Denne praliné kan bruges som chokolade direkte fra fryser eller køleskab, men hvis man overtrækker pralinéen med chokoladeovertræk, får man en virkelig lækker fyldt chokolade.
Hindbær- eller lakridspraliné
Giver 15-20 stk.
Ingredienser
1 dl cashewnødder (paranødder eller mandler kan også bruges)
2 dl dadler (kan udelades på LowFODMAP eller på candidakur)
1 dl kokosolie
2 ½ spsk. kakaopulver
2 tsk. hindbærpulver eller 1 tsk. lakridspulver (lakridsekstrakt)
Sådan gør du:
Blend alle ingredienser i en foodprocessor til massen er lind. Massen er let grynet. Hæld massen op i en form eller chokoladeform, og sæt på frost. Når massen er frossen, skæres den i tern eller tages ud af formen. Dyp hindbærpralinéen i overtrækschokolade, og sæt på frost eller køl.
Overtrækschokolade
1 dl kakaosmør eller kokosolie
¾ dl kakaopulver
½ dl kokossukkersirup* (2 spsk. kokossukker + 1 spsk. vand koges sammen til en tynd sirup)
Lidt vaniljepulver
Lidt salt
Smelt kakaosmørret på lav varme i en kasserolle. Tag gryden af varmen, og sigt kakaopulver i. Rør kokossukkersiruppen i, samt lidt vanilje og salt.
*I stedet for kokossukkersirup kan bruges Sukrin eller Birkesød, der blendes til fint pulver i en god blender. Agavesirup eller dadelpuré kan også bruges.
Overtrækscarob
1 dl. kokosolie eller kakaosmør
¾ dl. carobpulver
¼ dl. kokossukkersirup* (2 spsk. kokossukker + 1 spsk. vand koges sammen til en tynd sirup)
Lidt vaniljepulver
Smelt kakaosmørret på lav varme i en kasserolle. Tag gryden af varmen og sigt kakaopulver i. Rør kokossukkersiruppen i samt lidt vanilje.
*I stedet for kokossukkersirup kan bruges Sukrin eller Birkesød, der blendes til fint pulver i en god blender. Agavesirup eller dadelpuré kan også bruges. Carobpulver er sødt i sig selv, så sødemidlet kan udelades, hvis man ikke vil have det for sødt.
UHM.
- Fyld
- 1 dl cashewnødder (paranødder eller mandler kan også bruges)
- 2 dl dadler (kan udelades på LowFODMAP eller på candidakur)
- 1 dl kokosolie
- 2 ½ spsk. kakaopulver
- 2 tsk. hindbærpulver eller 1 tsk. lakridspulver (lakridsekstrakt)
- Overtrækschokolade
- 1 dl kakaosmør eller kokosolie
- ¾ dl kakaopulver
- ½ dl kokossukkersirup* (2 spsk. kokossukker + 1 spsk. vand koges sammen til en tynd sirup)
- Lidt vaniljepulver
- Lidt salt
- Overtrækscarob
- 1 dl. kokosolie eller kakaosmør
- ¾ dl. carobpulver
- ¼ dl. kokossukkersirup* (2 spsk. kokossukker + 1 spsk. vand koges sammen til en tynd sirup)
- Lidt vaniljepulver
- Fyld
- Blend alle ingredienser i en foodprocessor til massen er lind. Massen er let grynet. Hæld massen op i en form eller chokoladeform, og sæt på frost. Når massen er frossen, skæres den i tern eller tages ud af formen. Dyp hindbærpralinéen i overtrækschokolade, og sæt på frost eller køl.
- Overtrækschokolade
- Smelt kakaosmørret på lav varme i en kasserolle. Tag gryden af varmen, og sigt kakaopulver i. Rør kokossukkersiruppen i, samt lidt vanilje og salt.
- *I stedet for kokossukkersirup kan bruges Sukrin eller Birkesød, der blendes til fint pulver i en god blender. Agavesirup eller dadelpuré kan også bruges.
- Overtrækscarob
- Smelt kakaosmørret på lav varme i en kasserolle. Tag gryden af varmen og sigt kakaopulver i. Rør kokossukkersiruppen i samt lidt vanilje.
- *I stedet for kokossukkersirup kan bruges Sukrin eller Birkesød, der blendes til fint pulver i en god blender. Agavesirup eller dadelpuré kan også bruges. Carobpulver er sødt i sig selv, så sødemidlet kan udelades, hvis man ikke vil have det for sødt.
- Overtrækscarob