Lækkert blødt og saftigt fladbrød og så er det enormt nemt at lave. LCHF, lavkarbo og palæo. Uden mel, mælk og gluten. Der er æg i opskriften. Jeg har endnu ikke prøvet at lave denne version æggefri.
Glutenfrit fladbrød
Til 1 stort fladbrød
Ingredienser
1 ½ dl vegetabilsk ’mælk’
4 store æg
2 spsk. kokospalmesukker (kan udelades)
½ dl fint kokosmel/-fibre
1 dl mandelmel eller sesammel (gerne fedtreduceret)
½ dl sesamfrø
½ dl græskarkerner
½ dl chiafrø (3/4 dl hørfrø)
½ dl solsikkekerner
4 spsk. FiberHUSK
1 spsk. bagepulver
Sådan gør du:
Rør alle ingredienserne sammen. Lad dejen hvile i 10 minutter, før den fordeles på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie, og drys evt. med nigellafrø, birkes eller sesamfrø. Bag fladbrødet i 25-30 minutter ved 180 grader på varmluft eller 200 grader i almindelig ovn.
Brødet smager rigtig godt til morgenmaden, til at dyppe i suppe eller ristet fra brødristeren.
- 1 ½ dl vegetabilsk ’mælk’
- 4 store æg
- 2 spsk. kokospalmesukker (kan udelades)
- ½ dl fint kokosmel/-fibre
- 1 dl mandelmel eller sesammel (gerne fedtreduceret)
- ½ dl sesamfrø
- ½ dl græskarkerner
- ½ dl chiafrø (3/4 dl hørfrø)
- ½ dl solsikkekerner
- 4 spsk. FiberHUSK
- 1 spsk. bagepulver
- Rør alle ingredienserne sammen. Lad dejen hvile i 10 minutter, før den fordeles på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie, og drys evt. med nigellafrø, birkes eller sesamfrø. Bag fladbrødet i 25-30 minutter ved 180 grader på varmluft eller 200 grader i almindelig ovn.
- Brødet smager rigtig godt til morgenmaden, til at dyppe i suppe eller ristet fra brødristeren.
Velbekomme!