Let og krydret glutenfri gulerodskage, med cremet citron-topping. Se her for printvenlig opskrift.
Glutenfri Gulerodskage
Til en 20×20 bradepande
Ingredienser
4 æg
¾ dl agavesirup eller 1 ½ dl kokospalmesukker
1 ½ dl kokosolie (med eller uden smag)
4 ½ dl revet gulerødder
½ tsk. salt
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
½ tsk. kardemomme
3 tsk. bagepulver
3 dl hirsemel, rismel eller en blanding
1 ½ tsk. guarkernemel
Sådan gør du:
Sæt ovnen på 180 grader. Smelt kokosolien i en gryde på lav varme. Pisk æggene med agavesirup eller kokospalmesukker til massen er lys og cremet. I en skål blandes revet gulerødder med hirsemel, guarkernemel, kanel, vaniljepulver, kardemomme, salt og bagepulver. Hæld blandingen i æggemassen sammen mel olien, og rør det hele sammen. Bages i ca. 40-50 minutter.
Citron-Topping
Ingredienser
4 spsk. majsstivelse
2 ½ dl vand, rismælk, mandelmælk eller anden sød vegetabilsk ’mælk’
½ dl agavesirup eller honning
½ tsk. vaniljepulver
1 ½ dl kokosolie – gerne med smag eller halvt af hver
2 dr. citronolie (kan udelades, men giver en blid citronsmag)
2 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
Rør først majsstivelse, agavesirup, vaniljepulver og vand/’mælk’ sammen i en kasserolle og kog det op. Rør i det hele tiden. Når det begynder at blive tykt, skrues ned for varmen og der røres, til det bliver en tyk creme. Cremen må ikke smage melet. Den skal være jævn og glat. Hæld cremen op i en lille skål, og sæt skålen i fryseren en halv times tid, til cremen er kold. Dette er meget vigtigt, da kokosolien vil smelte, hvis cremen er for varm.
I en skål piskes kokosolie sammen med den nu kolde creme og piskes op til skum. Smag til med citronolie og citronsaft.
Skummet kan bruges med det samme, men bliver ekstra fast ved køleskabstemperatur.
Smør skummet ud på gulerodskagen, når denne er kold.
Hvis der skal farve på skummet, kan man bruge naturfarver fra Urtegaarden eller marmelade.
Velbekomme!
Kan den laves uden æg?
Jeg har ikke prøvet det endnu. Kan du bruge denne opskrift:
http://madgudinden.blogspot.dk/2014/01/glutenfri-romkugler-la-naturbageriet.html
Ellers brug en af disse æggeerstatninger:
http://madgudinden.blogspot.dk/2012/04/gerstatninghrfrskum-50-gram-hrfr-kan.html
Hørfrøskum virker ofte til mange ting.
Jeg håber det hjalp.
Kærligst Karina
Kan man undlade eller erstatte guarkernemel i kagen?
Vh Malene
Hej Malene
Tak for din besked.
Du kan erstatte guarkernemel med lige dele xanthan gum, johannesbrødkernemel eller FiberHUSK. De kan fx købes i helsekostbutikker. Johannesbrødkernemel også på apoteket.
Hvis du undlader fortykningsmiddel, vil kagen falde sammen og vil ikke være så luftig.
Håber det svarede på dit spørgsmål.
Kærligst
Karina