[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]Hverdagsfavoritter – glutenfri og mælkefri af Karina Villumsen
Fås både som E-bog og i bogform hos helsekostbutikker og boghandlere landet over (hvis de ikke har den, kan den bestilles)
Glutenfri og mælkefri hverdagsfavoritter er en samling af Madgudindens allerbedste opskrifter på brød, boller, kager, pizza, burgerboller, pandekager og vafler.
Bogen indeholder 112 hverdagsopskrifter på fx ’rugbrød’ til den daglige madpakke, boller til weekenden, lagkage til fødselsdagen, æbleskiver til julen, chokoladekage til klassens time, pandekager og vafler til maden eller desserten, samt kanelsnegle, burgerboller, pizza, tortillas og meget mere.
Alt sammen helt uden gluten, hvede, mælk, laktose, hvidt sukker og soja, samt med æggefri og nøddefri muligheder.
Se eksempel her: http://anyflip.com/ficg/msta
Indhold
Fødevareallergi og -intolerance10
Mælkeallergi og -overfølsomhed12
Mælkeprotein/kasein12
Laktoseintolerans12
Mælk findes mange steder13
Hvad er gluten?14
Krydsallergier14
Problemet med hvede15
Gluten findes mange steder16
Gluten- eller hvedereaktioner18
Cøliaki?19
I byen20
Andre sprog21
At være på ferie i udlandet22
9 tips til ferien23
Glutenfrit mel24
At handle glutenfrit25
Glutenfri bagetips26
Fødevarer og meltyper28
Sødemidler34
Erstatning af sødemidler35
Mel lavet på nødder eller kerner 36
Fibre37
Stivelse38
Naturlig glutenfri stivelse38
Gluten pr. ppm kg39
Binde- og fortykningsmidler40
Brug af bindemidler42
Erstatning af bindemidler43
Hævemidler44
Vægt og mål45
Flydende olier46
Olier til stegning og bagning47
Bouillon og salt48
Udstyr49
Økologi50
Drik vand50
Symboler51
Vegetabilsk ’mælk’54
Et hav af muligheder54
Cashew-/hampefrødrik55
Æggeerstatninger56
Kikærtevand/Aqua faba57
Andre æggeerstatninger57
Glutenfri melblandinger58
Færdige melblandinger59
Glutenfrit pålæg60
Glutenfri morgenmadsprodukter61
Kokosolie/oliven’smør’62
’Smør’62
Hjemmelavet mayonnaise64
Mayonnaise og remoulade uden mælk og gluten?65
”Rugbrød”68
Mælkesyrebakterier69
”Rugbrød” med hampemel70
Fladbrød71
Stenalderbrød72
Stenalderbrød m. quinoa73
Kernebrød74
”Rugbrød” uden kerner75
Groft brød76
Hvidt brød78
Lyst sandwichbrød80
Formbrød82
Baguettes eller flutes83
Syrnet grovbrød84
Sorghumbrød86
Grove birkesboller90
Grove boller92
Havreboller93
Eighties94
Brændenældeboller95
Boller med gulerod96
Boller med kanel og æble97
Quinoaboller98
Knækbrød99
Saltknækbrød med fibre100
Knasende knækbrød101
Pizza nr. 1104
Glutenfri pizzatips104
Pizza nr. 2106
Etli Pide108
Glutenfri pasta110
Glutenfri lasagneplader111
Pastamuligheder112
Tips til burgere113
Glutenfri øl113
Burgerboller med æg114
Burgerboller uden æg115
Sprøde naan-brød116
Bløde majstortillas118
Tortillafyld med kød119
Pølsehorn120
Forårsruller122
Fyld til forårsruller123
Madvafler126
Kikærtemadpandekager128
Jordbærpancakes130
Vafler uden æg131
Tynde pandekager132
Amerikanske pandekager133
Vafler med hyldeblomster134
Friturestegte hyldeblomster136
Morgengrød138
Pære-crumble140
Myslicrunch141
Kardemommegranola142
Chokoladegranola143
Gulerodskage146
Chokoladekage148
Drømmekage150
Drømmekagemuffins151
Citron-/limekage152
Banankage med chokolade154
Æblekage155
Brownie med chokolade og… 156
Sådan koger du bønner 156
Frugtkage158
Piña Colada muffins160
Gulerods- og bananmuffins161
Wienerbrødsdej164
Forslag til fyld166
Tebirkes166
Pain au chocolat 166
Croissanter167
Madtærtebund168
Sød tærtebund169
Vandbakkelser170
Melboller171
Butterdej172
Tarteletter173
Sprøde minicroissanter173
Små tærter173
Pestosnegle174
Pesto/pizzapesto175
Saftige kanelsnegle176
Kanelsneglefyld178
Birkesfyld178
Rosin-carob-fyld179
Æblefyld179
Kanelsnegle180
Æbleskiver182
Glutenfri bunde186
Bunde uden æg187
Bunde uden mel187
Kagecreme188
Æggefri kagecreme188
Jordbærcreme189
Kaffechokoladecreme189
Kakaocreme190
Chokoladecreme190
Kokossmør frosting191
Andet fyld til lagkage192
Marcipan193
Nøddefri marcipan193
Kokosflødeskum194
Farvet skum til kager196
Glasur og krymmel198
Links200
Forhandlere202
Find flere opskrifter203
[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]
Hvorfor er der ingen der har skrevet kommentarer til denne bog. Lever alle på fastfood?
