f48de-dsc_8326

Bløde majs tortillas – glutenfri

6-8 stykker

250 g fint majsmel

100 g rismel

2 spsk. kokosolie – må gerne være let blødt eller smeltet

½ tsk. salt

1 spsk. majsstivelse (kan udelades)

2-3 tsk. FiberHUSK

3-3½ dl vand eller mere

Bland majsmel, rismel, majsstivelse, havsalt og fedtstof sammen i en skål. Dejen skal ligne rasp. Tilsæt FiberHUSK og rør det sammen. Tilsæt vandet og ælt dejen godt igennem, så der opstår en smidig og elastisk dej. Dette kan godt tage 5-10 minutter.

86a76-dsc_830760a7c-dsc_8313

bbca0-dsc_8317

Kom dejen i en plasticpose og læg plastikposen i køleskabet i minimum en time. Tag dejen ud, ælt eventuelt ekstra vand i dejen, hvis den virker tør. Del dejen i 6-8 klumper, afhængigt af, hvilken størrelse, der passer til panden.

Rul hver klump tyndt ud med en kagerulle, på et bord, der hyppigt pudres med majsmel. Hvis alle tortillas rulles ud, kan de stables ovenpå hinanden, inden de bages, ved at pudre med ekstra mel imellem hver tortilla. Opbevar tortillas under et fugtigt klæde, indtil de skal bruges. Ryst overskydende mel af tortillas, inden de bages på en tør, varm pande.

Når der opstår let brændte blærer, kan tortillaen blive vendt. Læg en tallerken over de færdige tortillas, så de ikke bliver tørre.

Tips:

Både spelt- og majstortillas kan varmes op dagen efter og virker næsten som nybagte. Hvis majstortillas virker lidt tørre, kan man dryppe lidt vand på begge sider og derefter varme dem på panden.

I steder for majsmel kan der bruges: Quinuamel, hirsemel, boghvedemel, kikærtemel med flere. Muligvis skal der tilsættes 1 tsk. FiberHUSK mere.

Bløde majstortillas - Glutenfri
 
Forfatter:
Til: 6-8 stykker
Ingredienser
  • 250 g fint majsmel
  • 100 g rismel
  • 2 spsk. kokosolie - må gerne være let blødt eller smeltet
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. majsstivelse (kan udelades)
  • 2-3 tsk. FiberHUSK
  • 3-3½ dl vand eller mere
Sådan gør du:
  1. Bland majsmel, rismel, majsstivelse, havsalt og fedtstof sammen i en skål. Dejen skal ligne rasp. Tilsæt FiberHUSK og rør det sammen. Tilsæt vandet og ælt dejen godt igennem, så der opstår en smidig og elastisk dej. Dette kan godt tage 5-10 minutter.
  2. Kom dejen i en plasticpose og læg plastikposen i køleskabet i minimum en time. Tag dejen ud, ælt eventuelt ekstra vand i dejen, hvis den virker tør. Del dejen i 6-8 klumper, afhængigt af, hvilken størrelse, der passer til panden.
  3. Rul hver klump tyndt ud med en kagerulle, på et bord, der hyppigt pudres med majsmel. Hvis alle tortillas rulles ud, kan de stables ovenpå hinanden, inden de bages, ved at pudre med ekstra mel imellem hver tortilla. Opbevar tortillas under et fugtigt klæde, indtil de skal bruges. Ryst overskydende mel af tortillas, inden de bages på en tør, varm pande.
  4. Når der opstår let brændte blærer, kan tortillaen blive vendt. Læg en tallerken over de færdige tortillas, så de ikke bliver tørre.
  5. Tips:
  6. Både spelt- og majstortillas kan varmes op dagen efter og virker næsten som nybagte. Hvis majstortillas virker lidt tørre, kan man dryppe lidt vand på begge sider og derefter varme dem på panden.
  7. I steder for majsmel kan der bruges: Quinuamel, hirsemel, boghvedemel, kikærtemel med flere. Muligvis skal der tilsættes 1 tsk. FiberHUSK mere.

Tortillafyld

Se denne opskrift med tacos/burritos

For kødversion steges 500 g. oksefars/kyllingefars i en gryde. Når vandet er fordampet tilsættes en pose økologisk Tacomix fra Santa Maria. Rør det sammen og sluk for blusset.

Server medærter, majs, økologisk taco tomatsauce, salat, tomater, agurker, guacamole og/eller lignende.

Velbekomme!