Dette glutenfrie rugbrød er groft og utroligt lækkert af et ikke-rugbrød at være. For at give det glutenfrie brød en mørk farve, er der tilsat carob, som fremstilles af malede og ristede Johannesbrødsbælge.

Meltyperne kan varieres, alt efter hvad man har hjemme.
Hel hirse, boghvede eller quinoa skal ikke koges inden.

Video på Youtube med Groft, glutenfrit “Rugbrød” eller se længere nede på siden.

 

Groft, glutenfrit ”rugbrød”

Til en form på ca. 1 ½ – 2 liter

Ingredienser

7,5 dl vand

1 ½ spsk. FiberHUSK eller 3 spsk. almindelig HUSK (15 gram)

1 ½ tsk. bagepulver

1 ½ tsk. salt

1 spsk. carobpulver

75 g glutenfri havregryn (eller risflager, hirseflager, boghvedeflager eller quinoaflager)

75 g risflager, hirseflager, boghvedeflager eller quinoaflager

50 g hel hirse, hel boghvede eller hel quinoa

50 g chiafrø eller 75 g hørfrø

50 g solsikkekerner

25 g sesamfrø

25 g græskarkerner

100 g quinoamel (eller hirsemel, rismel, boghvedemel eller majsmel)

100 g hirsemel, rismel, boghvedemel eller majsmel

Evt. 2 spsk. pulveriseret brændenælde (godt med kalk og kisel)

Sæt ovnen på 180 grader.

Hæld vand og FiberHUSK i en skål, og rør det sammen til væsken gelerer. Rør de øvrige ingredienser i gelemassen indtil dejen er samlet. Dejen bliver som tyk grød.

 

 

Hæld dejen i en smurt brødform eller med bagepapir i. Med en gaffel laves små huller i overfladen på dejen.

Bag brødet i 2 timer på 180 grader i almindelig ovn.

Groft, glutenfrit ”rugbrød”
 
Forfatter:
Til: Til en form på ca. 1 liter
Ingredienser
  • 7,5 dl vand
  • 1 ½ spsk. FiberHUSK eller 3 spsk. almindelig HUSK (15 gram)
  • 1 ½ tsk. bagepulver
  • 1 ½ tsk. salt
  • 1 spsk. carobpulver
  • 75 g glutenfri havregryn (eller risflager, hirseflager, boghvedeflager eller quinoaflager)
  • 75 g risflager, hirseflager, boghvedeflager eller quinoaflager
  • 50 g hel hirse, hel boghvede eller hel quinoa
  • 50 g chiafrø eller 75 g hørfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 25 g sesamfrø
  • 25 g græskarkerner
  • 100 g quinoamel (eller hirsemel, rismel, boghvedemel eller majsmel)
  • 100 g hirsemel, rismel, boghvedemel eller majsmel
  • Evt. 2 spsk. pulveriseret brændenælde (godt med kalk og kisel)
Sådan gør du:
  1. Sæt ovnen på 180 grader.
  2. Hæld vand og FiberHUSK i en skål, og rør det sammen til væsken gelerer. Rør de øvrige ingredienser i gelemassen indtil dejen er samlet.
  3. Hæld dejen i en smurt brødform eller med bagepapir i. Med en gaffel laves små huller i overfladen på dejen.
  4. Bag brødet i 2 timer på 180 grader i almindelig ovn.

Opskriften er inspireret af Trine.Vesteraa.dk

Velbekomme!