Jeg havde egentlig tænkt mig at lave en video med disse kanelsnegle, da jeg pludselig kom i tanke om, at jeg havde en opskrift på pesto-/pizzasnegle, som gerne måtte laves glutenfri. Altså lavede jeg i et forsøg disse pesto-/pizzasnegle. De faldt rimeligt godt ud, og her er opskriften og en video på Youtube, der viser hvordan man gør.
Glutenfri pestosnegle (eller pizzasnegle)
Giver ca. 10-15 snegle
Ingredienser
100 g rismel (boghvedemel, hirsemel eller quinoamel kan også bruges)
100 g majsmel (boghvedemel, hirsemel ellerquinoamel kan også bruges)
¼ tsk. stødt koriander
Ca. 2 gram salt
1 tsk. bagepulver
2 spsk. FiberHUSK (20 gram) eller 4 spsk. HUSK/Skallin/Loppefrøskaller (20 gram)
4-4 ½ dl lunkent vand (3 dl koldt vand blandes med 1 ½ dl kogende vand)
Evt. 1 spsk. tørret oregano eller basilikum til pizzasnegle
Sådan gør du:
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Rør vandet i, og bland godt sammen. Lad blandingen stå i 10 minutter, og vend derefter dejen rundt i skålen. Nu burde dejen være samlet på grund af FiberHUSK. Lav pestofyldet, mens du venter (se herunder).
Dejen skal føles lind, men ikke alt for flydende. Hvis dejen virker flydende, skal den have lov at stå 5-10 minutter mere.
Sæt ovnen på 200 grader.
Dæk en bageplade med bagepapir.
Smør to andre stykker bagepapir med smagsneutral kokosolie eller olivenolie.
Sæt dejen på det ene smurte bagepapir. Læg det andet stykke bagepapir på dejen, og rul dejen ud til en aflang firkant med en kagerulle.
Det er vigtigt, at have smurt bagepapirerne, ellers kan dejen have en tendens til at sidde fast og være svær at rulle ud.
Hæld fyldet/pestoen over dejen, og smør det ud i et tyndt lag.
Rul dejen sammen på den korte side. Skær 10 snegle med en kniv. Fold den løse snip ind under sneglene, og sæt dem på bagepapiret. Bag sneglene i 45-50 minutter ved 200 grader. Sørg for, at der ikke er for meget fyld i toppen af sneglene, da det kan have en tendens til at brænde lidt på.
Lad sneglene køle lidt af, før de spises.
Fyld til pestosnegle (evt. pizzasnegle)
Ingredienser
1 håndfuld friske spinatblade
1 håndfuld frisk rucola/persille
1 håndfuld frisk basilikum
1 spsk. citronsaft
Evt. 1-2 fed hvidløg
40 g pinjekerner, cashewnødder, pistacienødder eller blandede kerner/nødder
½-1 tsk. salt
½ dl olivenolie
5-6 oliven uden sten
Til pizzasnegle tilsættes 1 spsk. tomatpuré, 1 spsk. tørret oregano og 1 spsk. tørret basilikum
Sådan gør du:
I en lille foodprocessor eller med stavblenderen blendes ingredienserne sammen til en jævn masse.
Hæld pestoen over den udrullede dej, og smør det ud i et tyndt lag.
Velbekomme!
Mums de ser lækre ud 🙂 De må laves her i weekenden. Ps. jeg lavede dine kanelsnegle for nogle uger siden, de var vildt lækre 🙂
Mhh de ser lækre ud, men det er godt nok en lang bagetid. Er det fordi dejen er meget våd? Når jeg bager noget der kan have tendens til at blive brændt, før krummen er gennembagt, bruger jeg et lille trick; 2 bradepander vendt imod hinanden, så bagværket bliver bagt med låg på. Hvis det ikke bliver så højt, f.eks. Som sneglene her, tror jeg man kan vende en bageplade sammen med en bradepande istedet. Plade/bradepande varmes op sammen med ovnen.
Når jeg ruller en meget våd dej, har jeg også haft succes med at rulle det ud i en frysepose, som jeg lige har fordelt 1 spsk olie i. Så er den lige til at klippe op og smøre fyld på og det klistrer ikke når det rulles sammen. Som bonus er køkken bordet stadig rent bagefter.
God weekend
Kh.
Anne-Marie
Kære MP – det er jeg rigtig glad for at høre. Ja, er også helt vild med kanelsneglene, men jeg kommer altid til at spise for mange af dem…
Kærligst Karina
Kære Anne-Marie
Ja, det er en lang bagetid, men hvis ikke man bager de glutenfri snegle så længe, bliver de klæg og ubagte indeni. Den dej jeg bruger, ligner dejen til Grove Glutenfri Boller og de skal bages i 40-45 minutter.
Dejen er ikke specielt våd, da FiberHUSK/HUSK suger væsken. Men den skal altså bare bage lidt længere. Jeg har efterhånden erfaret at glutenfrit brød generelt skal bage 15-20 minutter længere end glutenholdigt brød.
Smart med bradepanderne. Det må jeg prøve en dag.
Og også praktisk med fryseposen. Tusind tak for de gode tips.
Kærligst
Karina
Hehe ja det er det samme herhjemme 🙂
God weekend 😉
Hej Karina,
Vil igen rose dig og fortælle dig, at disse snegle er vildt lækre 🙂 Både varme og kolde.
Kh. Marisa
Kære Marisa
Nom nom nom! Hvor dejligt!
Tusind tak for feedback!
Kærligst
Karina
Kære Karina. De er sindssygt gode. Wow. Er ligenu på candida-kur og helt overrasket over hvor meget de minder om alm pizzasnegle i dejen. SÅ fedt. Kan man mon bruge denne opskrift på andet end pizza/kanel-snegle?
Kh Maj
Kære Maj
Hvor er det skønt at høre. Dejligt med feedback.
Ja, du kan bruge dejen til boller og pølsehorn.
Kærligst Karina