Inspirationen til denne opskrift kommer fra Tatjanas Lowcarb blog. Jeg prøvede at lave hendes kanelsnegle, men dejen flød så meget ud, at jeg fik ideen til rouladen. Desuden er der ikke smør i min opskrift. Jeg er heller ikke særlig vild med Sukrin/Sukrin Gold, så jeg bruger agavesirup eller kokospalmesukker i stedet.

LowFODMAP? – Vær opmærksom på fødevarer med ^.

Glutenfri roulade – kan laves LCHF, lavkarbo, palæo

Kan også bruges som lagkagebund

1 stor roulade eller 1 stor firkantet bund (ca. 3 runde lagkagebunde)

Ingredienser

1 ½ spsk. smeltet kokosolie

3 store æg/4 små æg

1 dl kokosmælk, havremælk eller anden tyk vegetabilsk mælk

2 spsk. FiberHUSK eller 4 spsk. HUSK/Skallin

1 dl fedtreduceret mandelmel^, boghvedemel eller hirsemel

4 spsk. kokospalmesukker, Sukrin Gold eller 2 spsk. agavesirup^

2 tsk. bagepulver

Fyld

Hindbær, jordbær- eller blåbærmarmelade sødet med æblekoncentrat^ eller druesaft (Fior Di Frutta eller St. Dalfour)

Chokoladecreme eller hvid creme – se opskriften længere nede

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 180 grader.

Pisk alle ingredienser sammen i en skål. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir, og jævn den tyndt ud med en spatel. Så tyndt som muligt, da dejen hæver meget.

Bag dejen i 18-20 minutter ved 180 grader i almindelig ovn.

Tag bagepapiret med dejen ud af ovnen, og vend den nu bagte bund ud på et andet stykke bagepapir. Læg et fugtigt viskestykke over bagepapiret, så dejen nemmere slipper, og for at køle den færdige bund lidt ned.

 
 
  
Smør bunden med ønsket fyld, og rul den sammen enten på den korte eller lange del, afhængigt af ønsket tykkelse. Rul bagepapiret stramt om rouladen, og læg rouladen til afkøling. Rouladen kan skæres i skiver og spises som den er, eller der kan smøres et tyndt lag glasur på den. Eventuelt kan marcipan rulles tyndt ud og lægges over rouladen.
 
 
 
 
 

Rouladen holder sig fint i køleskabet og bliver ikke tør.

Jo flere æg der bruges, jo mere svampet bliver bunden.

Chokoladecreme eller hvid creme

Ca. 3 ½ dl creme

Ingredienser

4 spsk. majsstivelse

1 ½ spsk. agavesirup^ (3 spsk. kokospalmesukker (gør kagecremen brun) eller 2 ½ spsk. Sukrin eller Birkesød^ kan bruges i stedet)

½ tsk. vaniljepulver

3 dl vegetabilsk mælk

1 spsk. kakao til chokoladecreme (kan udelades, hvis blot man ønsker en hvid creme)

Evt. appelsinsaft, citronsaft, flødekaramelaroma, farvestoffer mm. til den hvide creme

Sådan gør du:

Bland de tørre ingredienser i en gryde. Tilsæt den vegetabilske mælk lidt efter lidt, og rør det hele godt sammen, så der ikke kommer klumper. Tænd for varmen, når al vegetabilsk mælk er rørt i. Bring cremen i kog under omrøring – tager ca. 5 minutter. Når cremen har kogt i 1-2 minutter, køles den lidt af, inden den bruges.

Velbekomme!