Skønne boller, som smager super godt med mælkefrit tandsmør eller med kokosolie.

DSC_15311

Glutenfrit brydebrød med solsikkekerner

14 stk.

Ingredienser

25 gram gær eller 1 tsk. tørgær eller 1 ½ tsk. bagepulver

2 spsk. rørsukker eller 1 spsk. sirup

6 dl lunkent vand (5 dl koldt vand blandet med 1 dl kogende vand)

2 spsk. Olivenolie – plus ekstra til formning af brødet

4 dl glutenfrit havremel (240 gram) (evt. fra blendede glutenfri havregryn)

2 dl majsmel (120 gram)

2 dl rismel (120 gram)

5 spsk. grove loppefrøskaller (2 ½ spsk. fine loppefrøskaller) (25 gram)

2 tsk. salt

1 ½ dl solsikkekerner – plus ekstra til drys

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 225 grader, hvis der bruges bagepulver.

Rør gæren ud i det lunkne vand, rørsukker og olivenolien. Hvis tørgær eller bagepulver bruges, hældes dette i de tørre ingredienser. Bland resten af ingredienserne i en skål.

DSC_15161

 

DSC_15221

Hæld de tørre ingredienser i det lunkne vand og bland det hele godt sammen med hænderne, eller brug en elpisker med dejkroge. Bland, til dejen er fast, men klistret.

Lad dejen hæve i 10 minutter. Skal ikke hæve med bagepulver.

Del dejen i 14 styk, og form boller med hænderne, der er smurt med olie. Læg bollerne tæt i en cirkel på en bageplade med bagepapir – evt. 7 stk. i hvert brød.

Strø solsikkekerner over brødet, og tryk dem forsigtigt ned i dejen, så de sætter sig fast.

DSC_15261

Lad dejen hæve i ca. 45 minutter. Skal ikke hæve med bagepulver.

Bag brødet i 20-25 minutter ved 225 grader, indtil bollerne er brune. Sæt en varmefast skål i ovnen med vand i under bagning.

Lad brødet køle helt af, før bollerne brydes fra brødet.

Velbekomme!

 

5.0 from 1 reviews
Glutenfrit brydebrød med solsikkekerner
 
Forfatter:
Til: 14 stk.
Ingredienser
  • 25 gram gær eller 1 tsk. tørgær eller 1 ½ tsk. bagepulver
  • 2 spsk. rørsukker eller 1 spsk. sirup
  • 6 dl lunkent vand (5 dl koldt vand blandet med 1 dl kogende vand)
  • 2 spsk. Olivenolie – plus ekstra til formning af brødet
  • 4 dl glutenfrit havremel (240 gram)
  • 2 dl majsmel (120 gram)
  • 2 dl rismel (120 gram)
  • 5 spsk. grove loppefrøskaller (2 ½ spsk. fine loppefrøskaller) (25 gram)
  • 2 tsk. salt
  • 1 ½ dl solsikkekerner – plus ekstra til drys
Sådan gør du:
  1. Sæt ovnen på 225 grader, hvis der bruges bagepulver.
  2. Rør gæren ud i det lunkne vand, rørsukker og olivenolien. Hvis tørgær eller bagepulver bruges, hældes dette i de tørre ingredienser. Bland resten af ingredienserne i en skål.
  3. Hæld de tørre ingredienser i det lunkne vand og bland det hele godt sammen med hænderne, eller brug en elpisker med dejkroge. Bland, til dejen er fast, men klistret.
  4. Lad dejen hæve i 10 minutter. Skal ikke hæve med bagepulver.
  5. Del dejen i 14 styk, og form boller med hænderne, der er smurt med olie. Læg bollerne tæt i en cirkel på en bageplade med bagepapir - evt. 7 stk. i hvert brød.
  6. Strø solsikkekerner over brødet, og tryk dem forsigtigt ned i dejen, så de sætter sig fast.
  7. Lad dejen hæve i ca. 45 minutter. Skal ikke hæve med bagepulver.
  8. Bag brødet i 20-25 minutter ved 225 grader, indtil bollerne er brune. Sæt en varmefast skål i ovnen med vand i under bagning.
  9. Lad brødet køle helt af, før bollerne brydes fra brødet.