 14 karbohydrater pr skive, når det e 38 gram karbo for hele brødet.Det må være en komma feil,eller hur?
Hvor dejligt, at brødene blev gode efter brug af aluminiumsforme.
Et brød vejer ca. 551 gram inden det bliver bagt. Vær obs. på at vandet fordamper mm.
Jeg har lige beregnet det igen i mit eget program for at finde det helt rigtige kulhydrat pr. 100 gram:
Næringsindhold pr. 100 gram
kJ 811 kJ
Kcal 193 Kcal
Protein 7,3 g
Fedt 15,7 g
Heraf mættede fedtsyrer 3,0 g
Kulhydrat 4,1 g
Heraf sukkerarter 1,5 g
Fibre 7,0 g
Salt/Natrium 0,15 g
Hav en skøn dag <3
Kærligst Karina