Æbleskiver der både er glutenfri, mælkefri og æggefri? Det fungerede i hvert fald fint med disse æbleskiver for mig, så jeg håber det også kan lade sig gøre for dig.
Husk at bage æbleskiverne ordentlig igennem. De tager ikke særlig meget farve.
Lad æbleskiverne køle af inden servering, da de ellers kan have en tendens til at blive klæge i midten.
Æbleskiver – glutenfri, æggefri og mælkefri
Ca. 20 stk.
Ingredienser
2 tsk. FiberHUSK
5 dl syrnet og lunkent ris- eller havremælk*
1 tsk. bagepulver
200 g rismel, hirsemel, fint majsmel eller boghvedemel
80 g majsstivelse eller kartoffelmel
20 g Birkesød/xylitol, Sukrin, kokospalmesukker eller 10 g agavesirup
1 tsk. stødt koriander
Reven skal af 1 økologisk citron
½ tsk. salt
50 g smeltet kokosolie
Kokosolie til bagning
*Syrnet ris- eller havremælk laves ved at tilsætte 2 spsk. citronsaft til lidt under 5 dl ris-/havremælk, og ryste det godt sammen. Derved bliver ris- eller havremælken syrnet og kan bruges på samme måde som kærnemælk. Lun ris-/havremælken i en gryde, til det er lillefingerlunt. Citronsaften giver også smag til æbleskiverne og hjælper bagepulveret med at hæve.
Sådan gør du:
Forvarm æbleskivepanden på laveste varme. Dejen røres med en elpisker eller på maskine. I en skål blandes FiberHUSK med syrnet og lunkent ris-/havremælk. Lad det stå 10 minutter.
I en anden skål afvejes rismel, majsstivelse, koriander, bagepulver, citronskal og salt.
Når FiberHUSK-blandingen har stået lidt, tilsættes de tørre ingredienser sammen med Birkesød/agavesirup og smeltet kokosolie. Pisk det hele sammen.
Når æbleskivepanden er varm, lækkes lidt kokosolie i hvert hul. Overskydende olie hældes i et krus til næste portion. Hvert hul fyldes op med den meget tykke dej næsten lige til kanten. Hvis panden er rigtig varm, vil dejen hurtigt slippe og man kan vende æbleskiverne med en træpind og en gaffel. Når den anden side er hævet og blevet brun, lægges æbleskiven i et ildfast fad og holdes lun på en varmeplade. Æbleskiverne skal bages ordentligt igennem. De får ikke særlig meget farve.
Serveres med syltetøj, eventuelt sødet med æblekoncentrat, samt Sukrin Flormelis, pulveriseret kokospalmesukker eller pulveriseret Birkesød/xylitol.
Velbekomme!
Hej. Vil forsøge mig med disse æbleskiver. Hvordan er de til genopvarmning, og kan de evt. Fryses? På forhånd tak – en flittig bruger af dine opskrifter
Hejsa
De kan sagtens fryses ned og genopvarmes i ovnen. Ingen problemer der. Man kan lave et trick med en varmefast skål med vand i ovnen under bagning. Så bliver æbleskiverne lækre, bløde og sprøde igen.
Kærligst Karina
Er det ikke kardemomme der skal i…Og ikke koriander��
Hejsa
Det er stødte korianderfrø – det giver dejen en dybere smag. Kardemomme kan bruges i stedet, hvis man vil. 🙂
Kærligst Karina
De smager også godt som pandekager. Jeg lavede en stor portion bare for at opdage at jeg ikke havde mit æbleskivejern mere så det blev pandekager i stedet for
Fantastisk! Det må jeg prøve en dag.
Kærligst Karina
hej Karina kan jeg bruge kærnemælk istedet for eller syrnet skummetmælk?
mvh,
Sara
Kære Sara
Ja, selvfølgelig. Du kan sagtens bruge almindelig kærnemælk til opskriften.
Kærligst Karina