Sødlig kage med tropisk fyld. Glutenfri og mælkefri frugtkage.


Svampet frugtkage – glutenfri

Til en springform på 16 cm i diameter eller en knap så høj kage i almindelig springform

Ingredienser

½ liter vand

100 gram tørrede ananasstykker

100 gram sultanarosiner eller tørrede mangostykker

125 gram dadler eller tørrede abrikoser

20 gram tranebær eller tørrede kirsebær

25 gram incabær eller tørrede kirsebær

15 gram gojibær eller morbær

65 gram hakkede cashewnødder

50 gram rismel

50 gram hirsemel

50 gram mandelmel (kværnede hele mandler)

Et nip salt

1 tsk. kanel

½ tsk. kardemomme

1 tsk. bagepulver

½ tsk. FiberHUSK

80 gram kokosolie

20 gram olivenolie

50 gram agavesirup, honning, ahornsirup eller80 gram kokospalmesukker

2 store æg

Sådan gør du:

Hæld alle tørrede frugter i en gryde med den halve liter vand. Kog frugterne op, og lad dem småkoge i 30-40 minutter ved svag varme, til al vandet er absorberet og frugterne er møre.

Smør en rund bageform eller springform på ca. 16 cm i diameter med kokosolie. For at få kagen nemmest ud af springformen, lægges et stykke bagepapir i bunden, hvorefter springsiden klipses ovenpå bagepapiret.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Sigt rismel og hirsemel i en skål med bagepulveret. Tilsæt mandelmel, salt, kanel, kardemomme, bagepulver og FiberHUSK.

Pisk kokosolie og olivenolie sammen i en skål. Tilsæt sødemiddel og æg, og pisk igen.

 

Vend de blødgjorte frugter i skålen, sammen med de hakkede cashewnødder og melblandingen.

 

 Rør det hele hurtigt sammen, og hæld dejen i den smurte form.

 

Bag kagen i 40-45 minutter ved 180 grader, indtil kagen virker fast, når man trykker på den. Dæk eventuelt kagen med bagepapir de sidste 10-15 minutter.
Lad gerne kagen stå i formen i 15 minutter, inden den tages op/ud.

Kagen har godt af at køle fuldstændigt af, før der skæres i den. Efter en tur i køleskabet er frugtkagen endnu bedre.

Smør den kolde kage med en chokoladetopping fra denne opskrift. Eller en af disse glasurer. Drys med hakkede cashewnødder.

Velbekomme!