Denne ratatouille bliver så cremet, sødlig, fyldig og sprød. Det er en dejlig ret som tilbehør eller som aftensmåltid i sig selv. Lav hellere dobbelt portion til frokosten i morgen. Ratatouille smager nemlig også godt kold. En herlig efterårsret.
Skøn ratatouille
En grydefuld
Ingredienser
1 stort løg
1 fed hvidløg (kan udelades)
1 stor aubergine
1 stor squash
4 store gulerødder
3 store tomater
1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret basilikum
1 tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. Herbamare urtebouillon
½ dl olivenolie
1 spsk. kokosolie til at stege i (uden smag)
Sådan gør du:
Skær løg og hvidløg i tern. Skræl auberginen, og skær den i tern. Skær squashen i skiver på ½ cm. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Hak tomaterne groft.
Varm kokosolien i en stor gryde, og sautér løg, hvidløg og salt heri. Lad løgene blive klare. Tilsæt aubergine, squash og gulerødder, sammen med timian og basilikum. Rør i det i 5-7 minutter. Når aubergineternene er blevet bløde, tilsættes tomater, olivenolie, bouillon og peber. Lad det hele koge sammen i 10-15 minutter. Gulerødder og squash må gerne have lidt bid.
Server ratatouillen med brune ris/kogte quinoa og en stor skål salat.
Så nemt er det!
Velbekomme!