Jeg har ikke læst den rigtigt endnu , da jeg studere denne hjemme, lånt fra biblioteket og vil nu købe den. Men bogen er lidt kringlet i kommaerne, da man ikke sætter komma for at sige; eller, men man sætter kommaer for at sige; og. Der er lidt vildledelse i denne lille detalje der faktisk bliver brugt hele tiden i bogen Dette kan være yderst alt ødelægende for denne vistnok ellers gode bog også specielt fordi der står ‘eller’ i lidt anden skrift og farve der ikke læses så tydelig på hvidt papir, meget kikset. Men man kan vel vænne sig.
Lav det om i en ny udgave engang, please!
Men i min situation skal man bare skrabe alle de bøger til sig man kan få om fornuftig madlavning og bagning.
Jeg skulle lige fatte dette med ingen sidenummer på højre sider i bogen, dog er nogle med sidenummer, men det er faktisk fordi det er relateret til den foregående side med et foto og lidt info/hjælp/tips eller hvad der måtte være.
Dog er der i formbrød en sådan side med billede men det er ikke et brød ud af en form det viser, eller er det?
Forfatteren er retfærdig og oprigtig.
Uanset pris. Jeg må have flere bøger!
Hej David
Tusind tak for din konstruktive feedback og ønsket om at få flere bøger. Det er jeg utrolig glad for. Er det muligt du vil sende mig en mail med helt konkret det, du mener er med eller og og, for jeg er ikke helt sikker på jeg forstår det. Jeg har haft en kommentator og korrekturlæser på, og ingen har kommenteret dette yderligere, andet en jeg fik besked på at sætte komma foran og, når det er bydeform – læs mere her: https://www.studieportalen.dk/bedredansk/komma/komma-mellem-to-helsaetninger-med-bydeform
Jeg udgiver selv mine bøger og står selv for al opsætning. Derfor er feedback om optsætning og design altid noget jeg værdsætter.
Med hensyn til formbrødet: Det var en stor form jeg havde og ikke så meget dej, så brødet er ikke så formet som det kunne have været… 😉
Hav en dejlig dag.
Min mail adresse er: kv (snabela) madgudinden.dk
Venlig hilsen
Karina
Hej Karina
Det er en tilfældighed at du havde en større form og mindre dej, for billedet var ikke af formbrød på næstfølgende side alligevel. Det var Baguette eller Flutes. Jeg havde bare ikke lige set det. Da den farvede tekst ligesom flyder ud for mig.
Men måske at billedet ikke skulle afbillede den foregående side, eller skulle det?
Det er jo interessant at vide om det skulle det, for så er billedet jo ikke Baguettes som der jo står på skrift?
Det er rigtigt sjorvt, syntes du ikke, at det netop var tilfældet med for lidt dej og for stor form og mig der skriver at det ikke ligner formbrød, for det kunne jeg jo aldrig vide!
Det er bedst at ikke holde sig til grammatiske regler, da det ikke må gå hen og blive omskrevet på grund af rigtig grammatik.
Super oprigtige bøger.
Sonja Margrethe Jensen, kogebog for følsomme maver, ejer den samme oprigtighed og retfærdighed i bogen som dine bøger. Det er meget stort!
Jeg har lige købt flere Madgudinden bøger, det var det jeg mente med at jeg må have flere bøger.
