Sødlig kage med tropisk fyld. Glutenfri og mælkefri frugtkage.
Svampet frugtkage – glutenfri
Til en springform på 16 cm i diameter eller en knap så høj kage i almindelig springform
Ingredienser
½ liter vand
100 gram tørrede ananasstykker
100 gram sultanarosiner eller tørrede mangostykker
125 gram dadler eller tørrede abrikoser
20 gram tranebær eller tørrede kirsebær
25 gram incabær eller tørrede kirsebær
15 gram gojibær eller morbær
–
65 gram hakkede cashewnødder
–
50 gram rismel
50 gram hirsemel
50 gram mandelmel (kværnede hele mandler)
Et nip salt
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
½ tsk. FiberHUSK
–
80 gram kokosolie
20 gram olivenolie
50 gram agavesirup, honning, ahornsirup eller80 gram kokospalmesukker
2 store æg
Sådan gør du:
Hæld alle tørrede frugter i en gryde med den halve liter vand. Kog frugterne op, og lad dem småkoge i 30-40 minutter ved svag varme, til al vandet er absorberet og frugterne er møre.
Smør en rund bageform eller springform på ca. 16 cm i diameter med kokosolie. For at få kagen nemmest ud af springformen, lægges et stykke bagepapir i bunden, hvorefter springsiden klipses ovenpå bagepapiret.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Sigt rismel og hirsemel i en skål med bagepulveret. Tilsæt mandelmel, salt, kanel, kardemomme, bagepulver og FiberHUSK.
Pisk kokosolie og olivenolie sammen i en skål. Tilsæt sødemiddel og æg, og pisk igen.
Kagen har godt af at køle fuldstændigt af, før der skæres i den. Efter en tur i køleskabet er frugtkagen endnu bedre.
Smør den kolde kage med en chokoladetopping fra denne opskrift. Eller en af disse glasurer. Drys med hakkede cashewnødder.
Velbekomme!
Det ser så lækkert ud 😉 Tak for inspiration!
Kh Cathrine Koefoed, yogalærer og yogablogger på http://www.cathrineyoga.dk
Kære Cathrine
Mange tak! Det glæder mig meget!
Kærligst
Karina