Mål og vægt

Oversigt over diverse enheder i madlavning:

100 gram vand = 100 ml vand = 1 dl vand = 6,66 spsk. vand

Enhed Forkortelse I andre enheder
Knivspids knsp. 1 knivspids = 0,25 ml (ca.)
Teske tsk. 1 tsk. = 5 ml = 20-24 knivspidser
Spiseske spsk. 1 spsk. = 15 ml = 3 tsk.
Deciliter dl 1 dl = 0,1 l = 6-7 spsk.
Liter l 1 l = 10 dl = 1000 ml
Gram g 1000 g = 1 kg
Kilogram kg 1 kg = 1000 g

Beholdere, glas, krus, bestiks indhold

  • Lille drikkeglas = 150 ml
  • Mellem drikkeglas = 200 ml
  • Stort drikkeglas = 250 ml
  • Hvid-/rødvinsglas = 150 ml
  • Ølglas = 330 ml
  • Hedvinsglas = 60 ml =
  • Snapseglas = 20-30 ml
  • Kaffekop = 150 ml
  • Tekop = 200 ml
  • Krus = 250 ml
  • Plastbæger, kaffe = 150 ml
  • Suppetallerken = 250 ml
  • Kaffeske = 3 ml
  • Teske = 5 ml
  • Spiseske, stor = 15 ml
  • Knivspids (unøjagtigt mål) = ca. 1/4 ml

Deciliter til gram (Ved mål i dl. skal indholdet være rystet sammen)

  • 1 dl Smør ca. 90 gram
  • 1 dl Olie ca. 90 gram
  • 1 dl Melis/sukker ca. 85 gram
  • 1 dl Puddersukker ca. 60 gram
  • 1 dl Flormelis ca. 55 gram
  • 1 dl Sirup ca. 145 gram
  • 1 dl Risgryn ca. 90 gram
  • 1 dl Fuldkornsmel 60 – 65 gram
  • 1 dl Rugmel 50-55 gram
  • 1 dl Hvedeklid 25-30 gram
  • 1 dl Sigtemel ca. 45 gram
  • 1 dl Hvedemel 55-60 gram
  • 1 dl havregryn, valsede ca. 35 gram
  • 1 dl knækkede rug kerner 50 – 55 gram
  • 1 dl knækkede hvede kerner 50 – 55 gram
  • 1 dl Byggryn, fine ca. 55 gram
  • 1 dl Rasp ca. 50 gram
  • 1 dl Kartoffelmel ca. 70 gram
  • 1 dl Kokosmel ca. 40 gram
  • 1 dl Maizenamel 60 gram
  • 1 dl Olie 100 gram
  • 1 dl Ost, reven 50 gram
  • 1 dl Ris 80 gram
  • 1 dl Rismel ca. 60 gram
  • 1 dl Rosiner 60 gram
  • 1 dl Chokoladedråber 70 gram
  • 1 strøget spiseske melis ca. 15 gram
  • 1 strøget spiseske hvedemel ca. 10 gram
  • 1 strøget spiseske smør ca. 15 gram
  • 1 strøget spiseske kakao ca. 10 gram
  • 1 strøget spiseske salt ca. 15 gram
  • 1 strøget spiseske rismel ca. 10 gram
  • 1 strøget spiseske margarine ca. 15 gram
  • 3 æggehvider = 1 dl
  • 6 æggeblommer =1 dl

Rawfood

  • 1 dl mandler 50-60 gram – 1 cup 160 gram
  • 1 dl cashew 60 gram – 1 cup 150 gram
  • 1 dl dadler 60 gram – 1 cup 150 gram
  • 1 dl Kokosmel ca. 35-40 gram – 1 cup 95 gram
  • 1 dl kokosolie 90 gram – 1 cup 240-250 ml (afhængigt af amerikanske eller franske mål)
  • 1 dl kakaosmør 60 gram – 1 cup 240 – 250 ml (afhængigt af amerikanske eller franske mål)
  • 1 dl Kakao ca. 35-40 gram – 1 cup 85 gram
  • 1 dl Kakaonibs ca. 48 gram – 1 cup 120 gram
  • 1 dl Carob ca. 35-40 gram – 1 cup 85 gram
  • 1 dl vand 100 gram/100 ml – 1 cup 240-250 ml. (afhængigt af amerikanske eller franske mål)
  • 1 dl agavesirup 125 gram – 1 cup 280 gram
Close