Jeg elsker duften af syrener. De er fantastiske, smukke og farverige. 💜

Desværre er de her kun i maj/juni måned, så jeg prøver altid at bevare duften herfra.

Her har jeg lavet syrensaft, som kan fortyndes. 😋👌

Du skal bruge:

20-30 klaser syren blomster (nip klasen for blomster i en skål. Undgå for mange stilke. De skal ikke skylles først) 

750 gram sukker

1-2 citroner eller lime

1 liter kogende vand

Sådan gør du:

Læg blomsterne i en skål, der tåler kogende vand.

Riv citronen på et rivejern, så du får citronskal. Skær skallen og alt det hvide væk fra citronen. Skær citronen i skiver.

Hæld citronskal, citron i skiver, sukker og kogende vand i skålen.

Rør det rundt. Dæk skålen med film, og sæt den i køleskabet. Rør i den et par gange om dagen i 3 dage.

Si saften i et klæde eller finmasket si.

Voilà!

Syrensaft, som fortyndes med 3-5 dele vand.

Hæld Syrensaft på skoldede glasflasker, eller hæld det i isterningeforme.

Velbekomme! 😋

Syrensaft

Ingredienser
  

  • 20-30 klaser syren blomster nip klasen for blomster i en skål. Undgå for mange stilke. De skal ikke skylles først
  • 750 gram sukker
  • 1-2 citroner eller lime
  • 1 liter kogende vand

Sådan gør du
 

  • Læg blomsterne i en skål, der tåler kogende vand.
  • Riv citronen på et rivejern, så du får citronskal. Skær skallen og alt det hvide væk fra citronen. Skær citronen i skiver.
  • Hæld citronskal, citron i skiver, sukker og kogende vand i skålen.
  • Rør det rundt. Dæk skålen med film, og sæt den i køleskabet. Rør i den et par gange om dagen i 3 dage.
  • Si saften i et klæde eller finmasket si.
  • Voilà!
  • Syrensaft, som fortyndes med 3-5 dele vand.
  • Hæld Syrensaft på skoldede glasflasker, eller hæld det i isterningeforme.