Lækkert blødt og saftigt fladbrød og så er det enormt nemt at lave. LCHF, lavkarbo og palæo. Uden mel, mælk og gluten. Der er æg i opskriften. Jeg har endnu ikke prøvet at lave denne version æggefri.

Glutenfrit fladbrød

Til 1 stort fladbrød

Ingredienser

1 ½ dl vegetabilsk ’mælk’

4 store æg

2 spsk. kokospalmesukker (kan udelades)

½ dl fint kokosmel/-fibre

1 dl mandelmel eller sesammel (gerne fedtreduceret)

½ dl sesamfrø

½ dl græskarkerner

½ dl chiafrø (3/4 dl hørfrø)

½ dl solsikkekerner

4 spsk. FiberHUSK

1 spsk. bagepulver

Sådan gør du:

Rør alle ingredienserne sammen. Lad dejen hvile i 10 minutter, før den fordeles på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie, og drys evt. med nigellafrø, birkes eller sesamfrø. Bag fladbrødet i 25-30 minutter ved 180 grader på varmluft eller 200 grader i almindelig ovn.

Brødet smager rigtig godt til morgenmaden, til at dyppe i suppe eller ristet fra brødristeren.

Glutenfrit fladbrød
 
Forfatter:
Til: Til 1 stort fladbrød
Ingredienser
  • 1 ½ dl vegetabilsk ’mælk’
  • 4 store æg
  • 2 spsk. kokospalmesukker (kan udelades)
  • ½ dl fint kokosmel/-fibre
  • 1 dl mandelmel eller sesammel (gerne fedtreduceret)
  • ½ dl sesamfrø
  • ½ dl græskarkerner
  • ½ dl chiafrø (3/4 dl hørfrø)
  • ½ dl solsikkekerner
  • 4 spsk. FiberHUSK
  • 1 spsk. bagepulver
Sådan gør du:
  1. Rør alle ingredienserne sammen. Lad dejen hvile i 10 minutter, før den fordeles på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie, og drys evt. med nigellafrø, birkes eller sesamfrø. Bag fladbrødet i 25-30 minutter ved 180 grader på varmluft eller 200 grader i almindelig ovn.
  2. Brødet smager rigtig godt til morgenmaden, til at dyppe i suppe eller ristet fra brødristeren.

Velbekomme!