Let og krydret glutenfri gulerodskage, med cremet citron-topping. Se her for printvenlig opskrift.

Glutenfri Gulerodskage

Til en 20×20 bradepande

Ingredienser

4 æg

¾ dl agavesirup eller 1 ½ dl kokospalmesukker

1 ½ dl kokosolie (med eller uden smag)

4 ½ dl revet gulerødder

½ tsk. salt

1 tsk. kanel

1 tsk. vaniljepulver

½ tsk. kardemomme

3 tsk. bagepulver

3 dl hirsemel, rismel eller en blanding

1 ½ tsk. guarkernemel

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 180 grader. Smelt kokosolien i en gryde på lav varme. Pisk æggene med agavesirup eller kokospalmesukker til massen er lys og cremet. I en skål blandes revet gulerødder med hirsemel, guarkernemel, kanel, vaniljepulver, kardemomme, salt og bagepulver. Hæld blandingen i æggemassen sammen mel olien, og rør det hele sammen. Bages i ca. 40-50 minutter.

 

 

 

 

 

Når kagen er kølet af, pyntes den med:

 

Citron-Topping

Ingredienser

4 spsk. majsstivelse

2 ½ dl vand, rismælk, mandelmælk eller anden sød vegetabilsk ’mælk’

½ dl agavesirup eller honning

½ tsk. vaniljepulver

1 ½ dl kokosolie – gerne med smag eller halvt af hver

2 dr. citronolie (kan udelades, men giver en blid citronsmag)

2 spsk. citronsaft

Sådan gør du:

Rør først majsstivelse, agavesirup, vaniljepulver og vand/’mælk’ sammen i en kasserolle og kog det op. Rør i det hele tiden. Når det begynder at blive tykt, skrues ned for varmen og der røres, til det bliver en tyk creme. Cremen må ikke smage melet. Den skal være jævn og glat. Hæld cremen op i en lille skål, og sæt skålen i fryseren en halv times tid, til cremen er kold. Dette er meget vigtigt, da kokosolien vil smelte, hvis cremen er for varm.

I en skål piskes kokosolie sammen med den nu kolde creme og piskes op til skum. Smag til med citronolie og citronsaft.

Skummet kan bruges med det samme, men bliver ekstra fast ved køleskabstemperatur.

Smør skummet ud på gulerodskagen, når denne er kold.

Hvis der skal farve på skummet, kan man bruge naturfarver fra Urtegaarden eller marmelade.

Velbekomme!