Dette er min blogs indlæg nummer 200. Wow! Jeg startede i slutningen af 2011 med min første lille Madgudinden-blog, med kun få opskrifter på. Siden da har jeg lavet om på mit logo, fået et bedre kamera, skrevet en kogebog og 4 e-bøger. Hold da helt op! Når ånden tager over, så sker der ting og sager!

Dette vil jeg fejre med 2 luftige og dejlige cupcakes. En med kanel og en med kakao.

Disse cupcakes er glutenfri og uden FiberHUSK/HUSK. De er til gengæld med guarkernemel, som jeg synes giver en kage, som minder meget om almindelige hvede-cupcakes.

Der er æg i disse cupcakes, men de kan undværes.

Den originale opskrift stammer fra min zoneterapeut, som ønskede en glutenfri version af sine cupcakes. Her kommer den så.


Chokolade eller kanel cupcakes

Glutenfri, mælkefri, kan være ægfri

10-12 cupcakes

Ingredienser

125 gram rismel, boghvedemel eller hirsemel

½ tsk. natron

1 tsk. vaniljepulver

5 g guarkernemel

30 gram kakao eller 4 tsk. kanel

60 gram agavesirup, 80 gram Sukrin eller 40 gram Sukrin+

50 gram smeltet kokosolie

2 ¾ dl vegetabilsk mælk (obs. boghvedemel suger mindre væske, så start med 2 dl)

1 spsk. citronsaft

1 spsk. æbleeddike

½ æg (kan udelades)

Til chokolade cupcakes tilsættes 50 gram hakket chokolade

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 180 grader. Bland rismel, natron, guarkernemel, vaniljepulver og kakao/kanel sammen i en skål. Bland vegetabilsk mælk, citronsaft og æbleeddike sammen i en skål. Rør agavesirup, smeltet kokosolie, den syrnede væske og æg i skålen med mel. Rør det hele godt sammen.

Vend eventuelt den hakkede chokolade i.

Fyld dejen i cupcakeforme, og husk at de hæver en del.

Bag dem ved 180 grader i 30-35 minutter. Når en kniv eller strikkepind kan stikkes i en cupcake og komme ud ren, er cupcaken færdig.

Toppingforslag

 

Kakao/kaffeglasur

Ingredienser

25 gram kokosolie

60 gram agavesirup, palmesukkersirup* eller 100 gram Sukrin melis

1 tsk. vaniljepulver

½ spsk. kakaopulver

2 spsk. friskbrygget kaffe

Sådan gør du:

Pisk alle ingredienserne sammen i en kasserolle under svag varme, til glasuren er sammenhængende og glasuragtigt. Hæld glasuren på cupcakes, når de er kølet lidt af.

*Palmesukkersirup

1 dl kokospalmesukker

½ dl vand

Smeltes sammen i en gryde på svag varme, til sirupslignende konsistens.

 

Chokolade eller kanel topping

Ingredienser

4 spsk. majsstivelse

2 ½ dl vand, rismælk, mandelmælk eller anden sød vegetabilsk ’mælk’

½ dl agavesirup eller honning

½ tsk. vaniljepulver

1 ½ dl kokosolie – gerne med smag eller halvt af hver

1 tsk. kanel eller 2-3 tsk. kakaopulver

Sådan gør du:

Rør først majsstivelse, agavesirup, vaniljepulver og vand/’mælk’ sammen i en kasserolle og kog det op. Rør i det hele tiden. Når det begynder at blive tykt, skrues ned for varmen og der røres, til det bliver en tyk creme. Cremen må ikke smage melet. Den skal være jævn og glat. Hæld cremen op i en lille skål, og sæt skålen i fryseren en halv times tid, til cremen er kold. Dette er meget vigtigt, da kokosolien vil smelte, hvis cremen er for varm.

I en skål piskes kokosolie sammen med den nu kolde creme og piskes op til skum. Smag til med kanel eller kakaopulver.

Skummet kan bruges med det samme, men bliver ekstra fast ved køleskabstemperatur.

Smør skummet ud på cupcakes, når de er kolde.

Eller en af disse glasurer.

Velbekomme!