Man skal som mælkeallergiker ikke snydes for lækre stykker fyldt chokolade og marcipan med nougat til jul.

Som et alternativ til chokoladenougat, har jeg eksperimenteret med en hvid nougat. UHM!

Glæd dig – det her er bare lækkert! Og selvom der er to måneder til jul, kan man jo altid lave lidt lækkert til sig selv og familien.

Brug nougat og praliné som fyld i konfekt, for sig selv og til marcipan.

 

Hasselnøddenougat

4 spsk. hasselnøddesmør

½ dl overtrækschokolade (Se her)

½ spsk. agave- eller ahornsirup

1 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

Rør alle ingredienser sammen. Skal nougaten i fyldte chokolader, bruges den flydende version.

Stil nougaten køligt. Når nougaten næsten er fast, skæres den i skiver og fordeles på marcipan.

Hvid cashewnougat

1 ½ spsk. kakaosmør

4 spsk. cashewnøddesmør

½ spsk. agave- eller ahornsirup

1 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

Smelt kakaosmørret. Tag gryden af varmen, og rør de resterende ingredienser i. Brug cashewnougat som hasselnøddenougat.

Pistaciepraliné

 50 g kværnede pistacienødder (eller cashewnødder)

 ½ dl overtrækschokolade

 1 spsk. agave- eller ahornsirup

 1 tsk. vaniljepulver

 Sådan gør du:

 Rør alle ingredienser sammen.

 Brug pistaciepraliné som hasselnøddenougat, eller frys det ned i chokoladeforme.

 Når pralinéen er kold, dyppes hvert stykke i chokoladeovertræk. Pynt med hakkede pistacienødder, inden chokoladen stivner.

 Opbevar de fyldte chokoladepraliné i køleskabet.

 Tips: I stedet for overtrækschokolade smeltes 50 gram fast chokolade.

Hasselnøddenougat og hvid cashewnougat kan fyldes i forme og overtrækkes med chokolade som under pistaciepraliné.

For at lave fyldte chokolader

Sådan gør du:

Sæt chokoladeform eller isterningebakke på frost, mens fyldet laves.

Tag chokoladeformen eller isterningebakken ud. Fyld chokolade i bunden af formen, og vend chokoladen omkring, så den dækker siderne. Hæld overskydende chokolade ud, så der stadig er et lille lag flydende chokolade i bunden.

Fyld fyldet i, så der stadig er 2 mm tilbage til overtrækschokolade. Sæt formen på frost i 5 minutter.

Tag formen ud, og hæld chokolade over. Skrab overskydende chokolade væk fra pladen, og sæt på frost.

Når chokoladerne er klar, slås chokoladeformen eller isterningebakken ned på et spækbræt med bagepapir, med chokoladerne nedad.

Chokoladerne burde løsne sig af sig selv, hvis de er klar, ellers skal de have lidt længere tid på frost.

Løsnes chokoladen ikke, kan man hælde kogende vand på undersiden af formen. Pas på fingrene!

Opbevar de fyldte chokolader i køleskabet.

UHM!