Disse muffins bliver så lette og luftige!

Det er helt vildt! Jeg blev så overrasket over konsistensen og når de så smager lidt som Piña Colada (min yndlingsdrink!), kan det ikke blive meget bedre.

 


Piña Colada muffins

Til 10 muffins

Æggefri, mælkefri, glutenfri, veganske, vegetariske

Ingredienser

1 dl ananas, som er hakket groft og drænet

1 dl risdrik eller anden vegetabilsk ‘mælk’

½ dl neutral olivenolie eller smeltet kokosolie

2 tsk. æbleeddike (skal med, dette giver den luftige konsistens)

½ tsk. romaroma (kan udelades)

2 ½ dl glutenfrit mel (fx Doves Plain White Flour eller hjemmelavet glutenfri melblanding)

½ tsk. xanthan gum, guarkernemel eller FiberHUSK/fintmalede loppefrøskaller

1 ½ dl Sukrin/Sux1, kokospalmesukker eller ¾dl agavesirup eller 1dl ahornsirup

½ tsk. vaniljepulver

1 ½ tsk. bagepulver

¼ tsk. salt

Sådan gør du:

Sæt ovnen til 180 grader.

Sæt 10 muffinforme i en muffinholder/-form.

Bland ananas med vegetabilsk ‘mælk’, olie, eddike og romaroma.

I en anden skål blandes Det glutenfrie mel, xanthan gum, sødemiddel, vaniljepulver, bagepulver og salt.

Bland ananasblandingen i melblandingen. Rør det sammen og hæld ca. 1 spiseske dej i de 10 muffinforme.

 

Bag muffins i 25-30 minutter i en 180 grader varm ovn.

 

Lad muffins køle af, inden de spises.

Piña Colada muffins
 
Forfatter:
Opskrift kategori: Æggefri, mælkefri, glutenfri, veganske, vegetariske
Til: Til 10 muffins
Ingredienser
  • 1 dl ananas, som er hakket groft og drænet
  • 1 dl risdrik eller anden vegetabilsk 'mælk'
  • ½ dl neutral olivenolie eller smeltet kokosolie
  • 2 tsk. æbleeddike (skal med, dette giver den luftige konsistens)
  • ½ tsk. romaroma (kan udelades)
  • -
  • 2 ½ dl glutenfrit mel (fx Doves Plain White Flour eller hjemmelavet glutenfri melblanding)
  • ½ tsk. xanthan gum, guarkernemel eller FiberHUSK/fintmalede loppefrøskaller
  • 1 ½ dl Sukrin/Sux1, kokospalmesukker eller ¾dl agavesirup eller 1dl ahornsirup
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 ½ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
Sådan gør du:
  1. Sæt ovnen til 180 grader.
  2. Sæt 10 muffinforme i en muffinholder/-form.
  3. Bland ananas med vegetabilsk 'mælk', olie, eddike og romaroma.
  4. I en anden skål blandes Det glutenfrie mel, xanthan gum, sødemiddel, vaniljepulver, bagepulver og salt.
  5. Bland ananasblandingen i melblandingen. Rør det sammen og hæld ca. 1 spiseske dej i de 10 muffinforme.
  6. Bag muffins i 25-30 minutter i en 180 grader varm ovn.
  7. Lad muffins køle af, inden de spises.

Velbekomme!