Lækker vegetarlasagne. MUMS! Jeg har brugt min cashew-ostecreme til denne lasagne, men opskrift på mælkefri bechamelsauce findes nederst i opskriften.



Mælkefri vegetar lasagne


Kan også være glutenfri

 

Til 4 personer

 

Ingredienser

 

Speltlasagneplader (ikke glutenfri), majs-/rislasagneplader (glutenfri) eller 1-2 store squash i tynde skiver, skåret på en mandolin

 

1 spsk. kokosolie uden smag

 

1 stort løg, skæres i fine tern

 

1 fed hvidløg, finthakket

 

(evt. 1 spsk. karry. Svitses sammen med løg og hvidløg)

 

1 ½ store squash – revet groft

 

3 stængler blegselleri, skåret i tern

 

4 gulerødder – groft hakket i en foodprocessor

 

¼ spidskål (kan udelades) – groft hakket

 

2 tsk. paprika

 

2 spsk. oregano

 

1 spsk. basilikum

 

1 spsk. timian

 

1 tsk. salt

 

½ tsk. peber

 

1 dåse hakkede tomater

 

1 dåse tomatpuré – gerne stor

 

1 spsk. olivenolie

 

Tænd ovnen på 200 grader.

 

Sådan gør du:

 

Smelt kokosolien i en gryde, og steg løg og hvidløg (og evt. karry) heri. Tilsæt squash, blegselleri, gulerødder, spidskål, krydderier, hakkede tomater og tomatpuré. Rør rundt i massen til bladsellerien er mør. Imens laves bechamelsauce (se herunder) eller cashew-ostecreme. Lige inden lasagnesaucen er færdig, tilsættes olivenolie. Det giver en rigtig lækker italiensk lasagnesmag.

 

 

 

Start med at lægge 3 lasagneplader i bunden af et fad. Hæld lasagnesaucen over. Hæld bechamelsaucen (eller cashew-ostecreme) over. Læg endnu et lag plader, og hæld lasagnesaucen over. Læg endnu et lag plader, og hæld lasagne- og bechamelsauce over. Der burde være nok bechamelsauce til et sidste lag. Kødsovsen holder til tre lag. Læg de sidste lasagneplader på toppen, og fordel resten af bechamelsaucen over.
Sæt fadet ind i ovnen, og bag lasagnen i 30 minutter.

 

Server med rucola og pinjekerner.

 

Bechamelsauce

 

En halv liter

 

Ingredienser

 

½ liter havremælk

 

2 spsk. speltmel (eller rismel for glutenfri version)

 

2 spsk. kokosolie uden smag

 

½ – 1 tsk. revet muskatnød

 

½ tsk. salt eller efter behov

 

½ tsk. peber

 

Eventuelt 1 dl vand, hvis sovsen bliver for tyk

 

Sådan gør du:

 

Kokosolien smeltes i gryden og melet røres i. Havremælken tilsættes under omrøring. Når sovsen begynder at tykne, tilsættes muskatnød, salt og peber. Smag til. Bliver sovsen for tyk, tilsættes vand, er sovsen for tynd, tilsættes mere mel, men vent til sovsen har boblet færdig på svag varme, så melet har fået lov til at gøre sovsen tyk.

 

 

 

Velbekomme!