Æblemuffins
Æggefri, glutenfri, mælkefri og nøddefri
12 muffins
Ingredienser
2 ½ dl vegetabilsk ‘mælk’ – fx risdrik eller mandeldrik
3 dl æbler i tern (om det er grove eller fine tern, er en smagssag)
2 ½ spsk. smeltet kokosolie eller smagsneutral olivenolie
1 spsk. knuste chiafrø eller hørfrø (knus dem i en tør blender eller kaffekværn)
1 tsk. vaniljepulver
½ tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
¼ tsk. nellikepulver
–
2 dl rismel*
2 dl hirsemel eller boghvedemel
1 dl majsstivelse eller tapiokamel**
½ tsk. xanthan gum, guarkernemel eller FiberHUSK/fintmalede loppefrøskaller
1 dl xylitol (Birkesød), erythritol (Sukrin/Sux) eller 1 ½ dl kokospalmesukker
2 tsk. bagepulver
¾ tsk. salt
Sådan gør du:
Sæt ovnen til 180 grader.
Bland vegetabilsk ‘mælk’, æbler, smeltet kokosolie, knuste chiafrø og krydderier i en skål. Lad det stå og gelere i mindst 5 minutter, mens de resterende ingredienser blandes sammen i en anden skål.
Vend forsigtigt de tørre ingredienser i æbleblandingen.
Efterår er æbler på træerne. Her er en brugbar løsning, når der er for mange æbler:
Når man har for mange æbler, kan man skrælle dem, som i videoen her, dele dem med en æbledeler, hvor kernehuset tages fra, og gemme bådene i fryseren, til de kan/skal bruges.
Hvis man har nogle æblestykker i overskud, kan man lave disse æblemuffins, som er bløde, lækre og vanedannende.
Lad muffins køle af i hvert fald i 10 minutter, før de serveres eller spises.
De smager også godt dagen efter, men har godt af en tur i ovnen, da de godt kan være lidt mindre fugtige.
* Disse æblemuffins er glutenfri – men hvis man vil lave dem med speltmel (som ikke er glutenfrit!), er dette en mulighed. Brug da 5 dl speltmel (fint eller groft) i stedet for rismel, hirsemel, majsstivelse og xanthan gum.
**Købes i helsebutikker eller via helsam.dk.
- 2 ½ dl vegetabilsk 'mælk' – fx risdrik eller mandeldrik
- 3 dl æbler i tern (om det er grove eller fine tern, er en smagssag)
- 2 ½ spsk. smeltet kokosolie eller smagsneutral olivenolie
- 1 spsk. knuste chiafrø eller hørfrø (knus dem i en tør blender eller kaffekværn)
- 1 tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. kardemomme
- ¼ tsk. nellikepulver
- -
- 2 dl rismel*
- 2 dl hirsemel eller boghvedemel
- 1 dl majsstivelse eller tapiokamel**
- ½ tsk. xanthan gum, guarkernemel eller FiberHUSK/fintmalede loppefrøskaller
- 1 dl xylitol (Birkesød), erythritol (Sukrin/Sux) eller 1 ½ dl kokospalmesukker
- 2 tsk. bagepulver
- ¾ tsk. salt
- Sæt ovnen til 180 grader.
- Bland vegetabilsk 'mælk', æbler, smeltet kokosolie, knuste chiafrø og krydderier i en skål. Lad det stå og gelere i mindst 5 minutter, mens de resterende ingredienser blandes sammen i en anden skål.
- Vend forsigtigt de tørre ingredienser i æbleblandingen.
- Efterår er æbler på træerne. Her er en brugbar løsning, når der er for mange æbler:
- Når man har for mange æbler, kan man skrælle dem, som i videoen her, dele dem med en æbledeler, hvor kernehuset tages fra, og gemme bådene i fryseren, til de kan/skal bruges.
- Hvis man har nogle æblestykker i overskud, kan man lave disse æblemuffins, som er bløde, lækre og vanedannende.
- Sæt muffinpapirsforme i en muffinform, og fyld dejen i hver form.
- Bag muffins i 35-40 minutter, til de er let gyldne og faste, når man trykker på dem med en finger.
- Lad muffins køle af i hvert fald i 10 minutter, før de serveres eller spises.
- De smager også godt dagen efter, men har godt af en tur i ovnen, da de godt kan være lidt mindre fugtige.
Velbekomme!