Jeg elsker duften af syrener. De er fantastiske, smukke og farverige. 💜
Desværre er de her kun i maj/juni måned, så jeg prøver altid at bevare duften herfra.
Her har jeg lavet syrensaft, som kan fortyndes. 😋👌
Du skal bruge:
20-30 klaser syren blomster (nip klasen for blomster i en skål. Undgå for mange stilke. De skal ikke skylles først)
750 gram sukker
1-2 citroner eller lime
1 liter kogende vand
Sådan gør du:
Læg blomsterne i en skål, der tåler kogende vand.
Riv citronen på et rivejern, så du får citronskal. Skær skallen og alt det hvide væk fra citronen. Skær citronen i skiver.
Hæld citronskal, citron i skiver, sukker og kogende vand i skålen.
Rør det rundt. Dæk skålen med film, og sæt den i køleskabet. Rør i den et par gange om dagen i 3 dage.
Si saften i et klæde eller finmasket si.
Voilà!
Syrensaft, som fortyndes med 3-5 dele vand.
Hæld Syrensaft på skoldede glasflasker, eller hæld det i isterningeforme.
Velbekomme! 😋
Syrensaft
Ingredienser
- 20-30 klaser syren blomster nip klasen for blomster i en skål. Undgå for mange stilke. De skal ikke skylles først
- 750 gram sukker
- 1-2 citroner eller lime
- 1 liter kogende vand
Sådan gør du
- Læg blomsterne i en skål, der tåler kogende vand.
- Riv citronen på et rivejern, så du får citronskal. Skær skallen og alt det hvide væk fra citronen. Skær citronen i skiver.
- Hæld citronskal, citron i skiver, sukker og kogende vand i skålen.
- Rør det rundt. Dæk skålen med film, og sæt den i køleskabet. Rør i den et par gange om dagen i 3 dage.
- Si saften i et klæde eller finmasket si.
- Voilà!
- Syrensaft, som fortyndes med 3-5 dele vand.
- Hæld Syrensaft på skoldede glasflasker, eller hæld det i isterningeforme.