Jeg havde egentlig tænkt mig at lave en video med disse kanelsnegle, da jeg pludselig kom i tanke om, at jeg havde en opskrift på pesto-/pizzasnegle, som gerne måtte laves glutenfri. Altså lavede jeg i et forsøg disse pesto-/pizzasnegle. De faldt rimeligt godt ud, og her er opskriften og en video på Youtube, der viser hvordan man gør.

 

Glutenfri pestosnegle (eller pizzasnegle)

Giver ca. 10-15 snegle

Ingredienser

100 g rismel (boghvedemel, hirsemel eller quinoamel kan også bruges)

100 g majsmel (boghvedemel, hirsemel ellerquinoamel kan også bruges)

¼ tsk. stødt koriander

Ca. 2 gram salt

1 tsk. bagepulver

2 spsk. FiberHUSK (20 gram) eller 4 spsk. HUSK/Skallin/Loppefrøskaller (20 gram)

4-4 ½ dl lunkent vand (3 dl koldt vand blandes med 1 ½ dl kogende vand)

Evt. 1 spsk. tørret oregano eller basilikum til pizzasnegle

Sådan gør du:
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Rør vandet i, og bland godt sammen. Lad blandingen stå i 10 minutter, og vend derefter dejen rundt i skålen. Nu burde dejen være samlet på grund af FiberHUSK. Lav pestofyldet, mens du venter (se herunder).

Dejen skal føles lind, men ikke alt for flydende. Hvis dejen virker flydende, skal den have lov at stå 5-10 minutter mere.

Sæt ovnen på 200 grader.

Dæk en bageplade med bagepapir.

Smør to andre stykker bagepapir med smagsneutral kokosolie eller olivenolie.

Sæt dejen på det ene smurte bagepapir. Læg det andet stykke bagepapir på dejen, og rul dejen ud til en aflang firkant med en kagerulle.

Det er vigtigt, at have smurt bagepapirerne, ellers kan dejen have en tendens til at sidde fast og være svær at rulle ud.

Hæld fyldet/pestoen over dejen, og smør det ud i et tyndt lag.

Rul dejen sammen på den korte side. Skær 10 snegle med en kniv. Fold den løse snip ind under sneglene, og sæt dem på bagepapiret. Bag sneglene i 45-50 minutter ved 200 grader. Sørg for, at der ikke er for meget fyld i toppen af sneglene, da det kan have en tendens til at brænde lidt på.

Lad sneglene køle lidt af, før de spises.

 

 

Fyld til pestosnegle (evt. pizzasnegle)

Ingredienser

1 håndfuld friske spinatblade

1 håndfuld frisk rucola/persille

1 håndfuld frisk basilikum

1 spsk. citronsaft

Evt. 1-2 fed hvidløg

40 g pinjekerner, cashewnødder, pistacienødder eller blandede kerner/nødder

½-1 tsk. salt

½ dl olivenolie

5-6 oliven uden sten

Til pizzasnegle tilsættes 1 spsk. tomatpuré, 1 spsk. tørret oregano og 1 spsk. tørret basilikum

Sådan gør du:

I en lille foodprocessor eller med stavblenderen blendes ingredienserne sammen til en jævn masse.

Hæld pestoen over den udrullede dej, og smør det ud i et tyndt lag.

Velbekomme!