Der er således nu i 2 bøger jeg har fundet komma frustrationen.
Jeg har nu 4 af dine bøger, som jeg er rigtig glad for. Lige købt dem og fået dem i går. Jeg skal have tid til at læse og følge dem i eget tempo.
Men der skulle ikke være noget frustration udover det jeg nævner her. Så vil jeg e-maile dig!
Hvis du skriver på side 106; 75 gr majsstivelse eller kartoffelstivelse; så ved man at man kan bruge enten majsstivelse eller kartoffelstivelse.
Men skriver du på side 142; 3-4 spsk. honning, agavesirup, ahornsirup eller kokossirup.
Så skal man bruge 3-4 spsk. honning og 3-4 spsk. agavesirup og 3-4 spsk. ahornsirup eller bare nøjes med 3-4 spsk. kokossirup. 🙂
Du skal i stedet skrive 3-4 spsk. honning /agavesirup /ahornsirup eller kokossirup.
Om dette ved du at jeg har ret, ik os?
På side 59 i bogen aftensmad, basedannende og antiinflammatorisk; evt 50 g hakkede valnødder, mandler eller hele, ristede solsikkekerner
der skal du fjerne komma i; hele, ristede solsikkekerner.
ligeså på side 64 ½ sprødt, økologisk iceberg…
Jeg kan godt lide at bøger ikke er skrevet med så småt tekst som i Claus Meyer; Claus Meyers kager, de bedste opskrifter (det er en gluten og mælk bog).
Ingen tekst i din og Sonjas bog er så småt som den bog, heldigvis!
Men jeg siger dig, at Meyers bog har de lækreste/flotteste fotos nogensinde.
Det har jeres bøger også.
Tænk at jeg skriver sammen med en så oprigtig personlighed som dig, det er mig en stor ære!
Tak for at du er interesseret i at vide hvad jeg måtte have at sige.
Hilsen
David
Hej David
Jeg forstaar godt din frustration og haeber at du trods alt finder frem til det, som virker for dig.
Med hensyn til formbroedet: Et formbroed kan formes som man vil have det og jeg taenker ikke at det goer noget, at broedet ikke helt ligner et formbroed. Det vigtigste for mig er, at man kan se hvordan broedets krumme er og hvordan det ser ud indvendigt. 😉 Mht. billedet – Der er BAADE formbroed og flutes på billedet, derfor er der en boks, hvor der staar at samme opskrift kan bruges til flutes eller baguettes. Det er ikke uanede maengder af plads der er i en bog og derfor må man bruge den plads der er og saette ind hvor man nu kan 🙂 – isaer for saadan en som mig, som gerne vil have saa meget med som muligt.
Jeg har altid skrevet: Roer dejen sammen og haeld det i formen, men fik at vide at det var bedre i bydeform at holde sig til grammatikken. Saa det har jeg derfor gjort.
Det er saa dejligt at du kan lide min boeger. Det er jeg rigtig glad for!
I forhold til soedemidlerne – Jeg syntes det saa rigtig daarligt ud, saadan rent designmaessigt og laesemaessigt, at bruge / i ingredienslisten. Derfor bruger jeg komma fordi det er bedre for ´mit oeje´. Hvis der staar i en bog “Han kunne gaa efter to kroner, 500 kroner, 5000 kroner eller 1 million”, ved man instinktivt at han ikke vil gaa efter alle dele, men efter millionen 🙂
Jeg uddyber ogsaa dette i bogen paa en af siderne. Men for mig er det altid helt klart at naar der staar ELLER er det én man kan vaelge og ikke alle.
Beklager at det orange flyder ud for dig. – derudover kan der også ske lidt ved bogprintningen om det er offset tryk eller digitalt tryk. De foerste boeger blev lavet offset og har en bedre farveprofil og flottere orange farve, end de boeger som er lavet ved digitalt tryk. Ja, der kan vaere mange ting, som spiller ind.
Grammatisk, hvis man har en saetning som hele, ristede noedder er det fordi der er taget et ‘og’ ud – derfor staar der ‘hele, ristede noedder’ og ikke ‘hele og ristede noedder’. Eller et ‘sproedt og oekologisk iceberg’ bliver til ‘sproedt, oekologisk iceberg’.
Jeg elsker Meyers boeger 😉
Jeg oensker dig en skoen aften.
Kaerligst
Karina