Jeg har lige lavet det lækreste glutenfrie rugbrød med sprød skorpe og god krumme.
Hvis man vil have det mere syrligt, kan man også lave det som et surdejsrugbrød.

Groft glutenfrit rugbrød
Til en en-liters-form, så det bliver højt
180 gram solsikkekerner
30 gram græskarkerner
40 gram chiafrø (eller hørfrø)
40 gram chiafrømel (kværnede chiafrø (eller hørfrø) i en god blender eller kaffekværn)
160 gram kartoffelstivelse (ofte kaldet kartoffelmel)
80 gram majsstivelse
210 gram fuldkornsrismel
2 spsk carob pulver (for farve – 3 spsk ved mere mørkt brød)
10 gram salt (Ca 2 tsk)
3 tsk johannesbrødkernemel (apotek eller helsekostbutikker)
Surdejsrugbrød = åbn 2-4 kapsler mælkesyrebakterier/probiotika, og hæld pulveret i de tørre ingredienser

30 gram gær (kun 5 gram ved surdejsrugbrød)
2 spsk æbleeddike
2 spsk sirup
440 ml lunkent vand

Sådan gør du:
Vej alle tørre ingredienser af i en skål. Bland det godt sammen.
Bland vand, sirup og æbleeddike i en kande og opløs gæren heri.
Rør det i de tørre ingredienser. Bland godt med en ske, så alt er ordentligt rørt sammen. Dejen er som tyk grød.
Hæld dejen i en form med fx bagepapir. Sæt til hævning 50 minutter. (surdejsrugbrød: lad dejen syrne i formen, der er pakket ind i en plastikpose natten over på køkkenbordet)
Sæt ovnen til 240 grader. Når brødet sættes i ovnen sættes temperaturen til 200 grader almindelig ovn.
Bages i ca. 50 minutter.
Det skal lyde hult, når man banker på det. Tag det ud af formen og lad det køle helt ned, inden det skæres i skiver.
Opbevares i køleskabet i en pose. Varm skiver på brødrister efter den første dag i køleskabet.

Velbekomme!

Glutenfrit 'rug'brød, og som surdejsrugbrød
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 180 gram solsikkekerner
  • 30 gram græskarkerner
  • 40 gram chiafrø (eller hørfrø)
  • 40 gram chiafrømel (kværnede chiafrø (eller hørfrø) i en god blender eller kaffekværn)
  • 160 gram kartoffelstivelse (ofte kaldet kartoffelmel)
  • 80 gram majsstivelse
  • 210 gram fuldkornsrismel
  • 2 spsk carob pulver (for farve - 3 spsk ved mere mørkt brød)
  • 10 gram salt (Ca 2 tsk)
  • 3 tsk johannesbrødkernemel (apotek eller helsekostbutikker)
  • Surdejsrugbrød = åbn 2-4 kapsler mælkesyrebakterier/probiotika, og hæld pulveret i de tørre ingredienser
  • -
  • 30 gram gær (kun 5 gram ved surdejsrugbrød)
  • 2 spsk æbleeddike
  • 2 spsk sirup
  • 440 ml lunkent vand
Sådan gør du:
  1. Vej alle tørre ingredienser af i en skål. Bland det godt sammen.
  2. Bland vand, sirup og æbleeddike i en kande og opløs gæren heri.
  3. Rør det i de tørre ingredienser. Bland godt med en ske, så alt er ordentligt rørt sammen. Dejen er som tyk grød.
  4. Hæld dejen i en form med fx bagepapir. Sæt til hævning 50 minutter. (surdejsrugbrød: lad dejen syrne i formen, der er pakket ind i en plastikpose natten over på køkkenbordet)
  5. Sæt ovnen til 240 grader. Når brødet sættes i ovnen sættes temperaturen til 200 grader almindelig ovn.
  6. Bages i ca. 50 minutter.
  7. Det skal lyde hult, når man banker på det. Tag det ud af formen og lad det køle helt ned, inden det skæres i skiver.
  8. Opbevares i køleskabet i en pose. Varm skiver på brødrister efter den første dag i køleskabet.