Nem opskrift på glutenfri pizza.
Glutenfri pizzatips:
1. Når man laver glutenfri pizza, skal der helst være gær i dejen, ellers bliver den ikke så sprød. Hvis man bruger bagepulver, bliver det ikke helt det samme.
2. Dejen må helst ikke være for blød/våd.
3. Lav ikke pizzaen for stor, da fugtigt pizzafyld kan gøre den midterste del for porøs og ikke ordentlig gennembagt.
4. Bag pizzabundene i 10-15-20 minutter før der kommer fyld på. Dette gør bundene sprøde og luftige.
Lav først denne melblanding
Ingredienser
5 dl meget fint rismel (310 gram) – fint majsmel eller boghvedemel kan også bruges
2 ½ dl tapioka-stivelse (115 gram) – man kan også bruge kartoffelstivelse
2 ½ dl kartoffelstivelse (150 gram) – man kan også bruge majsstivelse
Meltyperne vejer forskelligt, så hvis man vil bruge en anden meltype, skal man kun bruge decilitermål og ikke vægt.
Sådan gør du:
Hæld alle meltyper i en skål og bland det godt sammen med et piskeris.
Glutenfri pizza
En stor, 2 mellem eller 4 små pizzaer
Ingredienser
320 gram melblanding (som foroven)
2 tsk. tørgær (eller bagepulver – pizzaen bliver bare ikke nær så sprød)
1 tsk. xanthan gum, guarkernemel, johannesbrødkernemel eller fintmalede loppefrøskaller
1 tsk. salt
30 ml olivenolie
Ca. 220 ml lunkent vand
Sådan gør du:
Sæt ovnen til 200 grader (180 ved varmluft). Bland de tørre ingredienser sammen. Bland olie og vand i. Rør det grundigt sammen med en ske. Smør olie på hænderne, og vend dejen ud på et bagepapir. Lav gerne små pizzaer, da disse bliver mest sprøde (ca. 1-1½ cm i tykkelse). Hæld ekstra olie på dejen. Man kan lade bundene hæve i 15-20 minutter, hvis der bruges gær. Ved bagepulver skal bundene ikke hæve. Bag bundene i 10-15 minutter før fyldet kommes på. Bag herefter pizzaerne i 25-30 minutter.
Fyld
Fx: Tomatsalsa i stedet for tomatsauce, champignoner på glas, ananas i skiver, evt. tun, kapers, avocado, tomater, skinke, skinke i strimler, friske champignoner, oliven, rucola til bagefter.
Drys med oregano og hæld mælkefri ostesauce over.
Eller hvad du end ønsker.
Ostesauce til pizza
Til 1 stor pizza
Ingredienser
1 dl cashewnødder
1 dl vand
⅓ tsk. bouillon eller Herbamare grønsagsbouillon
½ spsk. kokosolie eller olivenolie
⅓ tsk. salt eller Herbamare urtesalt
⅓ tsk. friskpresset lime- eller citronsaft
Sådan gør du:
Blend først cashewnødderne fint i en tør blender. Tilføj vand, bouillon, kokosolie, salt og limesaft.
Blend til fin creme. Hæld cremen over pizzaen inden bagning.
Man kan også få ost (Jeezly Perfect Pizza) til pizza i Meny supermarkeder. Riv ‘osten’ på et rivejern.
Velbekomme!
Hvor varm skal ovnen være? Og hvor tyk laver du bundene når du forbager dem?
Jeg stillede ovnen på 200 grader og mine bunde var ca. lige så tykke som almindelige pizza bunde. Jeg bagte dem i hele 15+25 min, og de var stadig lidt bløde indeni.
Håber det hjælper 🙂
Hejsa
Ja, 200 grader og ca. 1-1½ cm i tykkelse.
Tak fordi du gjorde mig opmærksom på dette.
Kærligst Karina
Skal dejen ikke have inden den kommer i ovnen?
Hej?
Skal dejen ikke have inden den kommer i ovnen?
Hej Joanna
Det må du gerne – fx 15-20 minutter eller mere.
Kærligst Karina
Hvis man bruger almindelig hjemmelavet grøntsagsbouillon (en slags suppe) til ostesaucen hvor meget skal man så bruge?
Hej Sara
Du kan erstatte vandet med den flydende bouillon. Så fungerer det fint. Evt. supplere med lidt ekstra salt og peber, afhængigt af ønsket smag 😀
Kh Karin
Jeg forstår det ikke helt. Og jeg vil også gerne spørge om fintmalede loppefrøskaller er fiberhusk?
Hej Sara
I stedet for vand, bruger du det flydende suppe eller fond eller bouillon-væske, som du siger, du har.
Ja, fintmalede loppefrøskaller er FiberHUSK – man kan nemlig godt få fintmalede loppefrøskaller nogle steder, og så er det bedre, at man ved, de er fintmalede og ikke bruger grove loppefrøskaller som fx HUSK eller Skallin eller loppefrøskaller fra Urtekram.
Hvis man bruger grove loppefrøskaller, skal man bruge dobbelt så mange (1 spsk. FiberHUSK = 2 spsk. HUSK) – men hvis der står 15 gram FiberHUSK, er det også 15 gram HUSK.
Kærligst Karina