Denne opskrift har jeg fået af et par kunder igennem butikken. De brugte anisolie, men jeg havde kun fennikelolie. Fennikel gør kuglerne lidt sødere end anisolie. Jeg foretrækker fennikelolie frem for anisolie. Fennikel og anisolie fra Urtegaarden kan købes gennem helsekostbutikker.
Kuglerne kan også laves til choko-lakridskugler. Se tips.

Spejderhaglskuglerne smager meget af lakrids, så disse kugler er til lakrids-fans. Spises allerbedst kolde.

Spejderhaglskugler

15 store eller 30 små kugler

Ingredienser

200 g dadler/medjool dadler uden sten

1 spsk. kokosolie med eller uden smag

1 dr. fennikelolie eller anisolie

3 spsk. lakridsekstrakt (lakridspulver)

Lakridsekstrakt eller lakridsrodspulver til at vende kuglerne i

Blend alle ingredienser sammen i en foodprocessor, til massen er fast og kan trykkes sammen med fingrene. Rul til kugler, og vend dem i lakridsekstrakt.

Tips: Hvis man ikke er den store fan af lakrids, kan man bruge 3 spiseskeer kakaopulver i stedet for lakridsekstrakt og undlade anis-/fennikelolien. Det giver nogle lækre brownieskugler. Vend kuglerne i kokosmel.

Eller hvis man er fan af både lakrids og chokolade, kan man enten tilsætte 1-2 tsk. kakaopulver til spejderhaglene eller 1-2 tsk. lakridsekstrakt til browniekuglerne.

UHM!