Inspirationen til denne opskrift kommer fra Tatjanas Lowcarb blog. Jeg prøvede at lave hendes kanelsnegle, men dejen flød så meget ud, at jeg fik ideen til rouladen. Desuden er der ikke smør i min opskrift. Jeg er heller ikke særlig vild med Sukrin/Sukrin Gold, så jeg bruger agavesirup eller kokospalmesukker i stedet.
LowFODMAP? – Vær opmærksom på fødevarer med ^.
Glutenfri roulade – kan laves LCHF, lavkarbo, palæo
Kan også bruges som lagkagebund
1 stor roulade eller 1 stor firkantet bund (ca. 3 runde lagkagebunde)
Ingredienser
1 ½ spsk. smeltet kokosolie
3 store æg/4 små æg
1 dl kokosmælk, havremælk eller anden tyk vegetabilsk mælk
2 spsk. FiberHUSK eller 4 spsk. HUSK/Skallin
1 dl fedtreduceret mandelmel^, boghvedemel eller hirsemel
4 spsk. kokospalmesukker, Sukrin Gold eller 2 spsk. agavesirup^
2 tsk. bagepulver
–
Fyld
Hindbær, jordbær- eller blåbærmarmelade sødet med æblekoncentrat^ eller druesaft (Fior Di Frutta eller St. Dalfour)
Chokoladecreme eller hvid creme – se opskriften længere nede
Sådan gør du:
Sæt ovnen på 180 grader.
Pisk alle ingredienser sammen i en skål. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir, og jævn den tyndt ud med en spatel. Så tyndt som muligt, da dejen hæver meget.
Bag dejen i 18-20 minutter ved 180 grader i almindelig ovn.
Tag bagepapiret med dejen ud af ovnen, og vend den nu bagte bund ud på et andet stykke bagepapir. Læg et fugtigt viskestykke over bagepapiret, så dejen nemmere slipper, og for at køle den færdige bund lidt ned.
Rouladen holder sig fint i køleskabet og bliver ikke tør.
Jo flere æg der bruges, jo mere svampet bliver bunden.
Chokoladecreme eller hvid creme
Ca. 3 ½ dl creme
Ingredienser
4 spsk. majsstivelse
1 ½ spsk. agavesirup^ (3 spsk. kokospalmesukker (gør kagecremen brun) eller 2 ½ spsk. Sukrin eller Birkesød^ kan bruges i stedet)
½ tsk. vaniljepulver
3 dl vegetabilsk mælk
1 spsk. kakao til chokoladecreme (kan udelades, hvis blot man ønsker en hvid creme)
Evt. appelsinsaft, citronsaft, flødekaramelaroma, farvestoffer mm. til den hvide creme
Sådan gør du:
Bland de tørre ingredienser i en gryde. Tilsæt den vegetabilske mælk lidt efter lidt, og rør det hele godt sammen, så der ikke kommer klumper. Tænd for varmen, når al vegetabilsk mælk er rørt i. Bring cremen i kog under omrøring – tager ca. 5 minutter. Når cremen har kogt i 1-2 minutter, køles den lidt af, inden den bruges.
Velbekomme!
Den er simpelthen så fin. Den ligner jo en rigtig roulade! Mandelmel er desværre ikke Lov fodmap ifølge app'en. Men jeg har lige købt den fedtreducerede, da det skal prøves på et tidspunkt. Jeg har læst den er vildt absorberende, så jeg er meget overrasket over at boghvede og hirsemel kan hamle op med det.
Kh.
Anne-Marie
Kære Anne-Marie
Mange tak. Jeg synes den smager fantastisk.
Jeg har sat en lille ^ på mandelmelet nu. Men Medmindre man spiser hele rouladen på en gang, får man ikke særlig mange mandler på et stykke. Men selvfølgelig skal man være opmærksom. Tak 🙂
Jeg har testet hirsemel, rismel, majsmel, boghvedemel og fedtreduceret mandelmel af i forhold til sugeevne. 1 spsk. til ½ dl kogende vand. Fedtreduceret mandelmel får samme konsistens som hirsemel, hvor boghvedemel og rismel suger lidt mere. Da der er æg i opskriften, virker det hele fint sammen alligevel.
Jeg vil tro at fedtreduceret sesammel kan bruges på samme måde som fedtreduceret mandelmel.
Kærligst
Karina