Jeg havde lyst til søde kartofler i går, og bagte dem i ovnen, hvorefter jeg spise nogle af dem med hjemmelavet mayonnaise og en skålfuld salat til. Så kom jeg i tanke om, at jeg gerne ville prøve at lave vafler med søde kartofler i. Som tænkt, så gjort.
Vafler med søde kartofler
Ca. 5-6 stk.
Ingredienser
300 gram søde kartofler (efter bagning og skrælning ca. 150 gram)
2 æg
½ dl olivenolie eller smeltet kokosolie
2 dl vegetabilsk ‘mælk’
1 ½ dl rismel (kan udskiftes med glutenfrit havremel)
1 dl hirsemel eller glutenfrit havremel (kværnede havregryn fungerer fint)
1 tsk. bagepulver
¾ tsk. salt
Evt. ¼ tsk. vaniljepulver
Sådan gør du:
Skær de søde kartofler i halve med skræl på. Bag dem i ovnen i 40-50 minutter ved 225 grader, indtil møre.
Lad dem køle lidt af, eller sæt dem i køleskabet natten over.
Tænd vaffeljernet.
Skrab kødet fra en halv sød kartoffel ud med en ske. Læg det i en skål, og mos det med en stavblender eller hæld det i en foodprocessor.
Tilsæt æg, vegetabilsk ‘mælk’ og olie. Det kan godt være, at olien klumper lidt, hvis ‘mælken’ er for kold. Rør det sammen. Rør resten af ingredienserne i dejen.
Smør vaffeljernet med kokosolie. Hæld dejen i vaffeljernet, og bag, til vaflerne er gennembagte og gyldne.
Spis med ønsket fyld.
Smoothie med sød kartoffel
Ingredienser
1 dl sød kartoffelmos
1 banan
1 stor appelsin
2-3 dl vegetabilsk ‘mælk’
1 spsk. cashewsmør eller andet nøddesmør efter smag
½ tsk. vaniljepulver
Sådan gør du:
Blend alle ingredienser sammen. Nyd!
- 300 gram søde kartofler (efter bagning og skrælning ca. 150 gram)
- 2 æg
- ½ dl olivenolie eller smeltet kokosolie
- 2 dl vegetabilsk 'mælk'
- 1 ½ dl rismel (kan udskiftes med glutenfrit havremel)
- 1 dl hirsemel eller glutenfrit havremel (kværnede havregryn fungerer fint)
- 1 tsk. bagepulver
- ¾ tsk. salt
- Evt. ¼ tsk. vaniljepulver
- Skær de søde kartofler i halve med skræl på. Bag dem i ovnen i 40-50 minutter ved 225 grader, indtil møre.
- Lad dem køle lidt af, eller sæt dem i køleskabet natten over.
- Tænd vaffeljernet.
- Skrab kødet fra en halv sød kartoffel ud med en ske. Læg det i en skål, og mos det med en stavblender eller hæld det i en foodprocessor.
- Tilsæt æg, vegetabilsk 'mælk' og olie. Det kan godt være, at olien klumper lidt, hvis 'mælken' er for kold. Rør det sammen. Rør resten af ingredienserne i dejen.
- Smør vaffeljernet med kokosolie. Hæld dejen i vaffeljernet, og bag, til vaflerne er gennembagte og gyldne.
- Spis med ønsket fyld.
Velbekomme!