Mandel cookies med chokolade
Mælkefri, glutenfri, æggefri, kan være uden nødder
Ca. 9 stk.
Ingredienser
3 dl nøddemel, fx kværnede mandler, cashewnødder, hasselnødder, valnødder, pekannødder i en foodprocessor eller tør blender (muligvis kan man bruge kværnede solsikkekerner og græskarkerner)
½ tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljepulver
¼ tsk. salt
½ dl blød kokosolie. Må ikke smeltes! (jeg brugte ¼ dl kokosolie uden smag og ¼ dl med smag)
½ dl FiberSirup*, ahornsirup eller honning
¼ – ½ plade mørk 70% chokolade, hakket
Sådan gør du:
Sæt ovnen på 180 grader.
Bland nøddemel, bagepulver, vaniljepulver og salt i en skål. Tilsæt kokosolie og sirup. Rør godt sammen.
Rør hakket chokolade i. Sæt kugler på ca. 1 spsk. på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 8-10 minutter.
Lad cookies køle helt af, før de spises, så de bliver sprøde udenpå og bløde indeni.
- 3 dl nøddemel, fx kværnede mandler, cashewnødder, hasselnødder, valnødder, pekannødder i en foodprocessor eller tør blender (muligvis kan man bruge kværnede solsikkekerner og græskarkerner)
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. vaniljepulver
- ¼ tsk. salt
- ½ dl blød kokosolie. Må ikke smeltes! (jeg brugte ¼ dl kokosolie uden smag og ¼ dl med smag)
- ½ dl FiberSirup*, ahornsirup eller honning
- ¼ - ½ plade mørk 70% chokolade, hakket
- Sæt ovnen på 180 grader.
- Bland nøddemel, bagepulver, vaniljepulver og salt i en skål. Tilsæt kokosolie og sirup. Rør godt sammen.
- Rør hakket chokolade i. Sæt kugler på ca. 1 spsk. på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 8-10 minutter.
- Lad cookies køle helt af, før de spises, så de bliver sprøde udenpå og bløde indeni.
TIPS:
^Hvis du gerne vil bruge denne opskrift på Low FODMAP, så erstat sødemidlet med ahornsirup og brug græskarkerner, solsikkekerner, macadamianødder, valnødder eller pinjekerner i stedet for nødder (mandel, cashewnød, hasselnød).
*FiberSirup har en blid, sød smag og påvirker kun blodsukkeret meget lidt. FiberSirup søder 60% i forhold til sukker. FiberSirup er lavet af Isomalto-oligosaccharider, som udvindes fra stivelse via en enzymatisk proces, hvor stivelsesmolekyler omdannes til IsoMalto-Oligosaccharider (også kaldet IMO). Når stivelsesmolekylerne omdannes, kaldes de “resistent stivelse” og bliver derfor ikke optaget i blodbanen.
IMO har en præbiotisk profil og siges at være føde for de sunde tarmbakterier. Man kan finde IMO naturligt i små mængder i fødevarer, såsom sojasauce, miso og honning. IMO er glutenfrit.
Hvis man er på Low FODMAP skal man ikke bruge Isomalto-oligosaccharider, da det, som navnet antyder, er et oligosaccharid, som man også finder i hvede, rug, byg, løg, hvidløg og diverse bønner og nødder.
Bon appetit!
De nemmeste og lækreste glutenfri og mælkefri chokolade cookies, jeg endnu har smagt.
Se video af dem her på Instagram.
For Low FODMAP – se^.